Powerplay tips torsdag 25 april 2024

Torsdagens Powerplay innehåller flera godbitar från både Europa och Nordamerika. Hemma i Sverige står den tredje SM-finalen på menyn medan man är framme vid final fem i det schweiziska finrummet. Två landskamper ska även synas i sömmarna innan fyra slutspelsmatcher från andra sidan pölen rundar av kalaset. Let’s go!

Spelstopp 18:59

1. Rögle – Skellefteå 1
Rögle hade en oväntad destruktiv approach till matcherna i Västerbotten. 0-1 i baken i den första finalen följdes av 1-0 till skåningarna som därmed satt sig i en strålande sits inför dubblarna i Catena Arena. Återstår att se om bandyklubben vågar lätta lite på handbromsen framför hemmafansen. Skellefteå dras med ett gäng frågetecken inför match tre – Sikura och Pudas är två högst osäkra kort. Med detta i åtanke ligger ettan klart närmast i Ängelholm. Potentiell spik upp till 45-50 prolle.

2. ZSC Lions – Lausanne X
Det har varit idel segrar för hemmalaget i NL-finalen som står 2-2 i matcher. Först till två vinster gäller från och med nu, och med hemmafördelen kvar på sin sida är det ZSC Lions titel att torska. Lejonen vet ännu inte hur det känns att torska på hemmaplan i detta slutspel. Lausanne har dock visat sig vara Zürich-klubbens överlägset tuffaste kombattant, och med målman Hughes och svenske Kovács i lysande form ska inte LHC räknas ut i Lejonkulan. Lågt streckade X2 får inte missas!

3. Tyskland – Österrike 1
Dubbelmötet med Slovakien slutade med en seger och en förlust för Tyskland som i veckan ställs mot ett på pappret betydligt lättare motstånd. Österrike reser till Garmisch-Partenkirchen med åtta raka nederlag under bältet och hade förtvivlat svårt att få till ett vettigt spel mot ett beskedligt Slovenien (0-6 och 2-5). Försvarsspelet såg aningen bättre ut mot Tjeckien, men trots att ett par nya gubbar från Klagenfurt och Salzburg ansluter får gästerna svårt att räcka till. Ettan lär bli hårt ansatt, men det kvittar just i detta fall. Bankspik!

4. Frankrike – Slovenien X
Det vankas ett back-to-back-möte i Frankrike där hemmanationen gick segrande ur gårdagens drabbning med det slovenska laget. Att det skulle behövas extratid (2-1) för att sära på lagen var en smula överraskande då slovenerna saknar ett par vitala pjäser som lirar final i tyska DEL. Besökarna stod emellertid upp riktigt bra och kommer från en stark vår som bland annat innehåller dubbla vinster mot Österrike. Hos Frankrike utmärkte sig kapten Bertrand samt segerskytten Valentin Claireaux, som till vardags huserar i den tjeckiska högstaligan. Så länge ettan streckas över 50 procent är det heltäckt och skrälljobb som gäller.

5. Tampa Bay – Florida 1
I The Battle of Florida är det klar fördel för Gustav Forsling och hans Panthers som beger sig till Tampa med två vinster i ryggen. Kattdjuren har varit det spelförande laget i båda matcherna, men häromsistens krävdes det sudden för att utse en vinnare. Detta efter att Bolts visat upp en härlig moral genom att komma tillbaka från ett 0-2-underläge. Båda lagen skapade mängder med chanser, men såväl Vasilevsky som Bobrovsky var i princip omutliga i respektive målbur. Vi räknar med att det blir en ny böljande och chansrik dust i Amalie Arena där den värdemässigt fina ettan går först i ledet, med tvåan tätt i rygg.

6. New York Islanders – Carolina 2
New York Islanders stod för en sällan skådad kollaps när Carolina segrade med 5-3 och gick fram till 2-0 i matcher. Isles tappade en 3-0-ledning och släppte in trean och fyran inom loppet av ett fåtal sekunder i slutet av matchen. Att Fiskpinnarna ska vinna fyra av fem mot ett betydligt bättre Hurricanes finns inte på kartan. Känslan är att de rödsvarta besökarna vinner två raka på Long Island kirrar en biljett till konferensemin. Aho, Necas, Jarvis, Guentzel är fyra klassanfallare som kommer att ställa tuffa frågor till Patrick Roys manskap. Tvåan står stadigt på egna ben.

7. Charlotte – Hartford 1
AHL-slutspelet är också i gång och resan mot Calder Cup börjar med ett par 16-delsfinaler där bland annat fyran och femman från Atlantic Division går i klinch. Fjärderankade Charlotte, som är Floridas farmarklubb, äntrar slutspelet i tveksam form och torskade bland annat nyligen mot just Hartford (2-5) på bortais. Hemmaspelet har generellt varit stabilt för Checkers som av den anledningen får gälla som knapp favorit. Adam Edström och dennes Hartford ska inte räknas ut på förhand. Alla tecken är att föredra.

8. Texas – Manitoba 1
Vi snålar inte heller med tecken i Texas där hemmahörande Stars ämnar säkra en plats i åttondelsfinalen där Milwaukee väntar. De gröndressade drog nämligen den längsta stickan i match 1 där Mavrik Bourque hade stor del i 6-3-segern med dennes fyra pinnar (2+2). Det var emellertid Daniel Torgersson som gav Admirals ledningen och sett till 60 minuter hockey speglade inte slutresultatet matchbilden. Manitoba avslutade starkt och vid ställningen 4-3 stod matchen och vägde innan Bourque klev fram för andra gången. Måla från vänster och så långt färgen räcker

Kassaskåpet! Tyskland
Österrike bär åtta raka nederlag med sig in till Garmisch-Partenkirchen där Tyskland agerar tydlig favorit. Det är tight om platserna i det kommande tyska VM-laget, så här räknar vi med att hemmaspelarna inte håller tillbaka. Given etta i Bayern.

Varningen! Lausanne
Lirarna i Lausanne har kommit in under skinnet på storfavoriten ZSC Lions som målas upp till månen av tipparna. X2 är ett läckert drag i en förmodat jämn och målsnål historia.

108 rader
1. Rögle – Skellefteå 1
2. ZSC Lions – Lausanne X 2
3. Tyskland – Österrike 1
4. Frankrike – Slovenien 1 X 2
5. Tampa Bay – Florida 1 2
6. NY Islanders – Carolina 2
7. Charlotte – Hartford 1 X 2
8. Texas – Manitoba 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100