Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips tisdag 2 april 2024

Tisdagens Topptips håller hög nivå. Analysen rör sig från Londonderbyt mellan West Ham och Tottenham till cupsemifinalerna i Italien samt Portugal, med enormt fina skrällchanser längs vägen. Mycket nöje!

Spelstopp 20:29

1. West Ham – Tottenham 2
Det är dags att mygga av David Moyes. West Ham fortsätter att underprestera sett till sitt fina material och helgens kollaps mot Newcastle var bara en i raden denna säsong. Kollektivet sitter inte ihop och det ligger dem i fatet mot respektabelt motstånd. Spurs är definitivt ett sådant. De vita slåss med framförallt Aston Villa om fjärdeplatsen och en seger här kan ta dem upp och förbi. Senare tids insatser visar också ett lag på ganska god fot. 4-0-segern borta mot just Villa häromveckan imponerade stort och kommer Kulan med vänner upp i sådan nivå vinner de mot West Ham. Tvåan lämnas ensam.

2. Newcastle – Everton 2
Svensk mediakår går upp i stabsläge så fort Alexander Isak ens tittar på bollen, det skrivs spaltmeter varenda gång han rör den. I helgen råkade han raka in två straffmål mot ett klumpigt West Ham-försvar och hejsvejs låter det som vi har en spelare som bär Sverige till VM-guld. Det har vi inte. Låt oss börja med ett mål om året i landslagsdress och en plats i Nations Leagues B-Division istället. Hypen som omger anfallaren vet inga gränser och trots att Gordon är avstängd samt att Almirón, Livramento och Lascelles lagts till skadelistan skickas ettan upp till löjliga nivåer. Mot ett kompetent och relativt fulltaligt Everton, som sett till underliggande statistik hållit sig på samma nivå som Newcastle hela säsongen, blir det därför till att jobba in högersidan istället. X2 missas inte.

3. Nottingham – Fulham 1
Fulham gör en hygglig säsong. Bottenstriden undveks utan större problem och mittenplaceringen har egentligen varit i hamn en längre tid. En sinnesstämning som sannolikt bidrog till att de länge låg under och bara fick med sig ett kryss mot jumbon Sheffield senast. Nottingham Forest är ett annat gäng som slåss för livet i botten och visst blir motivationen, ihop med hemmaplansfördelen, en faktor även denna gång. Elangas värdar har varit mariga att möta på City Ground hela säsongen och här är det egentligen bara storlagen som besegrat dem – ofta med uddamålet. 1X spelas.

4. Burnley – Wolverhampton X
Det fanns stor tro på Kompanys nykomling inför säsongen men det går inte att beskriva Burnleys första tid i högstadivisionen på annat sätt än att de blev fullkomligt asfalterade. Storförlusterna stod som spön i backen och passningsspelet som skördade sådana enorma offer på Championshipnivå kom ingenstans. De har förvisso repat lite mod mot slutet med bland annat en pinne mot Chelsea, men i grunden blir nog även Wolves tufft emot. Vargarna är ruskigt stabila och efter bortasegrarna mot Chelsea och Spurs tidigare under våren har det börjat ryckas i coach O’Neil. De gula löser minst en pinne – X2 räcker.

5. Bournemouth – Crystal Palace 1
Bournemouths tabellplacering bedrar. Poängmässigt är Iraolas män klart närmre Man United på sjätteplats än någon nedflyttningsstrid och känslan är att det våras ganska kraftigt för Körsbären nu när de är färdiga med det värsta matchandet. Det är skillnad att möta Pool, City och Newcastle jämfört med Burnley, Luton, Sheffield och Everton. Poängskörden, 13 poäng av 15 möjliga mot sistnämnd kvartett, visar detsamma och jag tror ännu inte att toppen är nådd. Speciellt inte med tanke på att just Crystal Palace står för dörren. Londonlaget har det senaste halvåret endast bortabesegrat ett enda lag – Burnley. Därtill är gästerna skadedrabbade med bland annat Olise, Holding, Edouard och Doucoure förmodat out. Ettan singlas.

6. Portsmouth – Derby 1
Seriefinalen stundar i League One och för Portsmouths del handlar det i praktiken om att säkra en Championshipplats till nästa säsong. En seger ger dem åtta poängs försprång till just Derby, med en match mindre spelad dessutom. Ett utfall som också känns ganska troligt. Dels noterar faktiskt gästerna två nederlag på sina senaste tre på resande fot och dels har Portsmouth bara förlorat två fajter på Fratton Park på hela säsongen. Inför denna fajt noterar Mousinhos hemmahörande män en resultatrad om 10-3-0 på sina 13 senaste matcher totalt. Ettan lämnas ensam.

7. Juventus – Lazio X
Juventus är nere i källaren. Formen är den sämsta på decennier och faktum är att laget till och med ligger bakom sin egen notering från fiaskosäsongen i fjol. Detta både vad gäller både antal tagna poäng likväl som gjorda samt insläppta mål i Serie A. Spelmässigt ser det, som så ofta när Allegri rattar, därtill riktigt risigt ut. Lazio har inte heller varit nöjda med närtida form. Romarna har däremot gjort slag i saken och skickat ut Sarri på savannen till förmån för Igor Tudor. En rockad som gav dem segern mot just Juventus i den första matchen efter landslagsuppehållet. Jag förutsätter att de hotar Juve även här, i semifinalfas av Coppa Italia. Ettan sticker iväg och helgarderas bums.

8. Benfica – Sporting X
En sen smällkaramell från Portugal rundar. Även här är det inhemsk cupsemi som gäller, men till skillnad från Italien handlar det om ett returmöte. Sporting har 2-1 att gå på från det vändande mötet för en månad sedan varpå fördelen är grönvit. Någon enkel resa väntar däremot inte. Efter en tveksam februari vände Benfica tydligt upp innan uppehållet och formen är gryende. Di María är en kroniskt underskattad spelare som gillas skarpt och bredvid honom på det offensiva fältet finns formstarke trotjänaren Rafa. På andra sidan ligger å andra sidan mäktiga Gyökeres på rulle. Som bäddat för en spännande och oviss avslutning med andra ord. Alla tecken.

Kassaskåpet! Bournemouth
Låt oss vara ärliga, något kassaskåp finns inte på tisdagens bong. Bournemouth är däremot ett bättre lag än Palace och står med goda segerchanser på hemmagräset. Vettig etta.

Varningen! Everton
Om det är Evertons poängavdrag, svensken med dubbla förnamn i svartvitt tröja eller både och som gör att tipparna går man ur huse till förmån för ettan låter vi vara osagt. Däremot är det inte tu tal om att lämna Everton utanför. X2 i match 2 är först in på hela kupongen.

108 rader
1. West Ham – Tottenham 2
2. Newcastle – Everton 1 X 2
3. Nottingham – Fulham 1 X
4. Burnley – Wolves X 2
5. Bournem. – Crystal P 1
6. Portsmouth – Derby 1
7. Juventus – Lazio 1 X 2
8. Benfica – Sporting 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100