Topptipset tips tisdag 6 februari 2024

Cupfotboll dominerar tisdagens Topptips som gör nedslag i England, Spanien, Tyskland och Frankrike. Vad sägs om Southampton – Watford och Bayer Leverkusen – Stuttgart? Målgång sker i League One där Bolton är en solid spik. Nu kör vi så det ryker!

Spelstopp 20:44

1. Southampton – Watford X
Watford stod för en riktigt stark insats i den vändande akten mot Southampton. 1-1 med mersmak ger boostat självförtroende inför returen där The Hornets inte ska räknas bort hur som helst. Truppläget är bra och med Sema åter från skada finns spetsegenskaper för att såra Southampton via omställningar. Russell Martins adepter har över 20 raka tävlingsmatcher utan förlust, men när The Saints slagit sig in i toppduon i The Championship finns en risk att cupspelet prioriteras bort. Med den faktorn i åtanke känns över 70 procent på ettan i högsta laget. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.

2. Plymouth – Leeds 2
Plymouth lyckades kvittera Leeds ledning i det vändande mötet och reste således hem med 1-1 till returen. Sett till matchbilden var dock The Pilgrims rejält tillbakatryckta och det skulle inte förvåna om så blir fallet även denna tisdag. Leeds har ett klart bättre lag på det berömda pappret där Farke kan rotera men ändå ställa ut en starkare startelva än ditot på andra sidan. På sin hemmabana ska Plymouth inte underskattas, men detta är tveklöst Leeds match att förlora. Upp till 60 procent kan tvåan lämnas på egna ben.

3. Coventry – Sheffield Wednesday X
Sheffield Wednesday fortsätter att spela bra under Danny Röhls vingar. Hade tysken inlett säsongen på The Owls tränarbänk hade de definitvit inte legat och kämpat i bottenstriden av The Championship. Inför returen mot Coventry i FA-cupen finns frågetecken på hur hårt gästerna prioriterar cupfotbollen, men samma dilemma gäller även för Coventry som är med i kampen om topp 6 i andraligan. Helgens förlust mot Norwich var möjligen starten på en dipp och här går värdarna inte så säkra som tipparna tycks tro. Alla tecken ska med från start.

4. Mallorca – Real Sociedad 1
Copa del Rey har nått fram till semifinaler där Mallorca och Real Sociedad drabbar samman i den ena medan Athletic Bilbao och Atlético Madrid mäter svärd i den andra. I den första av två akter drar Mallorca fördel av hemmaplan där Girona betvingades med urstarka 3-2 i kvartsfinalen. Kommer öborna upp i samma nivå här är mycket vunnet. Real Sociedad är utan ett par betydande pjäser – bland annat Elustondo ser ut att saknas – medan Mallorca har ett så gott som optimalt truppläge att tillgå. Då lockas vi klart mest av den värdemässigt fina ettan. Nämnas bör även att La Real missgynnas av en dags kortare vila. 1X för den vågade.

5. Bayer Leverkusen – Stuttgart 2
De två största positiva överraskningarna i Bundesliga drabbar under tisdagen samman i en kvartsfinalerna i DFB Pokal. Bayer Leverkusen toppar som bekant Bundesliga där helgens 2-0 mot Darmstadt såg till att hålla Bayern München två poäng bakom i tabellen. Alonsos gäng imponerar stort, men när spelare som Boniface och Palacios ser ut att saknas drar vi öronen åt oss. Stuttgart har i sin tur frågetecken för Führich och Guirassy, men med en sylvass Undav längst fram finns tillräckligt stort kunnande för att göra det svårt för Leverkusen. Den spelvärda högersidan får inte missas. Gärna alla tecken.

6. Sochaux – Rennes 2
Sochaux har verkligen varit ett lag som stuckit ut i Coupe de France. Värdarna, som numera är hemmahörandes i tredjeligan, är framme i åttondelsfinal där storlaget Rennes väntar på hemmaplan. Säsongens mest inspirerande uppgift ligger således i korten, men det blir också en väldigt svårlöst sådan. Rennes kan mycket i sina bästa stunder där bland annat spelare som Terrier, Kalimuendo och Le Fée besitter förmågan att kunna vrida ut och in på Sochaux defensiv. Hit, men inte längre för värdarna – spikad tvåa.

7. Cambridge – Bolton 2
Johan Elmanders gamla Bolton går starkt i League One där gästerna har förstaplatsen i egna händer. Ett par matcher till godo på Portsmouth och Derby är anledningen till varför och borta mot Cambridge ska Bolton gälla som tydliga favoriter. Inte minst på grund av att de tillresta snittar flest poäng i hela ligan på bortaplan. Cambridge är normalt inte att leka med hemma i universitetsstaden, men här får värdföreningen finna sig i att slå ur underläge. Tydlig utgångstvåa. Krysset räcker som komplement.

8. Port Vale – Leyton Orient X
Svårsiat är bara förnamnet när Port Vale och Leyton Orient drabbar samman i Stoke-on-Trent. De sistnämnda är det mest formstarka laget i hela League One och tack vare vinterns otroliga springande är Leyton Orient inte helt avsågade från playoff-platserna mot The Championship. Det ska dock mycket till för att nå dit och på främmande gräs är besökarna inte normalt som starkast. Port Vale trivs i regel väl framför sin publik och med en stabil defensiv som signum för båda lagen kan detta mycket väl mynna ut i en målsnål kamp. Krysset först, ettan sedan, tvåan sist.

Kassaskåpet! Rennes
Rennes går starkt i Ligue 1 och ska inte ha några som helst problem med att betvinga tredjedivisions-laget Sochaux från Coupe de France. Stabil tvåa.

Varningen! Watford
Watford bjöd upp till kamp mot Southampton hemma i London. Räknas bort ska gästerna inte göras på sydkusten. X2 betalar för bra för att missas.

108 rader
1. Southampton – Watford 1 X 2
2. Plymouth – Leeds 2
3. Coventry – Sheffield W 1 X 2
4. Mallorca – Sociedad 1 X
5. Leverkusen – Stuttgart 1 X 2
6. Sochaux – Rennes 2
7. Cambridge – Bolton 2
8. Port Vale – Leyton Orient 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100