Topptipset tips onsdag 8 november 2023

Champions League fortsätter under lillelördagen när Topptipset ännu en gång är kryddat med 250.000 i extrapengar. Mängder av stora favoriter ska in i elden vilket gör ett mindre system med ökad radinsats att föredra. Kupongen går i mål med brasiliansk fotboll. Let’s go!

Spelstopp 20:59

1. Arsenal – Sevilla 1
Arsenal stod för en fin insats borta mot Sevilla där en kontrollerad 2-1-seger åkte med hem. Även om The Gunners kommer från en förlust i helgen mot Newcastle tror vi att de rödvita kan upprepa bedriften mot spanjorerna. Partey, Jesus och Ödegaard kan alla missa denna tillställning, men Arsenal har ändå ett bättre lag än gästerna. Sevilla kan i sin tur få klara sig utan Ramos, Nyland och Fernando, avbräck som skulle göra det väldigt svårt för andalusierna att mäta sig med engelsmännen. När ettan ser ut att streckas sunt är det en vettig spik i omgången.

2. FC Köpenhamn – Manchester United X
Manchester United fick med sig en skön trepoängare när de slog Fulham med 1-0 i lördags. Med samma siffror besegrades FC Köpenhamn på Old Trafford, men det går inte att påstå att någon av prestationerna varit särskilt imponerande. Ten Hags gäng har problem på det gröna schackbrädet och borta mot FCK kommer United inte att få någonting gratis. Shaw och Martínez är fortfarande borta från spel och vill det sig illa kan även Rashford saknas för de tillresta. Då är det dags att ställa sig frågande till britternas favoritskap. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.

3. Real Madrid – Braga 1
En av kupongens absolut största favoriter tornar upp på Santiago Bernabéu där Real Madrid tar emot Braga. Los Blancos fick bara 0-0 i helgens derby mot Rayo Vallecano och det ska även sägas att det vändande mötet med portugiserna var en snäv historia. Real Madrid vann med 2-1 men torskade faktiskt xG i samma match. Med det i åtanke känns det vanskligt att lita på ettan till överdriven procent. Braga har en hög högstanivå och kan de sätta stopp för Bellingham och övriga i Reals offensiv är mycket vunnet. Det finns bättre spikalternativ än spanjorerna på andra håll. Krysset sällskapar den hårt betrodda ettan.

4. Salzburg – Inter X
Salzburg inledde Champions League med en seger mot Benfica. Därefter har österrikarna haft det tuffare mot Real Sociedad och Inter. Den senaste förlusten, mot de sistnämnda, var dock inte en total avspegling av matchbilden där Salzburg hade en del att säga till om. Det bör de kunna ha även på hemmaplan. Inter har inte övertygat i bortaspelet där de bland annat blev stundtals utspelade mot Real Sociedad. Är Nerazzurri inte noggranna i sina bakre led kan även Salzburg göra det svårt. Måla tvärs över och jobba in den rensande ettan.

5. Bayern München – Galatasaray 1
Bayern München stod inte att känna igen borta mot Galatasaray där tyskarna faktiskt ska vara glada som kom undan med 3-1. Turkarna vann xG, men när de inte lyckades förvalta sina chanser blev det till slut svårt att rå på Bayern München. På Allianz Arena lär problemen bli ännu större, men Bayern har samtidigt haft en tendens att falla igenom den här säsongen. Uttåget ur DFB Pokal var ett sådant tillfälle och även om ettan är ytterst trolig streckas den väl hårt. Krysset behöver inte vara ett dumt komplement.

6. PSV Eindhoven – Lens 1
Lens innehar andraplatsen bakom Arsenal i Grupp B. Fransmännen har hemma på Stade Bollaert-Delelis visat att de kan stå upp mot de allra bästa, men på främmande mark ser de rödgula inte lika starka ut. Vi tror därför att det blir tufft att resa till tulpanriket. PSV har förtjänat mer än vad de hittills har fått med sig och i en spelare de Jong finns tillräckligt med spets för att kunna lägga Lens på rygg. När det våras för värdarna lockas vi av att tro på ett trendbrott i kontinentalspelet. Ettan är en procentuellt fin spik att luta sig mot.

7. Internacional – Fluminense 1
Under lördagsaftonen lade Fluminense beslag på titeln i Copa Libertadores efter 120 minuter mot Boca Juniors. Fernando Diniz gäng stod för en imponerande insats, men den lär också ha kostat både kraft och firande inför mötet med Internacional. Det skulle inte alls vara förvånande om gästerna får svårt att komma upp i nivå. Internacional har en direktplats till Copa Sudamericana i kikarsiktet och är det någon gång värdarna ska rå på Fluminense är det här. Ettan är en vettig utgång.

8. São Paulo – Red Bull Bragantino 2
Sao Paulo säkrade sitt deltagande i nästa upplaga av Copa Libertadores när de tidigare vann Copa do Brasil. Värdarnas säsong har således gått i stå och trots fördelen av hemmaplan mot Red Bull Bragantino blir detta en väldigt jobbig uppgift. Gästerna har närmat sig Botafogo med stormsteg i toppen av Série A och är definitivt en potentiell kandidat till ligatiteln. Mer spets finns hos gästerna som förtjänar utgångstecknet. Täck gärna upp på större systembyggen.

Kassaskåpet! Arsenal
Arsenal är revanschsugna efter förlusten mot Newcastle. Det kommer Sevilla att få sota för i norra London. Ettan står stabilt på egna ben.

Varningen! Salzburg
Salzburg kan väldigt mycket hemma i Österrike där Inter kan problem med att hänga med i svängarna. Vänstersidan känns som ett rimligt skrälldrag.

36 rader
1. Arsenal – Sevilla 1
2. Köpenhamn – Man United 1 X 2
3. Real Madrid – Braga 1 X
4. Salzburg – Inter 1 X 2
5. B.München – Galatasaray 1
6. PSV Eindhoven – Lens 1
7. Internacional – Fluminense 1
8. São Paulo – Bragantino X 2
216 rader
1. Arsenal – Sevilla 1
2. Köpenhamn – Man United 1 X 2
3. Real Madrid – Braga 1 X
4. Salzburg – Inter 1 X 2
5. B.München – Galatasaray 1 X
6. PSV Eindhoven – Lens 1
7. Internacional – Fluminense 1 X
8. São Paulo – Bragantino 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100