Topptipset tips måndag 29 mars 2021

Vi ska titta till lite lägre divisioner under måndagen när landslagen tar ledigt. Bland annat ska vi titta till Mallorcas jakt på La Liga och Vizelas kamp för att hålla sin förlustfria svit intakt. Under tisdagen fortsätter sedan kupongen med matcher från VM-kvalet och U21-EM. En spännande rad där åtta rad är målet. Häng med!

Spelstopp 18:44

1. Fuenlabrada – Mallorca 1
Mallorca har blivit nollade i två raka matcher och har därmed tappat sin förstaplats i tabellen till förmån för Espanyol. Ndiaye, som är lagets bästa målskytt, dras med en skada och dessutom är Lago, Trajkovski och Valjent iväg med sina respektive landslag. Inga perfekta förutsättningar för Mallorca inför måndagens tillställning. Fuenlabrada ligger hela 22 pinnar bakom men är oerhört svårslagna. På hemmaplan har tio av 15 matcher slutat oavgjort och känslan är att värdarna kan stå upp bra här också. 1X är av högsta prioritet, men helst ska alla tecken med.

2. Dordrecht – Telstar 2
Dordrecht har det tufft för tillfället och ligger näst sist i den nederländska andraligan. 2-8 i total målskillnad på de två senaste omgångarna visar tydligt vart Fårskallarnas, som laget kallar för, problem sitter. Totalt har det blivit 75 insläppta mål under säsongen för Dordrecht som dessutom är hela seriens sämsta hemmalag. Telstar tog en övertygande 3-1-seger över Roda i den senaste omgången och är vid vinst här åtta pinnar bakom just Roda på den sista playoff-platsen. Räkna med att Glynor Plet (femma i skytteligan) och company tar chansen. Tvåan spikas!

3. Den Bosch – Go Ahead Eagles 2
Trots att den Bosch ligger sist i Eerste Divisie har de fakrtiskt tre stycken spelare iväg på landslagsuppdrag. det handlar om Frank Sturing (Kanada), Lorenzo Fonseca (Kap Verde) och Ryan Trotman (Barbados). De två förstnämnda är försvarsspelare och det är även Dwayne Green som är avstängd. Tränare De Gier har helt klart huvudbry kring hur han ska sätta ihop sitt lag till denna match. För Go Ahead Eagles leker däremot livet. Gästerna är väldigt tajta bakåt med endast 19 insläppta mål på 29 omgångar som resultat. klart bäst av samtliga lag i serien. Med sex segrar på de sju senaste pekar formkurvan också åt helt rätt håll och här bör det vara kattens lek med råttan. Given tvåa!

4. Leixoes – FC Vizela X
Vizela är nykomlingar i den portugisiska andradivisionen, men har inte visat någon överdriven respekt. Vid seger här går de faktiskt upp på en andraplats i tabellen som innebär direktuppflyttning till finrummet. Med 17 raka matcher utan förlust är det helt klart ett skickligt manskap som kommer på besök. Brassen Cassiano har varit bäst av alla med mål i två raka omgångar som lett till en förstaplats i skytteligan med totalt tio baljor. En svår uppgift för Leixoes helt klart, men värdarna ska inte räknas bort. På hemmagräset har de tagit poäng i nio av tolv fajter under säsongen. En svårtippad batalj där alla tecken känns säkrast.

5. Chaves – Penafiel 1
Chaves och Penafiel är två lag som vill blanda sig i striden om topp 3. Inför måndagens match ligger de bredvid varandra i tabellen med sju (Chaves) respektive tio (Penafiel) pinnar upp till tredjeplaceringen. Chaves har sju raka omgångar utan förlust och har en intressant trupp där Bachi från Angola sticker ut. Penafiel har haft problem på resande fot med endast fyra segrar på tolv försök och har inte vunnit här på över 17 år. Det är en jämn match att vänta, men visst är det lite fördel Chaves. Håller sig ettan under 50 procent är det från vänster vi börjar strecka.

6. Cypern – Slovenien 2
Under tisdagen ska Cypern och Slovenien drabba samman. Cypern har inlett med 0-0 mot Slovakien och 0-1 mot Kroatien. Två stabila försvarsinsatser men utan att hota speciellt mycket framåt. Det behöver ö-nationen skruva på om de ska ha något att hämta när Slovenien kommer på besök. Gästerna har fått en fin start på gruppen med en skrällseger mot Kroatien och en knapp förlust borta mot Ryssland. Prestationen var bra även mot ryssarna och kommer bara Kurtic, Ilicic, Oblak och de andra stjärnorna upp i nivå här ska Slovenien hållas som ett klart bättre lag. Börja med tvåan.

7. Nederländerna U21 – Ungern U21 1
I U21-EM ligger Nederländerna illa till i gruppen efter två raka 1-1-matcher mot Rumänien och Tyskland. Noa Lang är skadad och dessutom är Koopmeiners avstängd. Två ruggigt tunga avbräck för Jong Oranje. Samtidigt har de en bred trupp och med lirare som Brobbey, Gakpo och Kluivert i offensiven bör de orangeklädda skapa gott om chanser här. Ungern är värdnation tillsammans med Slovenien och är redan utslagna efter två raka förluster. Senast mot Rumänien stod dock ungrarna upp bra trots spel med en man mindre och visar de samma kämpaglöd här kommer Nederländerna åtminstone få jobba för poängen. Börja med ettan och gardera efter storleken på plånboken.

8. Tyskland U21 – Rumänien U21 2
Tyskland fick med sig en mycket viktig poäng från mötet med Nederländerna efter att Anderlechts Lukas Nmecha satt dit 1-1 mot slutet av matchen. Nmecha håller supertalangen Moukoko (Borussia Dortmund) på bänken och har sett riktigt giftig ut. Annars har Tyskland inte sin bästa årgång och det ska nämnas att Florian Wirtz inte finns med då han är uttagen i A-landslaget. Rumänien gick till semifinal för två år sedan och fick då stryk mot just Tyskland. Nu har de gulklädda återigen chansen att ta sig vidare från en tuff grupp. Insatsen mot Nederländerna imponerade stort och kan de stå för något liknande igen ska inte rumänerna räknas bort. Skulle denna match sluta 2-2 är båda lagen vidare till slutspel, något som är viktigt att ha i åtanke. Plocka med samtliga tecken och jobba in bortaskrällen.

Kassaskåpet! Go Ahead Eagles
Den Bosch är usla och föll med 0-3 i höstens möte med G.A Eagles. Det blir något liknande igen. Gästerna visar strålande form och tar tre säkra poäng.

Varningen! Rumänien U21
Rumänien har överraskat stort under denna vecka och ska inte heller räknas bort mot ett ganska anonymt Tyskland. Den lågt streckade tvåan är ett måste att få med på kupongen.

36 rader
1. Fuenlabrada – Mallorca 1 X
2. Dordrecht – Telstar 2
3. Den Bosch – Go Ahead 2
4. Leixoes – FC Vizela 1 X 2
5. Chaves – Penafiel 1 X
6. Cypern – Slovenien 2
7. Nederl. U21 – Ungern U21 1
8. Tyskl. U21 – Rumän. U21 1 X 2
216 rader
1. Fuenlabrada – Mallorca 1 X 2
2. Dordrecht – Telstar 2
3. Den Bosch – Go Ahead 2
4. Leixoes – FC Vizela 1 X 2
5. Chaves – Penafiel 1 X
6. Cypern – Slovenien X 2
7. Nederl. U21 – Ungern U21 1 X
8. Tyskl. U21 – Rumän. U21 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100