Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips måndag 4 mars 2024

Måndagens Topptips ser riktigt intressant ut på förhand. Premier League, Serie A, La Liga och Liga Portugal hittar in med ett bidrag vardera men först så ska fyra duster från Svenska Cupen bemästras. Med 250 000 kronor i extrapengar och två intressanta skrälldrag från Hitachi Energy Arena och San Siro så jagar vi utdelning trots en på pappret enkel kupong. Mot åtta rätt!

Spelstopp 18:29

1. Hammarby – Mjällby 1
Hammarby har inte övertygat nämnvärt i detta gruppspel men det råder inga tvivel kring “Bajens” kapacitet och hemma på Tele2 Arena är de grönvita alltid att räkna med. Full pott krävs för att passera Mjällby som toppar gruppen inför den sista omgången. Nahir Besara och Jusef Erabi vägledde arrangören till en högst nödvändig seger mot GIF Sundsvall senast och kan även Viktor Djukanović komma igång så kommer Mjällby få det tufft i huvudstaden. Ettan är en given utgång men krysset följer med tidigast möjligt.

2. Västerås – GIF Sundsvall 1
GIF Sundsvall tog ledningen mot såväl Mjällby som Hammarby men står alltjämt poänglösa inför den sista omgången. Gästernas bräckliga försvarsspel är onekligen ett bekymmer men det finns en hel del kvalitet på offensiv väg med Pontus Engblom i spetsen. Västerås, som har mer att spela för, ska givetvis råda som klara favoriter men “Giffarna” är i behov av en moralhöjande seger och lär alltjämt ta denna uppgift på stort allvar. Ettan är trolig men i jakt på högre utdelning så målar vi brett på Hitachi Energy Arena.

3. Sirius – IFK Norrköping 1
Sirius har tappat några tongivande spelare inför denna säsong men vi tycker alltjämt att truppen ser intressant ut. Joakim Persson är i synnerhet en spelare att hålla ett öga på denna säsong. 21-åringen övertygade redan i fjol men kan nå ännu högre höjder. Det ska även bli spännande att se vad Noel Milleskog kan åstadkomma hos de blåsvarta. IFK Norrköping håller i stafettpinnen inför den sista omgången men värt att ha i åtanke är att “Peking” har lämnat tomhänta från tre av de senaste fyra besöken till Studenternas IP. För Sirius del är det endast seger som gäller och vi gillar värdarnas möjligheter. Ettan singlas.

4. Utsikten – Brage 2
Hela 14 poäng skiljde dessa klubbar i Utsiktens favör i fjolårets upplaga av Superettan men vi misstänker att det kan bli omvända roller denna säsong. Något som klubbarnas prestationer i detta gruppspel understryker. Brage har övertygat mot såväl IFK Norrköping som Sirius där delad kompott blev utfallet i båda matcherna. Janne Mian har fått behålla sin kärntrupp och det finns en hel del utvecklingspotential för spelare som Gustav Berggren och Emil Tot Wikström. Värdarna står i sin tur poänglösa inför den sista omgången och har således inget av värde att spela för. Utgångstvåan är given.

5. Sheffield United – Arsenal 2
Sheffield United ligger sist i Premier League och kommer av allt att döma återvända till The Championship nästa säsong. Truppen är begränsad som den är och för att strö salt på såret så har “The Blades” haft en hel del skadebekymmer under säsongens gång. Nu förväntas Ben Brereton Díaz vara tillbaka i matchtruppen efter att ha missat de senaste tre omgångarna men det lär hjälpa föga. Arsenal har imponerat något oerhört mot slutet och ska exponera värdarnas defensiva brister utan problem. Detta lär rinna iväg och den hårt betrodda tvåan är tyvärr ohotad.

6. Inter – Genoa 1
Årets upplaga av Inter är ruskigt välbalanserad. Defensiven har varit exceptionell och på offensiv väg så briljerar Lautaro Martinez i synnerhet. Anmärkningsvärt är att de blåsvarta har producerat 16 (!) mål på de senaste fyra Serie A-omgångarna. Scudetton är med det sagt i praktiken redan avgjord och som om gapet ner till tvåan Juventus inte var stort nog innan så förlorade “Den gamla damen” söndagens dust mot Napoli. Champions League-returen mot Atlético Madrid spelas om drygt en vecka där Inter ska försöka försvara en 1-0-ledning i den spanska huvudstaden och Simone Inzaghi lär snegla mot det mötet redan nu. Genoa har inte varit en enkel nöt att knäcka mot slutet och delad ära blev utfallet i det vändande mötet strax före årsskiftet. Helgardera i jakt på högre utdelning.

7. Osasuna – Alavés X
Alavés har visserligen lämnat segerlösa från de senaste fyra omgångarna men gästerna har haft ett rätt så vanskligt spelschema. Rent spelmässigt så har det sett skapligt ut mot lag som Barcelona, Villarreal och Real Betis och Atlético Madrid-lånet Samu Omorodion ser riktigt intressant ut. Även Luis Rioja har varit i gott slag efter årsskiftet. Osasuna har å andra sidan vunnit fyra av de senaste fem bataljerna på Estadio El Sadar men arrangören får samtidigt klara sig utan sin skyttekung Ante Budimir denna afton. Det luktar målsnålt i Pamplona och vi utgår från mitten men täcker gärna upp med båda flanker tidigast möjligt.

8. Famalicao – Boavista 1
Ett läckande försvarsspel har ställt till det rejält för Boavista som hittas oroväckande nära giljotinen. Värt att tillägga är att gästerna inledde säsongen strålande och plockade 13 poäng från de inledande fem omgångarna. Från de efterföljande 18 omgångarna så har “Pantrarna” endast skrapat ihop elva pinnar. Famalicao har inte heller rosat marknaden ska sägas men är pålitliga i sin hemmaborg. Målfarlige Jhonder Cádiz missar förvisso detta möte på grund av en avstängning men understiger ettan 50 procent så tar vi ställning åt väst.

Kassaskåpet! Arsenal
Det är svårt att föreställa sig ett scenario där Arsenal tappar poäng på Bramall Lane sett till “The Gunners” prestationer efter årsskiftet. Mikel Artetas manskap har förnedrat lag som Newcastle och West Ham mot slutet och samma visa är att vänta när tabelljumbon Sheffield United ska besökas.

Varningen! Genoa
Inter har likt Arsenal övertygat något oerhört under de senaste månaderna men till skillnad från “The Gunners” så har Simone Inzaghis manskap gjort sig av med all konkurrens i titelstriden som följd. Mot ett svårslaget Genoa så är ettan inte lika självklar som procentfördelningen indikerar och den rensande högersidan får inte förbises i jakt på högre utdelning.

108 rader
1. Hammarby – Mjällby 1 X
2. Västerås – Sundsvall 1 X 2
3. Sirius – Norrköping 1
4. Utsikten – Brage X 2
5. Sheffield U – Arsenal 2
6. Inter – Genoa 1 X 2
7. Osasuna – Alavés 1 X 2
8. Famalicao – Boavista 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100