Topptipset tips söndag 13 juni 2021

Söndagens Topptips den 13 juni 2021 spelas över två dagar och består av heta matcher från Fotboll-EM det sydamerikanska mästerskapet Copa América. 250 000 extra kronor finns i potten. Ihop med ett par ”säkra” spikar och bra drag så finns det bra förutsättningar. Här kommer analysen!

Spelstopp 14:59

1. England – Kroatien 1
Kroatien såg inget vidare ut i uppladdningen inför EM. 1-1 mot Armenien och 0-1 mot Belgien imponerar föga. Samtidigt finns det gott om klass i den schackrutiga truppen. Mittfältet med Brozovic, Kovacic och Modric är svårslaget. Framåt måste Kramaric sätta dit sina chanser om det ska bli ännu ett lyckat mästerskap för VM-tvåan. England har ett mycket spännande landslag och är en av favoriterna till att vinna EM. Inte speciellt konstigt då de spelar alla sina gruppmatcher på Wembley och då även semifinaler och finaler ska spelas på den arenan. De har dock dåliga minnen från Kroatien då det var just Balkan-nationen som slog ut England ur VM för tre år sedan. Knapp fördel britterna, men gardera tidigt.

2. Österrike – Nordmakedonien 2
Österrike kliver inte in i mästerskapet med någon vidare känsla. 0-0 mot Slovakien i den sista träningsmatchen inför gruppspelet var inget bra resultat. Dessutom minns vi 0-4-förlusten mot Danmark i mars. Alaba, Sabitzer och Laimer är tre väldigt duktiga fotbollsspelare, men Österrike saknar en riktig killer i straffområdet. Arnautovic blir knappast yngre och Kalajdzic är inte riktigt redo att ta över. Nordmakedonien gör sitt första EM och kommer satsa allt i varje duell. Goran Pandev är redo att frälsa nationen ännu en gång och att det finns kvalité i truppen visades tydligt i och med 2-1-segern borta mot Tyskland i VM-kvalet. Här blir Österrike för stora favoriter. X2 är av högsta prioritet.

3. Nederländerna – Ukraina 2
Ukraina är en outsider i EM-slutspelet. På senare år har de besegrat Spanien och spelat oavgjort mot Frankrike i tävlingsmatcher. Det visar att de blågula inte räds något motstånd. Kvartetten Zinchenko, Yarmolenko, Malinovskyi och Yaremchuk har ett stort spel i sig och är ett hot mot samtliga nationer i gruppen. Nederländerna såg inte alls bra ut i 2-2-matchen mot Skottland och Oranje känns inte som ett lag i harmoni. Visst finns det kvalité nog för att ta sig långt i turneringen, men det finns för många frågetecken. Inte minst på målvaktspositionen där Stekelenburg och Krul slåss om förstaspaden. Inte några av världens bästa keepers direkt. Här kan Nederländerna mycket väl få en obehaglig start på mästerskapet. Helgarderat är bäst!

4. Brasilien – Venezuela 1
Precis som 2019 ska Copa América hållas i Brasilien. Då vann brassarna och visst ska de ses med ypperlig chans att ta hem turneringen igen. Truppen är ruggigt vass och att formen är god har visat sig i VM-kvalet där Selecao har sex segrar av sex möjliga och endast två insläppta mål. Thiago Silva, Marquinhos och Danilo är tre svårpasserade herrar. Venezuela har inte med sig Osorio, Machís eller Rondón till turneringen och det är en trio som verkligen hade behövts. Här får gästerna hålla i sig för glatta livet och det fungerar inte i 90 minuter. Given etta.

