Topptipset tips onsdag 15 november 2023

Damernas Champions League-gruppspel tågar vidare denna onsdag när Häcken gör entré i turneringen. Kan svenskorna mäta sig med succélaget Paris FC? EM-kval samt sydamerikansk fotboll finns också med. Missa inte heller mötet mellan Belgien och Serbien!

Spelstopp 18:44

1. Paris FC – Häcken X
Häcken föll på målsnöret i kampen om SM-guldet. Det gick istället till Hammarby, men göteborgskorna ska inte misströsta. Efter det otroligt starka dubbelmötet med Twente är de gulsvarta med i Champions League-gruppspelet där Paris FC är det första hindret. Fransyskorna övertygade också i kvalet, men i en matchbild där värdinnorna väntas vara spelförande känns det enorma favoritskapet vanskligt. Rosa Kafaji är en spelare som kan såra Paris FC på egen hand och med bättre spikalternativ på andra håll garderas ettan. Gärna hela vägen.

2. Bayern München – Roma X
Bayern München går fram som en ångvält i Frauen-Bundesliga. Den tyska jätten har kapacitet för att gå långt även i Champions League där bland andra Damnjanovic, Stanway och Bühl är högkaratiga lirare. Med det sagt blir tyskorna stenhårt streckade när Roma kommer på besök. Italienskorna tar kliv i rätt riktning för varje säsong som går och i Viens samt Giacinti finns spets som Bayern München verkligen får se upp med. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb redan på mindre system.

3. Real Madrid – Chelsea 2
Real Madrid är en stormakt i den spanska damfotbollen även om det skiljer ett par hack upp till Barcelonas nivå. 1-2-förlusten hemma mot Levante var bland annat ett lågvattenmärke och under onsdagen väntar ett motstånd som till skillnad från spanjorskorna har kapacitet att gå hela vägen i Champions League. Chelsea har världens kanske bästa tränare, Emma Hayes, att luta sig mot och besitter en ruggig offensiv med Sam Kerr i spetsen. Har hon en bra dag kan anfallaren sänka Real Madrid på egen hand. Den spelvärda tvåan gillas mest. Gardera i samråd med plånboken.

4. Ajax – PSG 2
En ensidig historia ligger i korten i Amsterdam där Ajax ska mäta svärd med Paris Saint-Germain. Fransyskorna övertygade i kvalet där Manchester United slogs ut över två möten och spelare för spelare råder stor klasskillnad mellan dessa aktörer. Geyoro kan dominera mittfältet på eget manér och när dessutom Katoto har börjat hitta rätt efter sin knäskada står Ajax utan chans. Hemmaplansfördelen blir sekundär när ett lag av PSG:s kaliber gästar tulpanriket. Tvåan står stabilt på egna ben.

5. Israel – Schweiz 2
Israel gick i söndags på pumpen mot Kosovo och är därmed piskade att slå Schweiz om det ska bli EM i Tyskland nästa sommar. Oävna är inte israelerna, men på neutral mark i Ungern får ändå Zahavi och dennes kompanjoner det väldigt tufft emot. Schweiz är ett väldigt stabilt landslag med få svagheter och i en viss Xhaka finns en spelare som alltid levererar när landslagströjan åker på. Israel saknar Abada samt Solomon och går troligen en mörk afton till mötes. Tvåan är definitivt en sund utgång.

6. Belgien – Serbien X
Vänskapslandskamp från Bryssel där Serbien ska repa formen inför den avgörande EM-kvalmatchen mot Bulgarien. Vid en poäng är serberna klara för EM och minst en poäng ska inte uteslutas borta mot Belgien heller. Gästerna saknar Milinkovic-Savic, men även Belgiens truppläge är ansatt när varken Courtois eller De Bruyne finns med. Tedesco kan dessutom rotera i sin trupp då EM-platsen är säkrad sedan tidigare. Den hårda streckningen på ettan gillas inte. Alla tecken och skrälljobb.

7. CA Cerro – Defensor Sporting Club 2
Det vankas huvudstadsderby i Uruguay där Clausuran är i full gång. Cerro fick med sig en skön trepoängare från den senaste omgången där La Luz lades på rygg med 2-1. Peralta blev matchvinnare med ett mål och en assist, men anfallaren och hans kamrater får finna sig i att slå ur underläge mot ett i grunden klart bättre Defensor Sporting Club. Gästerna har fyra raka segrar i alla tävlingar och har faktiskt hållit nollan intakt under samma period. Tvåan är en given utgång i Montevideo.

8. Club Nacional – Danubio 1
Danubio kommer från en stark period där gästerna undvikit att gå på pumpen. Natten mot torsdagen finns det dock en uppenbar risk att sviten tar slut. Club Nacional är en stormakt i den uruguayanska fotbollen som efter en svag inledning på Clausuran kan börja blicka uppåt i tabellen. Alvaro Recobas gäng är ligans bästa lag i sina bästa stunder och det råder inget tu tal om att den gamla magikerns adepter står med ypperlig segerchans i detta huvudstadsderby. Så länge ettan understiger 60 procent är spiken till vänster högaktuell.

Kassaskåpet! PSG
PSG är en stormakt hemma i Frankrike som kan gå hela vägen i Champions League. Det kan inte Ajax. Fransyskorna vinner utan att förta sig.

Varningen! Serbien
Serbien är ett skickligt landslag med gott om spets som inte ska underskattas mot Belgien. När X2 erbjuder fint spelvärde är det dags att slå till.

36 rader
1. Paris FC – Häcken 1 X
2. Bayern München – Roma 1 X 2
3. Real Madrid – Chelsea 2
4. Ajax – PSG 2
5. Israel – Schweiz 1 2
6. Belgien – Serbien 1 X 2
7. Cerro – Defensor Sporting 2
8. Club Nacional – Danubio 1
216 rader
1. Paris FC – Häcken 1 X 2
2. Bayern München – Roma 1 X 2
3. Real Madrid – Chelsea X 2
4. Ajax – PSG 2
5. Israel – Schweiz 1 2
6. Belgien – Serbien 1 X 2
7. Cerro – Defensor Sporting X 2
8. Club Nacional – Danubio 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100