Topptipset tips torsdag 1 april 2021

Rosengård har ett berg att bestiga när de ska försöka vända 0-3 mot storlaget Bayern München i kvartsfinalen av Champions League. Det kommer svenskarna inte lyckas med. Tvåan i Skåne är kupongens bästa spik. I övrigt ska vi titta till spanska andradivisionen, skotska tredjeligan och en kvartsfinal från Svenska Cupen. Mycket nöje!

Spelstopp 18:59

1. Hammarby – Trelleborg 1
Äntligen ska så kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Trelleborg gå av stapeln. Efter ett stort coronautbrott i Bajens trupp tvingades matchen flyttas i flera veckor, något som Trelleborg inte är helt nöjda med. Skåningarna har imponerat stort genom att ta sig hit då de vann sin grupp före de allsvenska lagen Örebro och Sirius. Johan Blomberg har värvats in från GIF Sundsvall och är en viktig pusselbit hos TFF. Som gammal AIK:are lär han vara väldigt motiverad i en match mot Hammarby. Bajen siktar högt under 2021 och en spelare som Amoo ser väldigt intressant ut. Frågan är dock hur mycket coronasmittan påverkat laget. Här är dessutom Magyar avstängd. Utgångsettan behöver garderas omgående där tvåan under tio procent är riktigt fin.

2. Rosengård – Bayern München 2
Det blev 0-3 i baken när Rosengård spelade borta mot Bayern München. En rejäl smäll som det troligen inte går att komma tillbaka från. Rosengård spelade inte så dåligt i Tyskland, men blev hårt straffade varje gång de tappade bollen. Bayern, med svenskarna Glas och Ilestedt i startelvan, har mer fart i laget där Beerensteyn var ruggigt bra i det första mötet. Nu kan de ligga i försvar för att sedan skicka iväg sina speedkanoner i omställningar. Då hänger skåningarna inte med. Given tvåa.

3. Mallorca – Leganés 1
Ett Mallorca utan lirare som Valjent, Trajkovski och Ndiaye var chanslösa borta mot Fuenlabrada. 1-4 i baken gör att Mallorca nu ligger bakom Espanyol i tabellen. Det skiljer dock fyra poäng ner till tredjeplatsen så än är det ingen fara på taket. Hemmaspelet har åtminstone sett bra ut mot slutet med sju poäng på de tre senaste fajterna. Här ska laget från semesterön återigen gälla som klara favoriter. Leganés ligger på playoff-plats och jagar topp 2, men formpilen pekar åt helt fel håll. Endast en seger på de fem senaste är inte bra nog och på resande fot har faktiskt bara fyra matcher av 15 slutat med full pott under säsongen. Det bör bli svårt igen. Trolig etta.

4. Las Palmas – Lugo 2
Las Palmas fick bara en pinne i derbyt från Kanarieöarna mot Tenerife och därmed har nog tåget mot playoff lämnat perrongen. Det skiljer nio pinnar upp till sexan Vallecano som dessutom har en match mindre spelad. Visst är Las Palmas starka hemma, men nu känns det som att värdarna övervärderas. Målvakten Álex Domínguez saknas fortfarande då han är iväg med det spanska U21-landslaget. Lugo är ett lurigt gäng som innan förlusten mot Sabadell hade tre raka kryss i bagaget. Manu Barreiro är en sylvass anfallare som Las Palmas måste se upp med. Fint värde på bortalaget här, men helst ska alla tecken med.

5. Real Zaragoza – Cartagena X
Real Zaragoza har varit väldigt starka hemma på La Romareda under säsongen. 25 av deras 34 poäng har faktiskt plockats på den här arenan. Insatsen i senaste hemmafajten mot Mirandés var dock inget vidare trots seger med 1-0. Atienza saknas med en vadskada medan Haris Vuckic är borta med Sloveniens landslag. Cartagena ligger under nedflyttningsstrecket, men har ändå bara fyra pinnar upp till Zaragoza i den otroligt jämna bottenstriden. Även gästerna har en del spelare på landslagsuppdrag, bland annat Aburjania som spelade 90 minuter i Georgiens match mot Sverige, men kan ändå ställa en vass elva på benen. Gästerna har bara förlorat tre av de senaste nio omgångarna och den lågt streckade tvåan behöver ges utrymme. En helgardering blir svaret i match 13.

6. East Fife – Clyde 1
East Fife föll med 0-3 mot Montrose i tisdags och att tränaren inte var speciellt nöjd med den insatsen märktes i paus när hela tre spelare byttes ut. Det kan också ha varit för att hålla spelarna fräscha då det trots allt är match igen bara ett par dagar senare. Hemmaplan nu och där har East Fife ännu inte förlorat. 14 av deras 17 poäng har faktiskt plockats på Bayview Stadium. Clyde har samtidigt imponerat genom att plocka sju pinnar på sina tre senaste bortafajter, där tisdagens 2-0 mot Peterhead imponerade. Samtidigt fick de stryk med 1-3 mot East Fife för knappt två veckor sedan och i inbördes möten har Clyde bara vunnit en av de sju senaste. Detta blir svårt igen. Trolig etta.

7. Dumbarton – Airdrie X
Efter tre raka förluster slog Dumbarton till med en finfin insats tidigare i veckan när de tog poäng av serieledarna Falkirk. Rabin Omar satte dit målet då och det var hans första sedan han kom från Championship-klubben Morton för någon vecka sedan. Det behövs helt klart någon som kan göra mål för Dumbarton har bara mäktat med sex baljor på tolv omgångar. Klart sämst av alla lag i serien. Airdrie har däremot pytsat hela 19 gånger. Visst kommer gästerna från tre raka förluster, men det ska sägas att dessa kommit mot lag från den övre halvan av tabellen. Mot Dumbarton har de bara tagit stryk en gång på de nio senaste inbördes. X2 är viktigast.

8. Cowdenbeath – Albion LOTTAS
Matchen ska gå av stapeln under lördagen och ska därför lottas på Topptipset. Bollfördelningen är 8-4-4 vilket i procent motsvarar 50-25-25. Avvakta spelstopp och se vart värdet finns.

Kassaskåpet! Bayern München
Bayern visade vilken klasskillnad som råder i första mötet i Tyskland och kommer sätta ner foten igen. Tvåan streckas högt, men spikas ändå.

Varningen! Lugo
Lugo har tagit poäng i tre av sina fyra senaste matcher och med tanke på deras prekära läge i tabellen krävs det att de plockar poäng igen. Las Palmas har inget direkt att spela för och det är aldrig någon bra förutsättning. Den lågt streckade tvåan måste med.

36 rader
1. Hammarby – Trelleborg 1 X 2
2. Rosengård – Bayern M. 2
3. Mallorca – Leganés 1
4. Las Palmas – Lugo 1 2
5. Zaragoza – Cartagena 1 X 2
6. East Fife – Clyde 1
7. Dumbarton – Airdrie X 2
8. Cowdenbeath – Albion 1
216 rader
1. Hammarby – Trelleborg 1 X 2
2. Rosengård – Bayern M. 2
3. Mallorca – Leganés 1
4. Las Palmas – Lugo 1 X 2
5. Zaragoza – Cartagena 1 X 2
6. East Fife – Clyde 1 X
7. Dumbarton – Airdrie X 2
8. Cowdenbeath – Albion 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100