Topptipset tips onsdag 3 juli 2024

Onsdagen bjuder på en kupong av annorlunda art. Lejonparten av Topptipset är färgat av det brasilianska finrummet som kompletteras av ett par arrangemang i Skandinavien. Med Copa América på näthinnan finns en spik att hamra in i Brasilien!

Spelstopp 18:59

1. Eskilsminne – Olympic X
Eskilsminne är i gott slag med sex raka utan nederlag men att ettan är uppe och nosar på 80 procent är bara absurt. EIF förlorade det vändande mötet med 2-0 när arrangören besökte Lindängens IP för knappt två månader sedan. Olympic har därefter besegrat trean Torn och plockade även poäng mot Ariana. Att gästerna saknar en pålitlig målskytt har varit ett aber men till magiskt spelvärde så är X2 tecken som inte går att förbise. Prioritera högersidan i Helsingborg.

2. Sandefjord – Tromsö 1
Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Jotun Arena där såväl Sandefjord som Tromsö hittas långt ner i Eliteserie-tabellen. Värdskapets två segrar har inkasserats på denna arena och trots en undermålig inledning på säsongen så visar viktorian mot Molde prov på ett högt kunnande. Filip Ottosson har varit väldigt solid på det centrala fältet och lyckas de blåklädda bara täppa till en och annan lucka bakåt så finns förutsättningar att klättra i tabellen. Tromsö har inte alls fått till det utanför Romssa Arenas portar och med målfarlige Vegard Erlien tveksam till spel så tar vi ställning åt väst.

3. Cuiabá – Botafogo 1
Botafogo fick en smakstart på säsongen men har tappat poäng i tre av de senaste fyra omgångarna. Skicklige Tiquinho Soares har blandat och gett sedan han blev skadefri och med Jefferson Savarino fortsatt på landslagsuppdrag så finns det vissa frågetecken kring offensiven. Júnior Santos har visserligen haft en fin vår men 29-åringen är inte någon notorisk målskytt. Cuiabá har i sin tur gått från klarhet till klarhet sedan Petit tog över rodret i början av maj månad. Arrangören har faktiskt bara förlorat två av 13 bataljer sedan tränarskiftet. Här streckas ettan chockerande lågt och är en fräck chansspik för den våghalsige.

4. Criciúma – Cruzeiro X
Ett svårsiat möte stundar på Estadio Heriberto Hulse. Nykomlingarna Criciúma har plockat ett par fina skalper hemmavid mot slutet. Segern mot Botafogo imponerar i synnerhet men Tigrarna plockade även poäng mot fyran Bahia för några veckor sedan. Arthur Caike har övertygat mot slutet och blev bland annat stor matchhjälte med sitt sena avgörande mot Botafogo. Matheusinho är ett annat nytillskott som har inlett sejouren hos de gulsvarta lovande. Cruzeiro ska i grunden hållas högre men det är hemma på Mineirao som gästerna har plockat lejonparten av sina poäng så långt. Vi gör det enkelt för oss och helgarderar.

5. Vasco da Gama – Fortaleza X
Sett till underliggande statistik är Vasco da Gama klart bättre än tabellen ger sken av. Dimitri Payet och company har haft lite för blött krut i kanonen men höjden är hög i det svartvita lägret. 3-2-2 hemma i Rio de Janeiro är ett facit att ta fasta på framledes för Vasco. Fortaleza har en riktigt stark säsong i ryggen, formen är prima hos de blåröda besökarna som bland annat besegrat mustiga Palmeiras i närtid. Till protokollet skall föras att Fortaleza överlag haft tacksamt spelschema, 75 procent av gästernas pinnar har plockats på hemmaplan. Krysset först, helst hela spannet!

6. Atlético Mineiro – Flamengo 2
Flamengo toppar Série A när 13 omgångar har avverkats. Pedro har varit ligans främsta spelare så långt och är en pjäs som Atlético Mineiro behöver hålla ett extra öga på. Värt att påpeka är att gästerna endast har gått segrandes ur tre av sju bortamatcher men de rödsvarta har samtidigt bara lämnat tomhänta från en av dessa. Arrangörens kryssbenägenhet är en annan faktor som gör mittentecknet till ett tilltalande komplement till utgångstvåan. X2 är en solid lösning på Arena MRV.

7. Bragantino – Goianiense 1
De flygande tjurarna på Nabizao flaxade högt under våren men har svävat på lägre höjd under sommaren. Bragantinos tre senaste tävlingsmatcher visar dubbla torskmackor och en splittpott, de vingklippta värdarna ser ut att sakna både Fernandes, Ramires och Sasha i den kommande kampen. Goianiense är åtta poäng fattigare än Tjurarna efter 13 omgångar men att ligga på rulle och kontraslå utomsocknes är en paradgren för de rödtröjade. Drakarna har svävat hem poäng i fyra av sina fem färskaste fighter. Svenska folket tycks ta en lite för stor klunk tjurisk läsk, över 70 procent på ettan är vanvett. Rensartvåan måste ges utrymme.

8. Paranaense – São Paulo 1
Äntligen är vi framme vid den station som flaggades i ingressen, med hänsyn till Copa América. I normala fall är São Paulo ett skräckinjagande sällskap men för tillfället är The Faith Team brandskattat. Målspottaren Luciano saknas, likaså gamle VM-kungen James Rodríguez och keepern Rafael. Med dessa incitament ska Paranaense ha pangchans att fälla sin tabellgranne. Den rödsvarta orkanen har nya vindar i seglen under ledning av interimtränaren Juca Antonello. Efter den läckra trean borta mot Vitória i lördags förlitar vi oss på Antonellos armada. Spik!

Kassaskåpet! Paranaense
På denna kupong utan sunt streckade favoriter får vi ta ett varv extra på hjärnkontoret. Sista stationen serverar en frånvarolista hos São Paulo som bör ge hela skörden åt “Orkanen”.

Varningen! Olympic
Olympic besegrade Eskilsminne med 2-0 hemma på Lindängens IP för knappt två veckor sedan och torde åtminstone bjuda upp till dans i Helsingborg. Att arrangören målas upp som storfavoriter av spelarpoolen är ögonbrynshöjande och om något tecken ska uteslutas från kupongen så är det ettan.

108 rader
1. Eskilsminne – Olympic 1 X 2
2. Sandefjord – Tromsö 1
3. Cuiabá – Botafogo 1
4. Criciúma – Cruzeiro 1 X 2
5. Vasco da Gama – Fortaleza 1 X 2
6. Atlético Mineiro – Flamengo X 2
7. Bragantino – Goianiense 1 2
8. Paranaense – São Paulo 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100