Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips måndag 1 april 2024

Svenska Spel har dukat upp ett magiskt Topptips under Annandag påsk. Fyra allsvenska kamper tar plats på kupongen som kryddats med en halv miljon extra i potten! Superettan, Championship och Serie A finns också med på programmet. Notera tidigt spelstopp (13:59) och ta sikte mot åtta gröna!

Spelstopp 13:59

1. IFK Göteborg – Djurgården 1
Djurgården kliver in i Allsvenskan anno 2024 som den främsta utmanaren till Malmö FF. Det finns både rutin och ungdomlig entusiasm hos Blåränderna som nått finalen i Svenska Cupen. IFK Göteborg fick stryk av DIF i cupen med 0-3 på Tele2 och inför premiären finns det en hel del frågetecken kring Blåvitt. Dahlberg har dragit korsbandet och även Wendt missar premiären på grund av skada. Med det sagt bör ändå Blåvitt kunna stå upp bra på ett stämningsfullt Gamla Ullevi. Djurgården är normalt sett långt ifrån lika starka på vanligt gräs och på den här arenan har inte gästerna tagit tre poäng sedan 2020. Måla från vänster och fyll med tecken efter storleken på plånkan.

2. Sirius – Halmstad 1
Sirius såg rätt fina ut i Svenska Cupen där Jocke Persson såg het ut. Persson håller hög allsvensk klass i sina bästa stunder och inför den här säsongen har Uppsala-laget fått in ytterligare spetskompetens. Nyförvärvet från Bröndby, Yousef Salech, nätade i cupen mot Norrköping och noterades också för två fullträffar i genrepet mot IK Brage. Sirius är ett spelande lag och hemma på plastmattan har de kunnandet för att rulla ut ett lag av Halmstads kaliber. HBK:s trupp ser i mångt och mycket begränsad ut och på konstgräs är det sällan hallänningarna övertygar. Ettan spikas.

3. AIK – Västerås 2
Trots fjolårets katastrofsäsong finns det ändå stora förväntningar på AIK. Pittas har haft ett högt målsnitt sedan ankomsten från Cypern och cyprioten är absolut en potentiell allsvensk målkung. Insatserna i Svenska Cupen var dock med blandad sorti och i premiären ser Gnaget ut att få klara sig utan både Guidetti och Milosevic. Västerås är i sin tur en lurig nykomling som besegrade Hammarby på Tele2 i cupen. Nykomlingar har en förmåga att överraska under inledningen och med låg procent på Grönvitt är det läge att jaga skräll på Strawberry Field. Alla tecken!

4. Elfsborg – Värnamo 1
Elfsborg måste ses som en dark horse, precis som i fjol då Jimmy Thelins gulsvarta armé föll på målsnöret. Stommen med Larsson, Hult, Baidoo och Frick är oerhört ramstark. Boråsarna stod för flera bottennapp i cupen men i genrepet mot Halmstad blev det en gulsvart överkörning som slutade 4-0. IFK Värnamo slutade på en sensationell femteplats i fjol, men den här säsongen lär knappast smålänningarna vara lika framgångsrika. Utöver succécoachen Kim Hellberg har Värnamo tappat en hel del nyckelspelare. Ettan ska ses som högst trolig i “Knalleland”. Med hänsyn till spelvärdet är krysset en möjlig följeslagare.

5. Brage – Varberg 1
IK Brage torskade genrepet mot Sirius med klar marginal, men Borlänges stolthet har annars stått för en lovande försäsong. IKB gick obesegrade från gruppspelet i Svenska Cupen, detta trots att Utsikten, Sirius och Norrköping stod för motståndet. Janne Mian förfogar över en trupp som har höjden för att slåss på den övre halvan och i hemmapremiären kliver Brage in som rättmätiga favoriter. Varberg trillade ur Allsvenskan med dunder och brak i fjol och hallänningarna har tappat en hel del slagstyrka sedan dess. BoIS har inte vunnit en ligamatch på konstgräs sedan 2022 och känslan är att sviten förlängs på Domnarvsvallen. Etta.

6. Ipswich – Southampton 2
Ipswich tog över serieledningen i fredags efter 1-0-segern i Blackburn. Matchen var överlag jämn och hade mycket väl kunnat slutat med omvända siffror. Mot ett lag av Southamptons kaliber kommer det att krävas en bättre insats. Det är endast Leeds som tagit fler poäng än Soton sett till de 30 senaste omgångarna. Armstrong och company skapar mängder av målchanser match efter match och det var ett smärre mirakel att det inte blev tre poäng mot Middlesbrough i fredags. Möjligen kommer utdelningen här. Med jämna streck lockar tvåan mest. Potentiell chansspik!

7. Stoke – Huddersfield X
Stoke har sett bättre och bättre ut sedan Steven Schumacher tog över och i fredags fick The Potters träff då de besegrade Hull med 2-0 på bortabana. Som underdogs brukar ofta Stoke kännas farliga, däremot är det sällan värdarna övertygar när de har pressen på sina axlar. Fem av de sju senaste hemmamatcherna har slutat med förluster. Huddersfield befinner sig under giljotinen och har en hel del tunga resultat bakom sig. De senaste prestationerna från Hudds har det dock inte varit något fel på och mot ett lag som Stoke kan The Terriers överraska. Måla brett.

8. Sassuolo – Udinese 2
Det osar katt kring Sassuolo som är nästjumbo i Serie A. Sassarna står för slafsiga insatser vecka efter vecka och utöver storstjärnan Domenico Berardi känns de grönsvarta ofarliga. Värdarna har bara gjort ett mål i de tre senaste matcherna och nu när Berardi återfinns på skadelistan lirar Sassuolo andrafiol på Mapei Stadium. Udinese är ett betydligt mer homogent och stabilt gäng som varit svårslagna hela säsongen. De två av de tre senaste bortamatcherna har slutat med två vinster, mot Lazio och Juventus. Tvåan först, krysset sedan.

Kassaskåpet! Sirius
Bollskickliga Sirius har gjort en bra försäsong. Mot ett ordinärt HBK, som normalt sett vantrivs på konstgräs, luktar det hemmaseger lång väg. Jocke Persson avgör!

Varningen! Västerås
Västerås besegrade Hammarby på Tele2 i cupen. Höjden ska även finnas för att kunna mäta sig med AIK i en allsvensk premiär på Friends. Krysset och tvåan rensar magiskt!

108 rader
1. Göteborg – Djurgården 1 X 2
2. Sirius – Halmstad 1
3. AIK – Västerås 1 X 2
4. Elfsborg – Värnamo 1 X
5. Brage – Varberg 1
6. Ipswich – Southampton 2
7. Stoke – Huddersfield 1 X 2
8. Sassuolo – Udinese X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100