Topptipset tips fredag 1 december 2023

Damernas Nations League inleder fredagens Topptips där gruppspelet ska börja avrundas. Via The Championship fortsätter sedan kupongen med bidrag från Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1. Kan Will Still se till att Reims studsar tillbaka på vinnande väg?

Spelstopp 19:59

1. Schweiz – Sverige 2
Sverige har gått sådär i Nations League där Blågult har fem poäng upp till Spanien. Tre poäng mot Schweiz är således ett måste samtidigt som spanjorskorna går på pumpen mot Italien för att det ska leva in i den sista omgången. Omöjligt är det inte, men Schweiz har å andra sidan fortfarande chans att knipa den negativa kvalplatsen från Italien. Värdinnorna gynnas av att Sverige saknar Magdalena Eriksson, men av det som de rödvita presterat är detta tveklöst svenskornas match att förlora. Tvåan först, ettan sedan.

2. Tyskland – Danmark 1
Inbördes möten räknas högst i Nations League-gruppspelet. För Tysklands del är det således seger med ett par bollar som gäller mot Danmark. Danskorna vann nämligen det vändande mötet med 2-0, men under fredagen får våra grannar i syd klara sig utan Pernille Harder. Det är ett avbräck av otroligt stora mått som gör att gästerna slår ur enormt underläge i Tyskland. Värdinnorna har i grunden ett större kunnande och till rådande förutsättningar ligger ettan tveklöst närmast till hands. Spik upp till 70 procent.

3. England – Nederländerna X
England bollades på förhand upp som klar favorit i Grupp 1 i Nations League. Så här långt har dock Wiegman och company inte levt upp till förväntningarna. Bortamatcherna mot Nederländerna och Belgien har renderat i två förluster som gör att brittiskorna inte har gruppsegern i egna händer. Hemmaplan mot Nederländerna är såklart en stor fördel, men vi tror att den förmodade matchbilden kan spela de orangeklädda rakt i händerna. Gott om spets finns i gästernas omställningar och ettan går inte så säker som tipparna tycks tro. Alla tecken och skrälljobb.

4. Preston – QPR 2
Martí Cifuentes inträde har haft en klart positiv påverkan på Queens Park Rangers. Veckans 4-2-seger mot Stoke gav ringar på vattnet där Lyndon Dykes stod för två mål. Den reslige anfallaren kan även såra ett svajigt Preston med hjälp av lirare som Chair och Willock. Preston har fallit tillbaka i gamla hjulspår efter segern mot Blackburn. Två raka förluster speglar värdarnas kunnande och överpresterandet av xPTS inte hållbart i längden. Smygvärdet till höger gillas mest. Om råd alla tecken.

5. Monza – Juventus 1
Juventus fick nöja sig med 1-1 i Derby d’Italia. “Den gamla damen” finns dock fortfarande med i kampen om Scudetton och kommer troligen att göra det hela vägen in i mål. Under fredagen blir vi dock konfunderade när tvåan streckas upp till månen. Fagioli och Danilo saknas för gästerna som får det tufft emot när Monza står på andra sidan. Palladinos gäng nosar på Europaplatserna och har en stabil defensiv att luta sig mot. Värdarna är ännu obesegrade på Brianteo där Colpani kan lirka upp Juve på egen hand. Maffigt spelvärde till vänster gör 1X lockande.

6. Las Palmas – Getafe 1
Las Palmas gått starkt i La Liga trots sin egenskap av nykomlingar. “Pío Pío” har klarat omställningen till finrummet galant med sin starka defensiv och även om det inte slår gnistor om offensiven bör öborna kunna klara sig kvar relativt enkelt. Under fredagen gillas dessutom segerchansen mot Getafe. Gästerna är svåra att tas med på grund av sin hårdföra spelstil, men lyckas Las Palmas bara behålla kylan är mycket vunnet framför den egna publiken. Till sund procent väljer vi att spika ettan.

7. Darmstadt – Köln 1
Vansinnigt viktiga poäng står på spel på i Bundesligas bottenstrid när Darmstadt drabbar samman med Köln. De sistnämnda hade inför säsongen förhoppningar om att kunna utmana om Europaplatserna, men hittills har det slagit bakut. 0-1 mot Bayern München innebar att “Getterna” bottnar det tyska finrummet. Darmstadt håller i grund och botten inte mycket högre nivå, men hemmaplan i fredagens drabbning är en tung faktor. Darmstadt har dessutom två raka poängplock i ryggsäcken. Ettan gillas mest men här ska man inte skämmas för att strössla med tecken.

8. Reims – Strasbourg 1
Will Still var i rampljuset i fjol och skotten gör det alltjämt bra med sitt Reims. Två raka förluster mot PSG och Rennes är inget att skämmas över. Framför allt inte då Still och company är med i kampen om Europaplatserna. Daramy, Ito och Teuma är spelare som på egen hand kan göra det svårt för gästande Strasbourg. Gästerna kommer närmast från 1-1 mot Marseille men har problem i offensiv riktning. Vieiras gäng kan möjligen få med sig en pinne från Stade Auguste-Delaune, men mer än så blir det inte. Strecka från vänster.

Kassaskåpet! Tyskland
Tyskland är ett riktigt vasst landslag när allting stämmer. Mot ett Danmark utan storstjärnan Harder ges värdinnorna toppchans framför sin publik.

Varningen! Monza
Monza är ett erkänt starkt hemmalag som ännu inte gått på pumpen på Brianteo. Juve blir en tuff nöt att knäcka, men chanslösa är inte Monza. 1X prioriteras högt.

36 rader
1. Schweiz – Sverige 2
2. Tyskland – Danmark 1
3. England – Nederländerna 1 X 2
4. Preston – QPR X 2
5. Monza – Juventus 1 X
6. Las Palmas – Getafe 1
7. Darmstadt – Köln 1 X 2
8. Reims – Strasbourg 1
216 rader
1. Schweiz – Sverige 1 2
2. Tyskland – Danmark 1
3. England – Nederländerna 1 X 2
4. Preston – QPR 1 X 2
5. Monza – Juventus 1 X
6. Las Palmas – Getafe 1
7. Darmstadt – Köln 1 X 2
8. Reims – Strasbourg 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100