Stryktipset tips lördag 6 juli 2024

Fyra slutspelsmatcher från EM och Copa America rivstartar veckans Stryktipskupong. I övrigt så är det klubbfotboll som gäller, främst från andra sidan Atlanten i MLS men även ett par inslag från det isländska finrummet. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp 15:59

1. England – Schweiz 2
England har varit en stor besvikelse så långt. På pappret så är det få nationer som kan mäta sig med Gareth Southgates spelartrupp men 53-åringen har inte alls fått pusselbitarna att falla på plats. Att han inte har fått ut mer från sin stjärnspäckade offensiv är i synnerhet en besvikelse och “The Three Lions” var bara sekunder från att bli utslagna av Slovakien i åttondelen. Schweiz, som gör ett väldigt fint mästerskap, kommer inte vara lika förlåtande och här måste England höja sig för att avancera till semin. X2 prioriteras på Merkur Spiel-Arena.

2. Nederländerna – Turkiet 1
Att Nederländerna besegrade Rumänien komfortabelt i åttondelen kom inte som någon större överraskning. Trots tredjeplatsen i gruppspelet så ska Oranje vara belåtna med sina prestationer och insatsen mot rumänerna var inte av lägre kvalitet. Ronald Koemans manskap är väldigt kompakta bakåt och Cody Gakpo fortsätter att imponera på offensiv väg i landslagsdressen. Turkiet hade i sin tur marginalerna på sin sida mot Österrike och burväktaren Mert Gunok kommer återigen behöva storspela för att det ska bli match av detta. De rödvita lär inte heller vara lika framgångsrika på fasta situationer mot ett fysiskt starkt Nederländerna. Trolig etta.

3. Colombia – Panama 1
En ensidig historia är att vänta på State Farm Stadium. Colombia har fortfarande inte förlorat en landskamp sedan Nestor Lorenzo tog över rodret för nästan på dagen två år sedan. Delad ära mot Brasilien häromsistens var tillräckligt för att säkra förstaplatsen i Grupp D och Los Cafeteros har belönats med en enklare lottning i kvarten. Att Panama avancerade från gruppspelsfasen är en seger i sig men nu tar resan slut för de rödklädda. Bergetta!

4. Uruguay – Brasilien X
Uruguay motsvarade förväntningarna i gruppspelsfasen och vann samtliga av sina matcher. Här kommer de himmelsblåa få bekänna färg när Brasilien står för motståndet men detta är knappast den bästa upplagan som Selecao har producerat. När dessa nationer strålade samman i VM-kvalet i höstas så vann Uruguay med 2-0 där Marcelo Bielsa onekligen har lyckats bygga ett starkt kollektiv. Att Vinicius Junior dessutom hittas på botbänken ökar inte brassarnas möjligheter. 1X prioriteras i Nevada.

5. Akranes – Kópavogur 1
Nykomlingarna Akranes har varit en positiv överraskning i Besta deild karla och ligger för närvarande fyra i det isländska finrummet. Rutinerade Viktor Jonsson fick bygga upp sitt självförtroende i Division 1 under fjolåret och har fortsatt på inslaget spår under våren. 30-åringen ligger tvåa i skytteligan med sina åtta strutar och står även noterad för en målgivande passning. Han lär få en och annan möjlighet mot ett defensivt sargat Kopavogur. Gästerna har med det sagt sina stunder och är faktiskt den enda klubben som har lyckats besegra ligaledarna Vikingur så långt. Vi helgarderar!

6. KR Reykjavik – Stjarnan 2
KR Reykjavik och Stjarnan hittas överraskande nog på den undre halvan av Besta deild karla. Bristerna bakåt har varit påtagliga hos bådadera och det demonstrerades inte minst när dessa antagonister strålade samman i den inhemska cupen för snart två månader sedan. Ett möte som Stjarnan vann med 5-3 efter en kaotisk avslutning på matchen. Nu har gästerna dessutom fått fart på anfallsstjärnan Emil Atlason som kommer vara ett aber för arrangörens försvar. Hemmafördelen går å andra sidan inte att ignorera, inte minst med tanke på de blåvitas undermåliga bortafacit (1-0-5). En gaffel (etta-tvåa) passar utmärkt i vad som förmodas bli en händelserik historia.

7. Flamengo – Cuiabá 1
Flamengo toppar Serie A när 14 omgångar har avverkats och om Pedro fortsätter att glänsa så kan de rödsvarta mycket väl behålla förstaplatsen säsongen ut. Sex mål och fem målgivande passningar har det blivit så långt för 27-åringen som även har briljerat i de inhemska cuperna och Copa Libertadores. Luiz Araujo är en annan spelare som har varit i gott slag mot slutet vilket har varit välbehövligt då flera tongivande spelare är på landslagsuppdrag medan Everton har spenderat de senaste veckorna med rehabilitering. Cuiaba hemma på Maracana torde inte vara några bekymmer men det finns risk för att ettan skenar iväg innan spelstopp. Ettan singlas preliminärt.

8. São Paulo – Bragantino 1
Två poäng skiljer dessa antagonister åt inför denna dust som avgörs natten till söndag. Bragantino plockar med det sagt sina poäng hemmavid. Blott en av sju bortamatcher har slutat i seger och det var mot ett underpresterande Gremio. Sao Paulo får klara sig utan den formstarka duon Ferreirinha samt Jonathan Calleri ska sägas då dessa herrar är avstängda och James Rodriguez är på landslagsuppdrag. Luis Zubeldia kan alltjämt ställa upp med en slagkraftig trupp där Lucas Moura och Luciano ska vägleda Soberano till åtminstone en poäng. 1X torde räcka.

