Topptipset tips tisdag 30 mars 2021

VM-kvalet är tillbaka på kupongen under tisdagen med tre rykande färska matcher. Bland annat ska Norge försöka ta tre blytunga poäng efter smällen mot Turkiet senast. U21-EM, spanska andradivisionen och National League i England är övriga tävlingar som ska analyseras. Häng med mot åtta rätt och fin utdelning!

Spelstopp 20:44

1. Montenegro – Norge 2
0-3 var inte vad varken Norge eller Ståle Solbakken hade räknat med mot Turkiet. Det nederlaget innebär att norrmännen spelar med hyfsat stor press på sig mot Montenegro, ett motstånd baggarna dock ska klara att städa av utan större problem. Värdarna har inlett med två raka triumfer, men att släppa in mål mot både Lettland och Gibraltar vittnar om defensiva problem. När gubbar som Håland och Ödegaard står på andra sidan lär det bli fler än ett mål i baken. Norge skärper till sig och vinner till fint spelvärde.

2. Wales – Tjeckien 2
Tjeckien har det talats mycket om på senare tid och inte blev det mindre skriverier när öl-nationen löste en pinne mot Belgien. Insatsen sätts än mer i sitt ljus då både Schick och Darida saknades. Duon är tillbaka till matchen mot Wales och nu börjar också tipparna att få grepp om tjeckernas slagstyrka. Streckningen ter sig väl högervriden när Wales står på andra sidan. Gareth Bale och company är erkänt svåra att brottas med i Cardiff och det här blir en svår nöt för Tjeckien att knäcka. Tvåan ska med, men det ska också den undervärderade ettan. Helst samtliga tecken.

3. Slovakien – Ryssland 2
Om Tjeckien är på uppgång är grannen Slovakien på väg åt andra hållet. Oavgjorda resultat mot både Cypern och Malta är faktiskt uselt och utan talismanen Marek Hamsik ser slovakerna vilsna ut i offensiven. Uppryckning krävs, men det är svårt att se någon bättring mot ett starkt Ryssland. Moderlandet visade moral och skicklighet mot Slovenien (2-1) och hade dessförinnan inga större bekymmer med att lägga Malta på rygg (3-1). Artem Dzyuba har inlett kvalet strålande och han kan mycket väl bli tungan på vågen här. Potentiell spiktvåa, i annat fall räcker det gott och väl med krysset.

4. Spanien U21 – Tjeckien U21 X
Grupp B i U21-EM väntar på sitt avgörande och det ska vi syna härnäst. Spanien inledde med att enkelt besegra Slovenien med 3-0 och en seger mot Italien därefter hade inneburit avancemang. Det löste emellertid inte La Rojita och då Mingueza såg rött i slutet av matchen är backlinjen sargad inför bataljen med Tjeckien. De unga öl-vurmarna visade att de kan mäta sig med de allra bästa i 1-1-matchen mot Italien och när högersidan dryper av värde ska vi definitivt inte blunda för den. Alla tecken åker med omedelbums och en tumme hålls för tjeckerna.

5. Italien U21 – Slovenien U21 2
Italien åkte med stora förhoppningar till U21-EM, men än så länge har succén minst sagt uteblivit. Fyra röda kort på två matcher vittnar om disciplinära problem hos Gli Azzurrini. Utan Del Prato, Rovella, Scamacca och framför allt Tonali blir det ingen promenad i parken mot ett Slovenien som fortfarande har chans att ta sig vidare. Värdnationen håller inte samma spelmässiga nivå som övriga länder i gruppen, men med hjärta och en väloljad defensiv kommer slovenerna långt. Italien är inte att lita på och precis som i föregående U21-kamp åker alla tecken med direkt.

6. Ponferradina – Logronés X
Vi välkomnar Segunda División in i värmen. Ponferradina har som målsättning att nå playoff mot La Liga den här säsongen, något vi ställer oss frågande till om värdarna löser. En vinst på de fem senaste är inte imponerande siffror och i ärlighetens namn ser spelet ganska torftigt ut. Mot ett Logronés som krigar för överlevnad kommer Ponferradina inte heller att bjudas på några ytor. Gästerna är inför denna kamp på rätt sida av nedflyttningsstrecket och det faktumet kommer inte att äventyras här. Krysset är en lämplig utgång, garderingar är med det sagt gärna tillkomma.

7. Rayo Vallecano – Sporting Gijón 1
Ett fulltaligt Sporting Gijón har kapacitet för att ta sig upp i La Liga, men ett besökargäng utan målkungen Djurdjevic är inte mycket för världen. Det syntes inte minst senast mot bottenlaget Alcorcón och gästerna skriker förtvivlat efter Djurdjevic som är iväg med det Montenegros landslag. Rayo Vallecano saknar i sin tur också ett gäng spelare på hedersuppdrag, bland andra Dimitrievski och Saveljich, men på eget gräs ska värdarna trots allt ses med god poängchans. 1X är ett lås som funkar i de flesta väder.

8. Solihull Moors – Wealdstone 1
National League är en liga som normalt är okänd i de svenska stugorna, något också streckningen ser ut att vittna om denna tisdag. Wealdstone har så här långt lyckats hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, men nykomlingarna löper stor risk att trilla ur i vår. Defensiven läcker så det står härliga till och med enbart två ynka segrar på bortagräs ska inte gästerna hoppas på för mycket på Damson Park. Solihull Moors är betydligt bättre än vad tabellen visar och fjolårets topplag ska ses med toppchans i den egna borgen. Ettan är en kanonspik hela vägen upp till 60-65 procent.

Kassaskåpet! Norge
Norge skapade trots allt en hel del chanser mot Turkiet och om bara krutet har torkat hos Sörloth, Håland och grabbarna kommer det smälla här istället. Tvåan är ytterst trolig.

Varningen! Slovenien U21
Vad sysslar Italien med egentligen? Fyra röda kort på två matcher gör att en hel hög spelare saknas på grund av avstängningar. Det kan ställa till det mot en heltaggad hemmanation. Tvåan måste ges plats.

36 rader
1. Montenegro – Norge 2
2. Wales – Tjeckien 1 2
3. Slovakien – Ryssland 2
4. Spanien U21 – Tjeckien U21 1 X 2
5. Italien U21 – Slovenien U21 1 X 2
6. Ponferradina – Logronés X
7. Vallecano – Sp. Gijón 1 X
8. Solihull M. – Wealdstone 1
216 rader
1. Montenegro – Norge 2
2. Wales – Tjeckien 1 2
3. Slovakien – Ryssland X 2
4. Spanien U21 – Tjeckien U21 1 X 2
5. Italien U21 – Slovenien U21 1 X 2
6. Ponferradina – Logronés 1 X 2
7. Vallecano – Sp. Gijón 1 X
8. Solihull M. – Wealdstone 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100