Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips tisdag 5 mars 2024

Veckan ser Champions League-slutspelet gå i retur och tisdagens Topptips tar fasta på faktumet. Kupongens två stora matcher hämtas från den största av klubblagsturnieringar och sedan är det The Championship gånger sex som gäller. Analysen lyder som följer, mycket nöje!

Spelstopp 20:44

1. Bayern München – Lazio 1
Förlust här och Thomas Tuchel får gå. Så ser det enligt rapport ut för tysken, vars intåg i Bayern kommer med tveksamt facit. Vändande torsk mot Lazio var tränarens tionde i alla turneringar, en siffra han nådde på bara 43 matcher. Att jämföra med 84 matcher för den kritiserade tidigare tränaren Nagelsmann. Svajigt såklart, men å andra sidan går det ännu sämre för italienarna – som vann med 1-0 på Olimpico mer eller mindre enbart på grund av Upamecanos utvisning. Sarris gäng återfinns först på nionde plats i Serie A och kliver in i denna retur med flera riktigt dåliga insatser i ryggen. Jag har svårt att se dem stå emot på Allianz. Ettan spikas.

2. Real Sociedad – PSG X
Real Sociedad var det klart och tydligt bästa laget på Parc des Princes i 58 minuter. Spanjorerna förde spel och skapade chanser. Sedan gick Traoré av banan för behandling av ett knä och PSG fick en hörna. Med sin markering på sidan skenbenade en dittills helt neutraliserad Mbappé in 1-0 och därefter kom 2-0 av bara farten. Inte särskilt rättvist, men samtidigt logiskt med tanke på hur svårt baskerna haft för att göra mål både i matchen och på senare tid i stort. Att se dem vända på steken är inte heller lätt. Med tanke på att de möter just den eviga brasklappen från Paris, som vet hur det känns att tappa ledningar på spansk mark, finns dock alltid en chans. Speciellt om Sociedad kommer upp i samma nivå som senast. Jag utesluter ingenting, varken spansk dominans eller franska omställningar. Helgardera.

3. Hull – Birmingham 1
Hull har inte droppat av som befarat. Istället hänger de förtjänstfullt i kampen om en playoffplats, med fem segrar och blott en förlust på de åtta senaste matcherna. Truppmässigt ser det också tilltagande ljust ut och i nuläget är det knappt någon av vikt som fattas coach Liam Rosenior. Desto tyngre är det för Birmingham. De blå visar upp ett förskräckligt försvarsspel med sju insläppta på de senaste två matcherna och har harvat runt på den nedre halvan av tabellen i stort sett hela säsongen. I nuläget står de med samma antal poäng i hand som Stoke på nedflyttningsplats. Klar fördel Hull – ettan spikas.

4. Blackburn – Millwall X
Efter år av underprestation fick Blackburn till slut nog av Jon Dahl Tomasson. Trots en på många sätt bra trupp, som bland annat huserar The Championships skytteligaledare Szmodics, misslyckades den nyblivne svenske förbundskaptenen med det mesta vad gäller att bygga ett spel. Under nytt styre bör det däremot kunna fart. Den mediokra tabellgrannen Millwall kommer visserligen från två raka uddamålssegrar, men totalt sett är det ett lag som inte alls imponerat under säsongen och som besitter klart mindre spets än The Rovers. 1X räcker.

5. Sunderland – Leicester 1
Fyra raka torsk gör att Sunderland har tappat mark. Storägaren tillika miljardärssonen Kyril Louis-Dreyfus har inte tagit svackan med ro. Manager Michael Beale har redan entledigats och nu väntar man bara på ett uppställ i jakten på topp sex. Tufft motstånd ges förvisso i form av Leicester, men når klassikerlaget upp i den nivå som sågs tidigare under säsongen har de kvalité nog att ta både en och tre poäng. Gästerna toppar serien men är inne i en svag period med tre raka ligatorsk, senast hemma mot ett ofta uselt QPR. Helgardera och håll tummarna för ettan till fin procent.

6. Sheffield Wednesday – Plymouth X
På tal om uppställ. Sheffield Wednesday hade mer eller mindre redan skrivits av i kontraktskampen när de helt plötsligt började vinna matcher hejsvejs. Tre hållna nollor har gett fyra segrar på fem försök och därmed skiljer nu blott en seger de så kallade stålmännen från säker mark. Plymouth är ett av laget som bör oroa sig för värdarnas framfart. Oförmågan att prestera på en jämn nivå är ett aber både för dem såväl som för oss tippare och den tajta tabellen gör att en förlust här faktiskt kan innebära att de trillar ner under strecket. En seger – sannolikt orkestrerad av den sylvasse skytteligatrean Whittaker – skulle å andra sidan innebära ett sjumilakliv mot nytt kontrakt. Ovisst. Alla tecken.

7. Coventry – Rotherham 1
Nyåret innebar aldrig den uppryckning som krävdes och jumbon Rotherham är, om än inte i teorin så åtminstone i praktiken, redan klara för nedflyttning. Bristerna är många och hittas i defensiven likväl som i offensiven. Med det sagt är det dock sällan Victor Johanssons män faller igenom helt, allra minst på bortaplan. De poäng som tagits under 2024 har alla tagits på resande fot och därtill kan läggas att deras fem senaste förluster alla kommit med uddamålet. Mot mittenlaget Coventry ska gästerna inte räknas bort rakt av. De ljusblåas form kan ifrågasättas och så kan även deras sju insläppta på två matcher. Krysset garderar med fördel den hårt streckade ettan.

8. Ipswich – Bristol City 1
Efter en överlång vintervila ser det ut som att säsongens stora succélag Ipswich hittat fötterna igen. Kris McKennas tabelltvåa har håvat in femton pinnar av femton möjliga på de fem senaste matcherna, detta trots att en sådan som Broadhead inte varit tillgänglig mot slutet. Laget sluter upp och de som ersätter gör det med den äran. Senast var det Moore som klev fram med en kompletterande kasse, i matchen dessförinnan skickade Sarmiento in en strut. Det breda maskineriet gör det, precis som för alla andra, svårt för ett formsvagt Bristol att veta vem de ska fokusera på i försvaret och då är känslan att de inte klarar av att bryta sviten på tre raka torsk. Ettan singlas på Portman Road.

Kassaskåpet! Bayern
Bayern gör ingen större säsong med deras mått mätt men Lazios är ändå tydligt sämre på alla mätbara vi. Tyskarna löser avancemanget på Allianz.

Varningen! Sunderland
Sunderland är aldrig lätta att tas med hemma på mäktiga Stadium of Light och undantag görs inte för ett formsvagt Leicester med uppflyttningsfrossa. Vänstersidan missas inte.

108 rader
1. B.München – Lazio 1
2. Real Sociedad – PSG 1 X 2
3. Hull – Birmingham 1
4. Blackburn – Millwall 1 X
5. Sunderland – Leicester 1 X 2
6. Sheffield W – Plymouth 1 X 2
7. Coventry – Rotherham 1 X
8. Ipswich – Bristol City 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100