Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips fredag 1 mars 2024

Fredagens Topptips bjuder i vanlig ordning på en salig blandning och bataljerna från Serie A, Ligue 1 och Bundesliga ser riktigt intressanta ut på förhand. Bayern München är i vår mening en storfavorit i fara och kupongens två spanska bidrag bjuder likaså på intressanta skrälldrag. Med 250 000 kronor i extrapengar kan det bli riktigt fin utdelning av detta. Mot åtta rätt!

Spelstopp 20:29

1. Lazio – Milan 2
Ständigt detta ojämna Lazio. Prestationen borta mot Fiorentina häromsistens höll inte någon vidare nivå. På Stadio Olimpico gör “Örnarna” visserligen sällan bort sig men arrangören har lämnat segerlösa från de senaste två hemmamatcherna. Milan är betydligt mer pålitliga i sina prestationer och nu börjar truppläget dessutom se väldigt bra ut. Vi gillar gästernas möjligheter i den italienska huvudstaden och på en rimligt streckad bräda så tar vi ställning åt öst.

2. Monaco – PSG 1
Monaco har inte haft marginalerna på sin sida i sin hemmaborg mot slutet. Blott en poäng från de senaste fyra bataljerna på Stade Louis II är kraftigt i underkant. Värdskapet har vunnit xG-kampen i tre av dessa och delad ära hade inte varit orättvist mot Reims. PSG besitter i grunden ett högre kunnande men gästerna har haft stora svårigheter på denna arena under de senaste säsongerna och har lämnat tomhänta från de senaste tre ligamatcherna i Fontvieille. Luis Enrique har för övrigt något av en mittbackskris med då Milan Skriniar, Presnel Kimpembe och Marquinhos alla spenderar tid i rehabrummet. Gästerna kliver förvisso in till detta möte med en 19 matcher lång förlustfri svit men vi utgår alltjämt från vänster, helgardera gärna.

3. Freiburg – Bayern München X
Bayern München tog en välbehövlig trepoängare hemma mot RB Leipzig senast men det var med darr på ribban. Dessförinnan stod gästerna noterade för tre raka nederlag och på tisdag väntar Champions League-returen mot Lazio där “Die Bayern” behöver vända ett 1-0-underläge. Freiburg är i sin tur erkänt svårslagna i sin hemmaborg och har endast lämnat tomhänta från två av elva duster på denna arena så långt. Hur tvåan i skrivande stund är uppe och nosar på 80 procent är för oss en gåta. 1X!

4. Celta Vigo – Almería X
Almería står fortfarande utan seger när 26 omgångar har avverkats och är självfallet tabelljumbo med den dystra sviten. Gästerna har med det sagt plockat poäng tre matcher i följd och har under denna period ställts mot lag som Athletic Bilbao och Atlético Madrid. Luka Romero, som nyligen har anslutit på lån från Milan, blev tvåmålsskytt mot Diego Simeones manskap senast och det argentinska löftet kan nog ge “Rojiblancos” ett lyft under våren. Celta Vigo, som i sin tur endast har vunnit fyra ligamatcher så långt, är en överkomlig uppgift och när spelvärdet tydligt landar i österled så är det högersidan som ska prioriteras Estadio de Balaídos.

5. West Bromwich – Coventry 2
Ett viktigt sexpoängsmöte stundar på The Hawthorns mellan två playoff-jagande klubbar. Fem poäng skiljer antagonisterna åt till West Bromwich favör inför fredagens dust och lyckas arrangören gå segrande ur denna kamp så ser det onekligen lovande ut för Carlos Corbérans adepter. Spanjoren får dock klara sig utan flera tongivande offensiva pjäser denna afton och mest påtagligt är att den interna skyttekungen Brandon Thomas-Asante saknas. Det kan bli problematiskt mot ett kunnigt Coventry. Tvåan inleder.

6. Westerlo – Charleroi 1
Westerlo var ligans stora utropstecken i fjol då “De Kemphanen” knep en plats på den övre halvan som nykomlingar. Det kommer arrangören inte att göra denna säsong på grund av en horribel inledning på säsongen men under de senaste månaderna har de blågula presterat i linje med förra säsongens prestationer. Rik De Mils manskap har har bland annat vunnit fyra av de senaste fem bataljerna här på Het Kuipje och hittas numera på säker mark. Charleroi befinner sig i sin tur på fel sida av nedflyttningsstrecket tack vare en undermålig resultatrad på resande fot i form av 0-4-9. Spiketta!

7. Chaves – Arouca 2
Arouca var mer eller mindre Liga Portugals motsvarighet till Westerlo i fjol och gästerna har fortsatt på inslaget spår denna säsong. I mångt och mycket tack vare den spanska duon Rafa Mújica och Cristo som har briljerat på offensiv väg. Duon är i gott gry för närvarande och “Arouquenses” har vunnit fem av de senaste sex omgångarna som följd där viktorian mot Porto var ett rejält styrkebesked. Nästjumbon Chaves har plockat en del poäng mot slutet ska sägas men mot ett formstarkt Arouca tror vi inte att “Flavienses” räcker till. Vi tar ställning åt öst.

8. Sporting Gijón – Albacete X
Nedflyttningshotade Albacete är på uppgång med fyra raka utan nederlag. Gästerna har förvisso inte något smickrande bortafacit men “Queso Mecánico” har stått upp väl mot lag som Valladolid och Eibar under säsongens gång. Sporting Gijón har å andra sidan visat sig svårslagna i sin hemmaborg och har endast lämnat tomhänta från en av 14 bataljer på Estadio El Molinón. Arrangören dominerar med det sagt sällan en matchbild och de rödvita är väldigt kryssbenägna. När ettan streckas upp till skyarna så utgår vi från mitten men båda flanker välkomnas om möjligt.

Kassaskåpet! Westerlo
Westerlo har imponerat i sin hemmaborg mot slutet där amerikanen Griffin Yow i synnerhet trivs att spela med publikens stöd. 21-åringen är en potentiell matchvinnare mot ett bortasvagt Charleroi som ännu inte har vunnit på resande fot.

Varningen! Freiburg
Bayern München har inte motsvarat förväntningarna denna säsong och ser ut att gå miste om ligatiteln för första gången sedan säsongen 2011/12. Att gästerna streckas upp till skyarna mot ett hemmastarkt Freiburg är underligt, särskilt med tanke på att returmötet mot Lazio utspelar sig redan på tisdag.

108 rader
1. Lazio – Milan 2
2. Monaco – PSG 1 X 2
3. Freiburg – B.München 1 X
4. Celta Vigo – Almería 1 X 2
5. West Brom – Coventry 1 2
6. Westerlo – Charleroi 1
7. Chaves – Arouca 2
8. Gijón – Albacete 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100