Topptipset tips måndag 22 april 2024

Måndagens Topptips bjuder på några intressanta skrälldrag där Kalmar och Mallorca är klubbar som kan krydda på utdelningen. Motivationsfaktorn spelar i sin tur en stor faktor på Riverside Stadium och Right to Dream Park där vi tycker oss ha hittat två fina spikar i Leeds och Nordsjälland. Derby di Milano är tveklöst måndagens höjdpunkt där Inter har ett mentalt övertag med fem raka segrar i inbördes möten. Mot åtta rätt!

Spelstopp 18:59

1. Milan – Inter 2
San Siro öppnar upp portarna för prestigefyllda Derby di Milano. Inter säkrar ligatiteln vid en seger vilket är en fin morot att jaga. De blåsvarta kommer att lyfta Scudetton alldeles oavsett utfallet i detta derby ska tilläggas men visst vore det passande att säkra titeln mot den bittra rivalen. Hakan Calhanoglu lär i synnerhet vara sugen på att ge Milan en knäpp på näsan efter alla pikar han har mottagit efter den känsliga flytten. De rödsvarta har inte heller något av vikt att spela för med Champions League-platsen i praktiken säkrad och ett stadigt grepp om andraplatsen. Spiktvåan kittlar till trevlig procent.

2. Elfsborg – Kalmar 1
Kalmar har en hel del att fundera över när det kommer till speluppbyggnadsfasen. Smålänningarna spelar väldigt riskfyllt genom att försöka spela sig ur trånga situationer på egen planhalva vilket truppen inte tycks vara bekväma med. Något som bland annat visade sig kostsamt mot IFK Göteborg senast. Henrik Jensen har ett intressant spelarmaterial ska sägas och får dansken pusselbitarna att falla på plats så kan det absolut bli bra och det är ingen orimlig tanke att de rödvita plockar sina första poäng på Borås Arena. Elfsborg har som bekant tappat några tongivande spelare inför denna säsong och nu är nyckelspelaren Michael Baidoo dessutom avstängd. Vi helgarderar!

3. Örebro – Varberg X
Varken Örebro eller Varberg har rosat marknaden under säsongsupptakten. De sistnämnda huserade i Allsvenskan i fjol men kliver in till årets upplaga med en helt annan trupp än i fjol. Rutinerade pjäser som Oskar Sverrisson, Joakim Lindner och Robin Tranberg är kvar och torde vara solida pjäser i Superettan men någon tidig återkomst till det svenska finrummet lär det inte bli för hallänningarna. Örebro är visserligen poänglösa när tre omgångar har avverkats men värdskapet är generellt sett svårslagna i sin hemmaborg och konstgräset på Behrn Arena är inte ett underlag som Varberg föredrar. Vi tror inte att Örebro lämnar tomhänta från denna batalj.

4. Linköping – Häcken 2
Blott tre poäng skiljde klubbarna åt till Häckens favör i fjolårets upplaga av Damallsvenskan. Det gapet torde förvisso växa sig allt större denna säsong när “Getingarnas” unga men skickliga trupp har samlat på sig en hel del erfarenhet såväl inhemskt som ute i Europa. För Linköpings del så behöver Cathinka Tandberg och Cornelia Kapocs återigen vara två bärande figurer men är duon på spelhumör så kan det absolut bli match av detta. Tvåan ska betraktas som trolig men streckas väl högt för att stå på egna ben – X2!

5. Middlesbrough – Leeds 2
Middlesbrough har visat sig svårslagna under våren och kliver in till måndagens möte med en nio matcher lång förlustfri svit. Michael Carricks manskap behövde med det sagt besegra Ipswich senast för att ha något med playoff-striden att göra och frågan är om inte “Boro” har checkat ut för semester rent mentalt. Leeds går i sin tur en hård kamp om en direktplats och behöver återvända till segerspåret efter att ha lämnat segerlösa från de senaste tre omgångarna. Med rådande förutsättningar så är tvåan en utmärkt spik.

6. Sevilla – Mallorca 1
Mallorca möter Cadiz i slutet av veckan och skulle må gott av att utöka gapet ner till “Den gula ubåten” inför det mötet. Gästerna trivs klart bättre i sin hemmaborg ska sägas men har å andra sidan sett väldigt solida ut bakåt mot slutet och har i närtid plockat poäng mot Villarreal, Alaves och Valencia på resande fot. Mot Alaves så borde öborna ha inkasserat sin andra bortaseger för säsongen. Sevilla har fått fin utdelning under våren men har samtidigt haft marginalerna på sin sida vid flera tillfällen. Celta Vigo besegrade “Los Nervionenses” på denna arena för drygt en månad sedan och när ettan streckas i högsta laget så blickar vi brett i Andalusien.

7. Nordsjälland – Århus 1
Dessa antagonister strålade samman i semifinalen av Landspokal Cup som avgjordes för knappt två veckor sedan. Då drog Århus det längsta strået där Gift Link satte spiken i kistan först på övertid när Nordsjälland febrilt jagade en kvittering. I Championship Group så har arrangören betydligt mer att spela för och då förväntar vi oss att “Tigrarna” revanscherar sig. Daniel Svensson har varit riktigt bra längs vänsterflanken under våren och var högst delaktig i segrarna mot Midtjylland och FC Köpenhamn. Här säkrar de rödgula sin fjärde raka ligaseger. Spiketta!

8. Cartagena – Real Oviedo 2
Kupongen avrundas med ett svårsiat möte på Estadio Municipal Cartagonova där nedflyttningshotade Cartagena ställs mot ett playoff-jagande Real Oviedo. Gästerna har en namnkunnig trupp med spelare som Victor Camarasa, Santi Cazorla och Borja Baston men anmärkningsvärt är att trojkan alla var frånvarande i matcherna mot Elche och Real Oviedo. Argentinaren Santiago Colombatto har steppat upp rejält i dessa matcher och väglett de blåklädda till fyra poäng under denna period. Francisco Moyano är en annan spelare som är kapabel till att kliva fram förmodat att de mer rutinerade pjäserna återigen saknas. Cartagena har med det sagt förbättrat sin hemmastatistik rejält efter årsskiftet och har vunnit fem av sina sju senaste hemmamatcher. Strecka från höger, gärna hela vägen.

Kassaskåpet! Nordsjälland
Århus har satsat stenhårt på den inhemska cupen och ska Felix Beijmo och company spela ute i Europa nästa säsong så gäller det att vinna finalen mot Silkeborg. Någon framskjuten placering kommer det inte bli i Championship Group för gästernas del. Nordsjälland har desto mer att spela för i ligaspelet och ska vinna denna kamp med publikens stöd.

Varningen! Kalmar
Kalmar får inte spelarpoolens förtroende efter sin svaga säsongsinledning. Onödiga misstag har ställt till det för smålänningarna men kapaciteten är onekligen hög med spelare som Jonathan Ring och Simon Skrabb. Även Elfsborg har en del att jobba med under våren och blir väl hårt betrodda i vår mening. Jobba in den rensande högersidan på Borås Arena!

108 rader
1. Milan – Inter 2
2. Elfsborg – Kalmar 1 X 2
3. Örebro – Varberg 1 X
4. Linköping – Häcken X 2
5. Mboro – Leeds 2
6. Sevilla – Mallorca 1 X 2
7. Nordsjälland – Århus 1
8. Cartagena – Oviedo 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100