Topptipset tips torsdag 4 juli 2024

En torsdag i glappet mellan EM:s åttondelar och kvartsfinaler kan vara en fruktansvärd upplevelse. Dessa kvällar kan även vara komplett magiska med fabulös fotboll från dubbla irländska ligor och ett flertal strålande trevliga drag på Topptipset!

Spelstopp 20:44

1. Shamrock Rovers – Dundalk 1
Man kan tro att Romelu Lukaku och Cristiano Ronaldo agerar anfallsduo i Dundalk. 13 mål på 22 omgångar är illa pinkat. Kompaniet från County Louth är Premier Divisions minst målande och tickar in som nästjumbo inför torsdagens bravader. De liljevita kan finna viss tröst i sina expected points som gör gällande att gästerna borde ha passerat 30 pinnar. Shamrock Rovers är tröstlösa på sin efterkälke, efter fyra raka guldpengar blir det i bästa fall brödsmulor för huvudstadens grönvita representant. Poängplock i åtta av tio tillställningar på Tallaght Stadium bör inte försämras mot nästjumbon men en etta i krokarna kring 80 procent är inte rolig. 1X.

2. Sligo Rovers – Derry City 2
Man kan tro att Cody Gakpo och Jamal Musiala agerar anfallsduo i Derry City. Suveräna Shelbourne har bara en enda värdig utmanare i toppen av det irländska finrummet, Derry City. The Candystripes sprayar in strutar som inga andra, det fick Drogheda erfara i helgen med fem baljor i brakan. Sligo Rovers följde upp sina två förluster genom att skrällsegra mot Shamrock Rovers och rödkostymernas underliggande nuffror är ingen rolig läsning. Tung tvåa.

3. Waterford – St. Patrick’s 2
Padraig Amond är en man med ett brokigt förflutet. Waterfords center har ett tiotal klubbar på nacken och är en pålitlig målskytt oavsett sammanhang. Värdarnas veteran har svarat för elva pytsar och bidragit till den tredjeplats som är intagen av The Blues efter 22 omgångar. Kanske är det Amonds svenska fanclub som skridit till verket på Toppet, ettan är felaktigt streckad som favorit i det blågula meckat. St. Patrick’s har betydligt mer att kräma ur sina pjäxor än vad saldot säger, underliggande siffror visar att gästerna är det bättre laget. Tvåan bankas in med klubba!

4. Drogheda – Shelbourne 2
Merih Demirals irländska bröder hänger i en skör tråd för närvarande. Turkiska trojkan Drogheda ligger sist i Premier Division med sina bekymmer i banans båda ändar. Framför allt är det glapp i den blålila bakluckan, en gren där The Turks har mycket att lära av Shelbourne. Serieledarna från Dublin har släppt in 28 mål färre än hemmalaget, trots en tillställning extra under bältet. Når Shelbourne upp i likvärdig nivå som senast i 2-0:an mot solida Galway är tvåan i trygga händer.

5. Galway – Bohemians 1
Det har inte varit någon rhapsody in rock för Bohemians på senare tid. De elvafaldiga irländska mästarna har fyra raka framträdanden utan smak av segerns sötma. Till bordet skall föras att Bohemians har spelat färre matcher än alla andra, samt att underliggande siffror är starka. Mittenlaget Galway har också käkat mer torsk än gåslever på senare tid men lämnar aldrig något åt slumpen på eget gräs där kamperna snittar 1,3 strutar. Fler än Freddie Mercury finner fog för att spänna fast hela säkerhetsbältet i Connacht.

6. UC Dublin – Athlone X
Studenterna på UCD Bowl ligger tvåa i andradivisionen. UC Dublin har varit lite för kryssbenägna för sitt eget bästa, inte minst på sistone då sex av sju fighter renderat i delad ära. De blåklädda plugghästarna har två poäng mer än den gästande tabelltrean som har en match tillgodo. Athlone startade säsongen på svårt svajiga buggar men tiden talar för The Town som bara har förlorat en gång de senaste tre månaderna, med uddamålet borta mot sin andra tabellgranne, Bray. Det vändande mötet för en dryg månad sedan slutade utan segrare, mycket talar för att båda sidor köper samma utfall i huvudstaden. Krysset är ett spikalternativ på mindre system.

7. Wexford – Cork 2
First Division består av nio lag och Cork. Grönkostymerna lirar i en egen division, seriesuveränen är uppe och dansar i sitt naturliga habitat inom kort. Endast en förlust på 22 kraftprov talar sitt tydliga språk. But can they make it on a rainy night at Ferrycarrig Park? Wexford är ett lurigt lag som visat sig trivas fint mot de allra mustigaste motståndarna. De så kallade Hästarna tillhör den lilla skara som lyckats med konststycket att lugga självaste Cork i rikets näst största stad. Fram med den breda penseln och jobba in gallringen i västerled!

8. Treaty – Cobh Ramblers 1
Männen som går i klinch på Markets Field har blott två poäng mellan varandra, till Cobh Ramblers fördel. Gary Hunts grabbar är å andra sidan inte särskilt skräckinjagande på främmande territorium, 2-4-5 lyder besökarnas facit i den aktuella spelformen. Treaty har både bättre form och starkare siffror i grunden. The Shannonsiders lirade lika på ett när de besökte Ramblers och i egen borg sätts defensiven i första rum, därom vittnar målskillnaden 10-9 efter tio arrangemang. 1X.

Kassaskåpet! Shelbourne
Det är ett läckage modell värre som huserar i den turkinspirerade hamnstaden Drogheda. Serieledande Shelbourne är starkare i spelets samtliga delar.

Varningen! Wexford
Den som stirrar sig blind på tabellen lär lägga alla ägg i serieledarnas korg men det är förenat med fara. Wexford har stark xP och goda minnen från vårens båda möten med Cork.

108 rader
1. Shamrock Rovers – Dundalk 1 X
2. Sligo Rovers – Derry City 2
3. Waterford – St. Patrick’s 2
4. Drogheda – Shelbourne 2
5. Galway – Bohemians 1 X 2
6. UC Dublin – Athlone 1 X 2
7. Wexford – Cork 1 X 2
8. Treaty – Cobh Ramblers 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100