Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips torsdag 29 februari 2024

Mängder av cupfotboll ska spelas på torsdagens Topptips som bland annat innehåller returen i den sydamerikanska Supercupen. Dessförinnan avhandlas även argentinsk fotboll. Höjdpunkterna hittas i Spanien och Portugal där blytunga möten blossar upp. Nu åker vi!

Spelstopp 19:59

1. Athletic Bilbao – Atlético Madrid 1
Athletic Bilbao fick med sig en blytung seger från den första semifinalen mot Atlético Madrid. 1-0 på Wanda Metropolitano bäddade oerhört fint för returen på San Mamés där baskerna är erkänt starka. Truppläget är bra då bara Berchiche och Álvarez dras med frågetecken och vi är förtjusta i värdarnas möjlighet att dryga ut ledningen ytterligare. Atlético Madrid saknar nämligen Azpilicueta, Griezmann och Giménez som alla hade behövts för att ge “Madrassmakarna” optimala förutsättningar. Morata sägs dessutom spela med en skada och när Athletic ges möjligheten att spela på omställningar är de alltid livsfarliga att brottas med. Ettan sticker ut som en procentuellt sett kanonfin spik.

2. Sporting – Benfica 2
Blytungt rivalmöte i Taca de Portugal där det är dags för Dérbi de Lisboa. Sporting tar emot Benfica hemma på José Alvalade innan returen stundar på Da Luz om lite mer än en månad. Framför sin publik hoppas Sporting sätta sig i förarsätet, men trots Gyökeres vansinniga målform är vi inne på att värdarna kan få problem. Benfica trivs utmärkt med den förmodade matchbilden där Di María och company troligen får gott om lägen för omställningar. Där är gästerna sylvassa och när kupongen innehåller gott om andra spikförslag unnar vi oss gärna garderingar i huvudstaden. Helst alla tecken.

3. Royal Antwerp – Oostende X
Royal Antwerp är en av två megafavoriter som tar plats på kupongen. Mark van Bommels gäng är som bekant regerande liga- och cupmästare i Belgien, men så här långt har värdarna inte agerat på mästerligt vis. Prestationsnivån varierar i ligaspelet och i det första mötet med andraligalaget Oostende fick Royal Antwerp nöja sig med 1-1. Defensiven är skadeskjuten och även Balikwisha är ett tungt avbräck i de främre leden. Som om inte det vore nog opererar de hemmahörande inte heller som bäst i spelförande kostym sedan Vermeeren flyttade till Atlético Madrid. Oostende har ingenting att förlora i Antwerpen där vi väljer att försöka fälla jättefavoriten. Alla tecken åker med.

4. Feyenoord – Groningen 1
Groningen har det gjort väldigt bra i KNVB Beker. De grönklädda håller till vardags till i andraligan, men det har inte hindrat gästerna från att slå ut flera lag från Eredivisie på sin väg till semifinalen. Här talar dock precis allt för att resan tar slut. Feyenoord gynnas av hemmaplan på De Kuip och då även finalen spelas på samma arena finns en extra morot för de hemmahörande. Arne Slots gäng höll jämna steg med Roma och kommer inte att ha några problem med att betvinga Groningen framför sin publik. Dundergiven etta.

5. Gimnasia La Plata – Instituto de Córdoba 1
Det har inte riktigt gått Gimnasia La Platas väg så här långt i Copa de la Liga Profesional. Värdarna stod för en strålande inledning i fjol, men efter fyra poängtapp på sju omgångar behöver grabbarna från La Plata steppa upp. Kapacitet finns i bland andra Domínguez vars spetsegenskaper kan få Instituto de Córdoba på fall. Gästerna har agerat solitt i egenskap av nykomlingar, men på resande fot får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Ettan är en spännande utgång, inte minst då oddset på ettan störtdykt sedan det släpptes.

6. Independiente Rivadavia – Barracas Central 1
Verkligheten har kommit ikapp Independiente Rivadavia. Nykomlingarna inledde i ett rasande tempo, men mot slutet ståtar värdföreningen med fyra raka nederlag. Förutsättningar finns dock för att höja sig hemma i Mendoza där Independiente Rivadavia inte ska känna sig slagna på förhand mot Barracas Central. Gästerna var ett bottenlag i fjol och även formkurvan är bättre än kvällens kombattanter gillas den spelvärda vänstersidan klart mest. 1X är ett val för den vågade. Den försiktiga plockar med hela spannet.

7. Huracán – Rosario 1
Rosario Central plockade hem Copa de la Liga Profesional i fjol. En stabil defensiv och sylvasst målskytte från Campaz banade väg för titeln, men den här säsongen har gästerna inte sett lika självklara ut. Formen är förvisso gryende efter två raka segrar, men marginalerna har varit på gästernas sida som får finna sig i att spela andrafiolen borta mot Huracán. Värdarna trivs normalt bra hemma i Buenos Aires där manegen ska krattas för vägen mot den övre halvan. Det finns större kunnande hos Huracán än vad streckningen ger sken av och ettan är tveklöst en spännande spik.

8. Fluminense – LDU Quito X
Supercupen i Sydamerika ska få ett avgörande när mästarna i Copa Libertadores, Fluminense, drabbar samman med mästarna från Copa Sudamericana, LDU Quito. De sistnämnda drog det längsta strået i den första akten hemma i Ecuador där gästerna utnyttjade sina omställningar till perfektion. Med lite flyt hade siffrorna kunnat bli större än 1-0. Fluminense kommer att få ett helt annat tryck hemma på Maracana, men Fernando Diniz gäng är alltjämt sårbara vid bolltapp i sina kraftiga överbelastningar. När kupongen ser ut som den gör väljer vi att gardera hela vägen.

Kassaskåpet! Feyenoord
Feyenoord är notoriskt starka på sin hemmaplan och kommer inte att ha några bekymmer med Groningen från andraligan. Ettan är gjuten i betong.

Varningen! Oostende
Ska det bli tal om hög utdelning på denna kupong behöver en av storfavoriterna falla. Oostende har gjort det bra i cupen och ska inte räknas bort helt och hållet i returen mot Royal Antwerp.

108 rader
1. A.Bilbao – A.Madrid 1
2. Sporting – Benfica 1 X 2
3. Antwerp – Oostende 1 X 2
4. Feyenoord – Groningen 1
5. Gimnasia LP – Instituto 1 X
6. Rivadavia – Barracas 1 X
7. Huracán – Rosario 1
8. Fluminense – LDU Quito 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100