9. Cincinnati – Inter Miami 1
Att Inter Miami har fyra raka segrar i bagaget är kraftigt i överkant. Prestationerna i sig har inte varit märkvärdiga där det har varit påtagligt att Lionel Messi och Luis Suarez, som är på landslagsuppdrag, saknas. Cincinnati på resande fot är en av säsongens tuffare matcher och här ska “Vice City” inte komma undan med en medioker prestation. Luciano Acosta är strax bakom landsmannen Messi i poängligan vilket säger en hel del och den kreativa argentinaren ska vägleda de orangeblåa till tre pinnar mot ett försvagat Inter Miami. Ettan är en värdespik som heter duga.

10. Columbus – Toronto 1
De regerande mästarna Columbus har presterat på en väldigt hög nivå mot slutet och har gått segrande ur sju av de senaste åtta omgångarna. Cucho Hernandez har visat storslagen form mot slutet och hans kumpaner Christian Ramirez samt Diego Rossi är även de i gott gry. Toronto har en stark offensiv med italienarna Federico Bernardeschi och Lorenzo Insigne i spetsen men truppen i sin helhet lämnar en del att önska och anmärkningsvärt är att gästerna endast har plockat två poäng från de senaste åtta omgångarna. Den negativa trenden fortlöper mot ett hemmastarkt Columbus. Given etta.

11. Montreal – Vancouver X
Vancouver har onekligen visat upp ett högre kunnande än Montreal under säsongens gång men prestationerna på resande fot övertygar sällan. Ett stort ansvar vilar i regel på Ryan Gaulds axlar där skotten kontinuerligt har presterat på en hög nivå. Brian Whites målfarlighet ska också nämnas där han inte minst visade prov på sin förmåga mot St. Louis förra helgen. Men som ovan nämnt så litar vi inte fullt ut på gästerna utanför BC Places portar och Montreal har trots allt bara förlorat två av nio hemmamatcher så långt. Svårsiat möte som gör sig bäst helgarderat.

12. Orlando – DC United 1
DC United hade ingen lyckad fjolårssäsong med Wayne Rooney vid rodret och det har inte sett bättre ut denna säsong under Troy Lesesnes styre. För att strö salt på såret så har lagets stora stjärna i form av Christian Benteke missat de senaste två omgångarna och gästerna är nu uppe i tio raka matcher utan seger. Truppen är tunn och endast sex spelare hittades på bänken i mötet mot Cincinnati, varav två var målvakter. Något som behöver åtgärdas så snabbt som möjligt. Underpresterande Orlando är en överkomlig uppgift men arrangörens formkurva är uppåtgående och här finns förutsättningar att säkra sin tredje viktoria på de senaste fyra omgångarna. Ettan är en given utgång, garderingspennan plockas fram på större system.

13. Philadelphia – New York Red Bulls 2
Kupongen avrundas på Subaru Park där ett iskallt Philadelphia ställs mot ett svårslaget New York Red Bulls. Arrangören har fem raka förluster i bagaget och har inte vunnit sedan mitten av maj. Tongivande Jose Martinez är på landslagsuppdrag och Mikael Uhre, som har missat de senaste två omgångarna, är återigen otillgänglig. Daniel Gazdag, som var uttagen i Ungerns EM-trupp, var tillbaka i startelvan mot Chicago Fire senast och var direkt delaktig i två av arrangörens tre mål i 4-3-förlusten men det läckande försvaret är ofrånkomligt. Gästerna, som endast har förlorat fyra av 21 matcher så långt, ska inte lämna tomhänta från Chester. Strecka från höger.

Kassaskåpet! Colombia
Klasskillnad råder på State Farm Stadium där Colombia ska avlägsna Panama utan problem. Los Cafeteros har varit ruskigt bra under Nestor Lorenzo och precis som mot Uruguay så ska Thomas Christiansens manskap inte ha mycket att säga till om denna afton.

Varningen! Kopavogur
Kopavogur har gått segrande ur två av de senaste tre omgångarna där rutinerade Arnthor Atlason har visat vägen. Gästerna är därtill den enda klubben som har besegrat ligaledarna Vikingur vilket är en imponerande bedrift. Missa inte tvåan till fin procent.

144 rader
1. England – Schweiz X 2
2. Nederländerna – Turkiet 1
3. Colombia – Panama 1
4. Uruguay – Brasilien 1 X
5. Akranes – Kópavogur 1 X 2
6. KR Reykjavik – Stjarnan 1 2
7. Flamengo – Cuiabá 1
8. São Paulo – Bragantino 1 X
9. Cincinnati – Inter Miami 1
10. Columbus – Toronto 1
11. Montreal – Vancouver 1 X 2
12. Orlando – DC United 1
13. Philadelphia – NY Red Bulls 2
1296 rader
1. England – Schweiz 1 X 2
2. Nederländerna – Turkiet 1
3. Colombia – Panama 1
4. Uruguay – Brasilien 1 X 2
5. Akranes – Kópavogur 1 X 2
6. KR Reykjavik – Stjarnan 1 2
7. Flamengo – Cuiabá 1
8. São Paulo – Bragantino 1 X
9. Cincinnati – Inter Miami 1
10. Columbus – Toronto 1
11. Montreal – Vancouver 1 X 2
12. Orlando – DC United 1 X
13. Philadelphia – NY Red Bulls X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100