Topptipset tips torsdag 25 april 2024

Torsdagens Topptips gillas skarpt. Allsvenskan öppnar med ett koppel fajter innan Premier Leagues guldstrid och Belgiens dito tar vid. Nederländerna är sedan sist ut på bongen som bjuder på 250.000 kronor i extrapengar. Mycket nöje!

Spelstopp 18:59

1. Djurgården – Malmö 2
Propagandafotboll, 12-1 i målskillnad, full pott, redan fyra pinnar ner. Malmö har klivit upp ett par nivåer jämfört med ifjol, låt oss konstatera att ingenting kommer stoppa dem från guldet i år. De är bäst coachade och har Sveriges bästa trupp. Djurgården var enligt många det lag som skulle ligga närmast men av detta har vi egentligen inte sett någonting. När Blåränderna testats ordentligt mot Häcken och nu senast AIK har de varit ganska tydligt sämre. Därtill spelas Tokmac Nguyen av oklar anledning ännu inte från start. Jag ser de himmelsblå som ett bättre lag och lämnar tvåan ensam till rimlig procent.

2. Halmstad – Hammarby X
Sex poäng på fyra omgångar är ett klart godkänt facit för Halmstad. Mange Haglunds män är sedvanligt jobbiga att möta. Ingen kan påstå att de imponerar, men spelsättet ställer höga krav på motståndarnas egna spel och det passar faktiskt de flesta ganska illa. Sirius och BP, två ganska genomarbetade lag, är lagen som fällt HBK. Hammarby har genom åren haft väldigt svårt att göra detsamma. Av de inbördes möten som följt sedan lagen kamperade ihop i Superettan 2012 har de grönvita vunnit blott ett av nio. Frågetecken finns för form, bortaspel på naturgräs och den tunga vårmattan på Örjans. Täck upp.

3. IFK Norrköping – Elfsborg 2
Norrköping har fått två gratismatcher mot GAIS och IFK Göteborg. De fyra poängen kunde lika väl varit noll för ett lag under isen, men lite tur här samt ett rött kort där har räddat Andreas Alms jobb. Mot Elfsborg blir det tuffare emot. Boråsarna har förvisso inte stått för någon sprudlande start men när tränarfrågan som hängt över klubben nu är löst känner jag mig samtidigt trygg med kunnandet som spelare likt Söderberg, Hedlund, Baidoo och Zeneli besitter. Vicemästaren från i fjol är ett bättre lag än Peking och till priser kring 40-45 procent sitter tvåan utmärkt.

4. Kalmar – GAIS 1
Premiären mot Brommapojkarna var riktigt oroande för GAIS. I takt med att nerverna lagt sig och framförallt det faktum att BP faktiskt visat sig vara ett mycket skickligt fotbollslag har makrillarna däremot lugnat sig. Supersub Cooper Love är lugnast av alla och hans doppietta mot Mjällby gav nykomlingen sin andra seger för säsongen senast. Kalmar visar också gry. Efter tre riktigt tunga, i flera fall ganska onödiga förluster kom första segern borta mot Elfsborg i måndags. Segerorganisatörerna Islamovic och Skrabb är spelare p�� hög nivå som kommer skjuta hem många poäng under året. Jag tror de är tungan på vågen för det i grunden skickligare hemmalaget här med. 1X.

5. Västerås – Mjällby X
Västerås har imponerat under inledningen. Det kan givetvis tyckas skevt med tanke på att de står poänglösa efter fyra spelade omgångar, men spelmässigt är de riktigt bra. Inget annat lag har pressat MFF som Kalle Karlssons gäng och att de inte fick med sig tre poäng från mötet med exempelvis AIK är ett rån. Sett till xG ska VSK:s målnålla vara spräckt sex gånger om. Nu har det dock gått troll i det och huruvida det lossnar mot Mjällby eller ej återstår att se. De gula från Listerlandet är alltid tunga att möta vilket matcherna mot AIK och Häcken visat med besked. Jag utesluter ingenting – alla tecken används.

6. Brighton – Manchester City 2
Pressen på Manchester City är stor efter Arsenal storseger i tisdags. Inget annat än en seger räknas och jobbet ska göras. Brighton torde med det sagt vara en passande uppgift för Pep Guardiolas trefaldigt regerande mästare. De Zerbi red länge och väl på Graham Potters våg men när den nu ebbat ut har italienaren blivit synad ordentligt. Värdarna har svårt att komma någonstans alls i sitt spel och prestationerna det senaste halvåret är faktiskt riktigt svaga. Senast det begav sig på AmEx Stadium agerade de otroligt naivt och blev totalt överkörda av Arsenal. De får väldigt svårt att freda sig nu med. Tvåan spikas.

7. Royal Antwerp – Royale Union SG 2
Royal Union SG angjorde den belgiska Mästerskapsgruppen i ledning men väl där har det gått tungt. Även om gulddrömmarna inte är sand ännu så har fyra raka torsk åtminstone grusat dem ordentligt inför avslutningen. Att grundkvalitén är stor hos Gustaf Nilssons mannar betvivlas dock inte, gästerna har varit bäst i Belgien under året. Något med guldet att göra kommer däremot inte Antwerp att ha. Ganska väntat på förhand ska sägas. Slutspelsformen är svag och trots att viktiga poäng finns att hämta i kampen om en Europaplats slår värdarna ur underläge i rojalistderbyt. X2 räcker.

8. Go Ahead Eagles – Feyenoord X
Feyenoord är klara ligatvåor i Eredivisie. Om än inte i teorin så i praktiken. Med fyra omgångar kvar skiljer nio pinnar upp till PSV Eindhoven och ytterligare tre ner till trean Twente. Förutsättningarna som gav laget möjlighet att fokusera fullt ut på den gångna helgens cupfinal mot NEC. En tajt match som Feyenoord till slut vann med uddamålet. Festligheter har följt och det är inte omöjligt att spåren sitter i mot Go Ahead Eagles. Värdarna, med Victor Edvardsen spetsen, har inte jättemycket att lira för i tabellens trygga mitt, däremot gör de alltid solida insatser på egen matta. Endast fyra förluster noteras här under året. Tvåan garderas med både kryss och etta till låg procent.

Kassaskåpet! Manchester City
Ett avhängt, formsvagt, överdrivet bollkärt och på senare tid ofta riktigt dåligt Brighton ska inte vålla guldjagande City några större problem. Tvåan spikas.

Varningen! Go Ahead Eagles
Feyenoord brände mycket krut i helgens cupfinal och är så gott som färdigspelade i ligan. Att ladda om och montera ner hemmastarka Go Ahead Eagles görs inte i en handvändning. Vänstersidan missas inte.

108 rader
1. Djurgården – Malmö 2
2. Halmstad – Hammarby 1 X 2
3. Norrköping – Elfsborg 2
4. Kalmar – GAIS 1 X
5. Västerås – Mjällby 1 X 2
6. Brighton – Man City 2
7. Antwerp – Royale USG X 2
8. GA Eagles – Feyenoord 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100