Topptipset tips tisdag 23 mars 2021

Det ska spelas mycket fotboll från de lägre engelska divisionerna under tisdagen. Samtliga åtta matcher på Topptipset hämtas från League One och League Two. En klurig rad där det verkligen gäller att göra sin analys ordentligt. Läs våra tankar mot åttlingen här nedan. Vi kör!

Spelstopp 19:59

1. Blackpool – Peterborough 2
Blackpool är långt ifrån fornstora Premier League-dagar, men med nio raka utan nederlag har supportrarna åtminstone börjat drömma om The Championship igen. I en ytterst haltande tabell skiljer endast tre poäng upp till playoff för The Seasiders, men tisdagens opponent blir sannerligen inte lätt att tas med. Peterborough slog Portsmouth på imponerande vis för en vecka sedan och i helgen visade The Posh styrka när de sent fick in 3-3 borta mot Rochdale. Jonson Clarke-Harris agerade poängräddare då och anfallaren kan mycket väl bli tungan på vågen på Bloomfield Road. Tvåan ser ut att hålla sig inom rimliga gränser och är då en lockande spik.

2. Bristol Rovers – Swindon 2
Rubrikprydde Joey Barton är sedan en månad tillbaka nytillträdd tränare i Bristol Rovers. Den före detta Newcastle-spelaren förväntas ordna nytt kontrakt i tredjedivisionen åt värdarna, men det återstår att se hur det blir med den biten. Resultaten har hittills inte gått Barton och companys väg och mot ett segerrusigt Swindon blir det ingen lätt afton. Gästerna tog efter en tyngre period en fin skalp i helgen mot Fleetwood och på Memorial Stadium ska inte den värdefyllda högersidan uteslutas. Heltäckningsmattan rullas omgående ut.

3. Burton – Shrewsbury 1
På tal om nytillträdda tränare är Jimmy Floyd Hasselbaink en relativt färsk man på posten i Burton. Sedan han började dra i spakarna efter nyår har The Brewers lyft sig markant och det är bara en tidsfråga innan kontraktet är ordnat. Sex segrar på de åtta senaste vittnar om hur bra värdarna är just nu och ett Shrewsbury som famlar med formen får det svettigt på Pirelli Stadium. En seger på de sex senaste är inte bra nog från Aaron Wilbrahams manskap och här är vi tämligen övertygade om att Burton tar sig förbi Shrewsbury i tabellen. Ettan kan med gott samvete lämnas på egna ben.

4. Northampton – Oxford X
För inte alltför längesedan skrevs Oxford upp som en solklar playoff-kandidat, men mot slutet har grabbarna från universitetsstaden inte alls kommit upp i nivå. 0-2 i brakan mot Blackpool var det andra nederlaget på de tre senaste omgångarna och när då tvåan ändå streckas upp som klar favorit väljer vi att dra i handbromsen. Northampton kämpar för överlevnad i bottenträsket, men trots det utsatta tabelläget finns en hel del kvalitet i truppen. Det syntes inte minst i 4-1-segern mot Portsmouth och hittar The Cobblers upp i samma nivå här går inte Oxford säkra. Alla tecken redan på mindre system.

5. Colchester – Tranmere 2
Det osar onekligen katt om Colchester som vunnit blott en av de 20 (!) senaste matcherna i League Two. Degradering hägrar alltmer och det är svårt att se ett trendbrott när ett pånyttfött Tranmere kommer på besök. Nykomlingarna från League One har börjat om på ny kula i fjärdedivisionen och det tycks ha gjort de blåvita gott. Silver i EFL Trophy var en rejäl fjäder i hatten och med endast fyra poäng upp till serieledarna Cheltenham är självförtroendet på topp hos Tranmere. Tvåan garderas enbart med spelvärdet i åtanke.

6. Oldham – Exeter 1
Kupongens överlägset största favorit hittas på Boundary Park och det är sannerligen något vi ställer oss frågande till. Exeter är på intet sätt ett dåligt lag, men flera faktorer oroar gästerna. Normalt målfarliga duon Bowman och Matt visar vikande formkurva och samma epitet går också att sätta på hela laget i stort då två raka nederlag är facit inför dusten med Oldham. Värdarna vann höstens vändande möte med 2-1 på bortagräs och den bedriften kan mycket väl upprepas när The Latics nu drar fördel av egen borg. Fyra poängplock på de fem senaste är starka papper och här garderar vi för ytterligare ett. Våga skippa den övervärderade tvåan.

7. Scunthorpe – Bradford 2
Inte mycket stämmer för Scunthorpe just nu där spegelbilden fem raka utan seger vittnar om att värdarna kört fast. Viktige försvararen Jordan Clarke ser dessutom ut att saknas när The Iron tar emot Bradford under tisdagen. Det är inget roligt tapp och inledningsvis tittar vi intresserat åt österled. Bradford håller högre nivå i grunden och rent historiskt har också gästerna trivs bra i detta mötet. Fem raka inbördes utan torsk skvallrar om den saken och utgångstvåan känns ganska given. Gardera efterhand som systemen växer.

8. Southend – Walsall 2
Det bästa sparas inte till sist då det är två ruskigt formsvaga aktörer som tar äventyret in över mållinjen. Southend har sju poäng upp till säker mark och så osäkert som värdarna agerar för tillfället är frågan om de lyckas äta ikapp avståndet. Walsall befinner sig på förhållandevis trygg mark, men gästernas prestationer har knappast motsvarat League Two-nivå sedan nyår. Den lågt streckade tvåan gillas främst på grund av att Walsall kan agera avslappnat, men att lita på är den inte. Gardera gärna så brett det går så fort som möjligt.

Kassaskåpet! Burton
Sedan Hasselbaink kom till Burton presterar laget på en väldigt hög nivå. Det kommer synas när Shrewsbury kommer på besök. Hemmalaget vinner komfortabelt.

Varningen! Oldham
Exeter överstreckas å det grövsta här. Oldham är ett kompetent lag som spelare för spelare håller ungefär samma klass som Exeter. Den lågt streckade ettan är ett måste att pilla med.

36 rader
1. Blackpool – Peterborough 2
2. Bristol Rovers – Swindon 1 X 2
3. Burton – Shrewsbury 1
4. Northampton – Oxford 1 X 2
5. Colchester – Tranmere X 2
6. Oldham – Exeter 1 X
7. Scunthorpe – Bradford 2
8. Southend – Walsall 2
216 rader
1. Blackpool – Peterborough 2
2. Bristol Rovers – Swindon 1 X 2
3. Burton – Shrewsbury 1
4. Northampton – Oxford 1 X 2
5. Colchester – Tranmere X 2
6. Oldham – Exeter 1 X
7. Scunthorpe – Bradford X 2
8. Southend – Walsall 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100