Topptipset tips fredag 26 mars 2021

Andradivisioner från Spanien, Nederländerna och Portugal tar plats på fredagens Topptips den 26 mars när landslagen tar en liten paus. Dessutom ska engelska League One och irländska Premier Division analyseras. En spännande rad där det finns gott om värde att hitta. Åtta rätt kan mycket väl ge klirr i kassan.

Spelstopp 18.44

1. Sporting Gijón – Alcorcón2
Sporting Gijón har gått urstarkt i den spanska andradivisionen och slåss om uppflyttning. Främst beror detta på ett fantastiskt hemmaspel. Raden 9-6-0 på El Molinón snackar man inte bort. De rödvita har dock bara en seger på de fyra senaste omgångarna och får nu klara sig utan flera viktiga pjäser. Manu García och Uros Djurdjevic är iväg på landslagsspel medan Javi Fuego är avstängd. Tre ordinarie pjäser och då Djurdjevic har gjort 20 av lagets 33 mål i ligaspelet är det såklart ett enormt avbräck. Med dessa förutsättningar ska inte Alcorcón räknas bort. Gästerna har ändå tagit poäng i över hälften av sina bortamatcher. Plocka med alla tecken och jobba in skrällen i Gijón.

2. Castellón – Espanyol2
Espanyol siktar helt klart på en snabb comeback till La Liga efter förra årets degradering och skulle de blåvita plocka en trepoängare under fredagen går de (tillfälligt?) upp i serieledning. Katalanerna har dock flera tunga pjäser borta. Pedrosa, Bare och Puado är alla iväg med sina respektive landslag. Dessutom är målkungen Raúl de Tomás småskadad och tveksam till spel. Nykomlingarna Castellón må höra hemma på den undre halvan av tabellen, men de har tagit åtta pinnar på de fyra senaste omgångarna. Här ska inte Castellón vara chanslösa. Gardera tvåan tidigt.

3. Dundalk – Finn HarpsX
Dundalk är en av Irlands mest framgångsrika klubbar med 14 ligatitlar och tolv inteckningar i cupen. Förra säsongen var dock ett misslyckande där Dundalk fick nöja sig med en tredjeplats i tabellen. Patrick Hoban nätade tio gånger på 15 matcher då och även fast anfallaren hunnit bli 38 år gammal är han värdarnas största offensiva hot än idag. Det blev dock inga mål från Hoban i premiären som slutade 1-1 mot Sligo Rovers. Finn Harps fick en perfekt start på säsongen när de besegrade svårspelade Bohemians med 1-0 efter mål av Adam Foley. Gästerna har ett spännande lag på gång och här kommer de inte ge slaget förlorat på förhand. Plocka med alla tecken där tvåan rensar riktigt fint.

4. Waterford – Sligo Rovers2
Waterford hade en riktigt misslyckad premiär när de fick stryk med 0-1 mot nykomlingen Drogheda. Insatsen var inte alls bra och bedrövelsen kulminerade med att den unge walesaren Cameron Evans satte bollen i eget nät i den 89:e minuten. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd, åtminstone på pappret. Sligo Rovers inledde sitt ligaspel med att spela 1-1 mot starka Dundalk. Den 30-årige jamaicanen Romeo Parkes, som hämtats in från USA, satte då dit sitt första mål för klubben i sin första match. Han kan mycket väl bli tungan på vågen igen. Värdet ser ut att bli fint på tvåan som då är en vettig spik.

5. Oxford United – Lincoln1
Lincoln är League Ones bästa bortalag, men har en formkurva som pekar åt helt fel håll. Fyra raka matcher utan seger gör att The Imps tappat mark i toppen av tabellen. Tom Hopper är skadad och med Brennan Johnson iväg med det walesiska U21-landslaget har Lincoln inte så många alternativ att välja mellan i fören. Oxford har tre förluster på de fyra senaste, men borde fått med sig något från bortamötet med Northampton. Spelmässigt var The U’s helt okej då och kan bara Sam Winnall hålla krutet torrt kan det mycket väl bli retroaktiv utdelning under fredagen. Trolig etta på Kassam Stadium.

6. Maastricht – Almere City2
Maastricht fyra matcher långa segersvit fick ett abrupt slut när Jong Ajax prickade in fyra bollar på de rödvita. Försvaret har läckt hela säsongen vilket 58 insläppta på 29 omgångar är ett kvitto på. Inga perfekta förutsättningar när topplaget Almere nu kommer på besök. Gästerna har nio poäng på sina tre senaste matcher och har en grymt formstark Thomas Verheydt längst fram. Strikern har nätat tre gånger på två matcher mot slutet och ligger trea i skytteligan med totalt 17 baljor. Mot ett generöst hemmaförsvar har Verheydt lekstuga och avgör matchen. Tvåa!

7. FC Eindhoven – FC Oss1
FC Eindhoven hade som väntat ingen chans borta mot Cambuur och föll till sist med 0-3. Försvaret höll ändå ihop bättre än förväntat, de två sista målen föll under matchens avslutande fem minuter. Nu bör vi få se ett mer framåtlutat hemmalag som får upp bollen till Jort van der Sande på topp oftare. FC Oss låg bakom Eindhoven i tabellen för två omgångar sedan, men två raka segrar har gjort att gästerna klättrar i tabellen. Åtta förluster på 14 bortamatcher tyder dock på att besökarna inte trivs speciellt bra på resande fot. Här får de slå ur underläge. Strecka från vänster.

8. Estoril – Oliveirense1
Kupongens största favorit hittas strax väster om Lissabon där Estoril tar emot Oliveirense. Värdarna är för bra för andradivisionen i Portugal och leder tabellen med nio pinnar ner till andraplatsen. Här tittar dock svenska folket alldeles för mycket på tabell. Ettan är gott och väl över 80 procent och då har det spårat ur. Estoril har trots allt tappat poäng i fem av tolv hemmamatcher. Oliveirense slåss på den undre halvan, men är inte så pjåkiga. Lima, Michel och Thalis är en intressant trio längst fram. Visst är ettan troligast, men till dessa priser måste det garderas. Helst med alla tecken.

Kassaskåpet!Almere City
Maastrichts försvar klarar inte av att hålla emot ett Almere som jagar uppflyttning. Bortalaget vinner detta enkelt.

Varningen!Alcorcón
Utan Uros Djurdjevic är Sporting Gijón ruggigt försvagade och frågan är vem som ska göra målen i hans frånvaro. Den lågt streckade tvåan måste ges plats.

36 rader
1. Sporting Gijón – Alcorcón 1 X 2
2. Castellón – Espanyol X 2
3. Dundalk – Finn Harps 1 X 2
4. Waterford – Sligo Rovers 2
5. Oxford United – Lincoln 1
6. Maastricht – Almere City 2
7. FC Eindhoven – FC Oss 1
8. Estoril – Oliveirense 1 X
216 rader
1. Sporting Gijón – Alcorcón 1 X 2
2. Castellón – Espanyol X 2
3. Dundalk – Finn Harps 1 X 2
4. Waterford – Sligo Rovers 2
5. Oxford United – Lincoln 1 X
6. Maastricht – Almere City 2
7. FC Eindhoven – FC Oss 1 X
8. Estoril – Oliveirense 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100