Topptipset tips torsdag 8 februari 2024

Cupfotboll dominerar även torsdagens Topptips som gör nedslag i Nederländerna, Portugal och Belgien. Där ska storlag som Benfica och Royal Antwerp synas i sömmarna innan det är dags för sydamerikansk fotboll att stänga butiken. Häng med på resan!

Spelstopp 19:44

1. Groningen – Fortuna Sittard 1
Det gamla svensklaget Groningen trillade som bekant ur Eredivisie i fjol efter en hemsk säsong. Flykten på spelare blev därefter, men de grönklädda har tagit nya tag i Eerste Divisie och är en av kandidaterna till att ta sig upp i finrummet åtminstone via playoff. Groningen har dessutom gjort bra ifrån sig i KNVB Beker där flera lag från Eredivisie slagits ut. Näst på tur står Fortuna Sittard som bara vunnit en enda bortamatch i ligaspelet. Även om gästerna besitter vanan av ett högre tempo kan de mycket väl få problem på Euroborg Stadium. Ettans smygvärde gillas mest. Tänkbar chansspik.

2. Vitória de Guimarães – Gil Vicente 1
Taca de Portugal har nått fram till kvartsfinaler där Vitória de Guimaraes drabbar samman med Gil Vicente i en av dessa. De sistnämnda gick i helgen på en snyting mot Benfica (0-3) och även om Vitória håller lägre nivå än “Örnarna” blir även torsdagens cupmatch en svårlöst uppgift. Grabbarna från Guimaraes besitter en hög högstanivå i sin hemmaborg och har faktiskt känning på fjärdeplatsen i Primeira Liga. Samma kunnande är Gil Vicente inte i närheten av. Utgångsettan är given.

3. Vizela – Benfica X
Benfica är tillsammans med Porto och Sporting kvar i Taca de Portugal. Att titeln ska hamna hos någon av de tre stora är såklart troligt, men under torsdagen kan Roger Schmidts gäng få det tuffare emot än vad det svenska folket tycks tro. Bernat och Tengstedt är borta från spel och Vizela är ingen opponent att underskatta. Tabelljumbon i Primeira Liga har förtjänat fler pinnar än vad ställningarna gör gällande och här streckas Benfica på tok för hårt för att spikas. Till över 80 procent kräver tvåan omedelbar uppbackning. Hela spannet ska med.

4. Oostende – Royal Antwerp X
Det är bara att slå fast att Royal Antwerp inte är på samma nivå som i fjol. MArk van Bommel och dennes manskap tappade viktiga Vermeeren till Atlético Madrid i vinterfönstret och utan honom försvinner en hel del stabilitet på mittfältet. Inför cupmötet med Oostende saknas dessutom skyttekungen Janssen på grund av avstängning. Då ska Oostende inte räknas bort. Värdarna spelar normalt i Challenger Pro League men då denna semifinal spelas som ett dubbelmöte gillas verkligen hemmaplansfördelen. När tvåan övervärderas är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb!

5. Huracán – Independiente X
Svårsiat är bara förnamnet när Huracán drabbar samman med Independiente i Copa de la Liga Profesional. De sistnämnda är ett lag med hög inneboende kapacitet, men efter två inledande 1-0-segrar föll Independiente med 0-1 senast hemma mot Gimnasia La Plata. Insatsen var inget att skryta om och Huracán blir en tuff nöt att knäcka på bortaplan. Värdarna har släppt in fyra mål på sina två senaste och bör vara angelägna om att försöka stänga ner de bakre leden denna torsdag. Krysset känns högaktuellt i en förmodat stängd tillställning. Om råd alla tecken.

6. Rosario – Independiente Rivadavia 1
Independiente Rivadavia är en ny förmåga i säsongens upplaga av Copa de la Liga Profesional. Signifikativt för nykomlingar brukar vara att inleda starkt och det är precis vad gästerna har gjort. Två segrar på försök är imponerande, men det ska sägas att det är de regerande mästarna som står på andra sidan denna torsdagsafton. Rosario Central tog hem titeln i fjolårets upplaga och även om värdföreningen sett lite mätta ut under inledningen ska de ses med fin segerchans på sin hemmabana. Oddsmarknaden viktar tydligt åt vänster och när tipparna har svårt att bestämma sig blir ettan en kanonfin utgång.

7. Deportivo Pereira – Fortaleza 1
Fortaleza är nykomlingar i det colombianska finrummet, Categoría Primera A, där inledningen varit en högst positiv sådan. Sju inspelade poäng av tolv möjliga har givit en framskjuten placering i tabellen, men när motståndarna börjar lära sig hur Fortaleza spelar väntar troligen ett ras. Deportivo Pereira besitter definitivt förutsättningar för att kunna göra det svårt för besökarna. De rödgula gick hela vägen till titeln 2022 och är på jakt efter revansch från en svag fjolårssäsong. 2-1 mot Boyacá Chicó var ett steg i rätt riktning och här gillas ettan skarpt. Framför allt då den ser ut att erbjuda sagolikt spelvärde. Spikad etta.

8. Júnior – Deportivo Pasto 1
Atlético Júnior är regerande mästare i Categoría Primera A, men det har inte hindrat värdarna från att inleda den här säsongen med mästartakter. Tio poäng av tolv möjliga på kontot är bäst i klassen och längst fram finns en sylvass målskytt i form av Carlos Bacca. Anfallaren håller högsta möjliga nivå i det colombianska finrummet och är onekligen en potentiell matchvinnare mot Deportivo Pasto. Gästerna har inte haft samma jaktlycka under inledningen och får finna sig i att slå ur underläge i Barranquilla. Ettan är en vettig singel.

Kassaskåpet! Atlético Júnior
Atlético Júnior är regerande mästare i Colombia och ser ut att mena allvar även den här säsongen. Bacca skjuter Deportivo Pasto i sank i Barranquilla. Stark etta.

Varningen! Oostende
Oostende har verkligen imponerat i Croky Cup där flera lag från finrummet slagits ut. Mot ett försvagat Royal Antwerp får spelvärda 1X inte missas.

108 rader
1. Groningen – Fortuna Sittard 1
2. Guimarães – Gil Vicente 1 X
3. Vizela – Benfica 1 X 2
4. Oostende – Royal Antwerp 1 X 2
5. Huracán – Independiente 1 X 2
6. Rosario – Rivadavia 1 X
7. Dep.Pereira – Fortaleza 1
8. Júnior – Deportivo Pasto 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100