5. Colombia – Ecuador 1
När Colombia och Ecuador ställdes mot varandra i Quito för några månader sedan i VM-kvalet vann Ecuador med galna 6-1. Allting gick in då kändes det som. I juni har de inte haft samma framgång, förluster mot Brasilien och Peru gör att Ecuador är nere på jorden igen. Colombia har haft en bättre månad med en klar seger över Peru och en 2-2-match mot Argentina där Colombia hämtade in ett 0-2-underläge i den andra akten. Det finns gott om klass i den colombianska truppen där Cuadrado, Zapata och Muriel såklart ska nämnas. Även Porto-duon Díaz och Uribe är skickliga lirare. På neutral matta ska Colombia hållas något högre och ettan är första tecken att plita ned.

6. Spanien – Sverige 1
Vilka spelare är det egentligen som kommer kunna ställa upp i denna match. När denna text skrivs har Busquets och Llorente i Spanien samt Kulusevski och Svanberg i Sverige drabbats av corona, men det kan såklart bli fler fall när matchen närmar sig. Tappen är tyngre för Sverige som inte direkt har en uppsjö av spelare från klubbar som Juventus. “Kulan” hade behövts om Blågult skulle ha någon chans i Sevilla. Det spanska spelet har hackat en del under året, minns bara 1-1 mot Grekland i VM-kvalet, men spelare för spelare är de på en helt annan nivå än svenskarna. Det verkar bli superbt värde på ettan och då är det bara att spika på.

7. Skottland – Tjeckien 1
Skottland straffade Serbien i playoff-spelet mot EM och kliver in i sin första kontinentalturnering sedan VM 1998. Det lär finnas en och annan skotte som är sugen på detta mästerskap, inte minst då de får spela två av sina gruppspelsmatcher, bland annat denna, hemma på Hampden Park. Det kommer vara ett Skottland som bärs fram och slåss om varje centimeter på planen. Krigare som Tierney, McGinn och McTominay kommer inte vika ner sig. Tjeckien har kapacitet, men såg inget vidare ut mot vare sig Italien eller Albanien. Här får Soucek och company det tufft. 1X ska räcka.

8. Polen – Slovakien X
I Sveriges grupp kommer både Polen och Slovakien in i mästerskapet med tilltufsat självförtroende. Polen har fått se både Piatek och Milik missa sommarens fotbollsfest på grund av skador vilket gör offensiven betydligt tunnare. Visst är Lewandowski en striker utan motstycke, men förutom Bayerns superstjärna finns det inte mycket att komma med i offensiv riktning. Mot Island (2-2) tidigare under veckan hade de rödvita väldigt svårt att skapa målchanser. För Slovakien finns det alltjämt frågetecken kring den nya Trabzonspor-spelaren Hamsik. Det finns frågetecken på det mesta annat också då Slovakien under 2021 har spelat oavgjort mot usla nationer som Cypern, Malta och Bulgarien. Oerhört svårtippat i St. Petersburg. Plocka med alla tecken där högersidan rensar magiskt.

Kassaskåpet! Brasilien
Brasilien har världsklass på varje position och är laget att slå i den här turneringen. Venezuela är långt ifrån på samma nivå och är chanslösa här. Solklar etta.

Varningen! Nordmakedonien
Pandev, Alioski, Elmas och de andra i Nordmakedonien kommer slåss för varje boll och Österrike är inget omöjligt motstånd att rå på. Tvåan undervärderas grovt här och måste ges utrymme.

36 rader
1. England – Kroatien 1 X
2. Österrike – Nordmak. X 2
3. Nederländ. – Ukraina 1 X 2
4. Brasilien – Venezuela 1
5. Colombia – Ecuador 1
6. Spanien – Sverige 1
7. Skottland – Tjeckien 1
8. Polen – Slovakien 1 X 2
216 rader
1. England – Kroatien 1 X
2. Österrike – Nordmak. 1 X 2
3. Nederländ. – Ukraina 1 X 2
4. Brasilien – Venezuela 1
5. Colombia – Ecuador 1 X
6. Spanien – Sverige 1
7. Skottland – Tjeckien 1 X
8. Polen – Slovakien 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100