Topptipset tips måndag 28 juni 2021

Det är ett högkvalitativt Topptips denna måndag där fyra spännande åttondelsfinaler i EM inleder. De bjuder dessutom på riktigt fint spelvärde där favoriterna Frankrike och Sverige övervärderas. 500 000 extra kronor i potten gör det hela än mer intressant. Häng med på hela analysen mot åtta rätt här!

Spelstopp 17:59

1. Kroatien – Spanien 2
I och med att Sverige vann sin grupp får Spanien, som grupptvåa, kliva in på Parken i Köpenhamn för möte med Kroatien. La Roja lirade skjortan av Slovakien häromsistens och fick in fem förlösande mål mot ett tröttkört slovakiskt landslag. Lite payback därmed från två bataljer (Sverige och Polen) utan större offensiv framgång. Kroatien blir en klart tuffare uppgift för Morata och company men samtidigt har silver-gänget från VM sett ganska vingliga ut framåt och visst är saknaden av en sån pjäs som Mandzukic påtaglig längst fram i ledet. Tvåan kan mycket väl stanna runt 55-60 procent och då plockar vi gladeligen fram spikpistolen.

2. Frankrike – Schweiz X
Frankrike har inte blivit mindre upphaussade efter att Les Bleus plockade hem “dödens grupp” före Tyskland och Portugal. Deschamps har fått se sina mannar spela en snabb och riktigt fin fotboll där Mbappé, Benzema, Pogba med flera visat sig väldigt bra och en trio gubbar som kommer gå i framkant när världsmästarna också ska gå för EM-titeln. Schweiz är första hindret på vägen. Ett alpgäng som ganska komfortabelt monterade ner Turkiet i sista gruppspelsmatchen men var å andra sidan chanslösa mot Italien. Schweizarna har dock fått tre dagar längre vila inför denna dust i Bukarest. Möjligen kan det spela en liten roll i det kommande utfallet och med både kryss och tvåa som fullkomligt lysande tecken är det bara kladda på med tecken. 1X2!

3. Sverige – Ukraina 2
Under tisdagskvällen ska de svenska hjältarna försöka montera ner ännu ett hinder. Gruppsegern var ett styrkebesked såklart och med superform på Emil Forsberg och en utomjordisk Robin Olsen mellan stolparna finns förväntningar på att denna sommar kan bli något alldeles extra. Ukraina gjorde en usel insats i sista gruppspelsmatchen mot Österrike och tråcklade sig vidare som 16:e och sista lag. Skenet bedrar dock! Ukrainarna må varit bedrövliga mot de rödklädda alpgänget men var därutöver ruggigt fina mot Nederländerna i öppningsmatchen bland annat. Ettan målas upp på tok för högt och hur illa vi än kan tycka om högersidan är den av värdemässig vikt ögonaböj.

4. England – Tyskland 1
För fjärde matchen i rad får Southgates England spela på hemmaplan och Wembley då de brittiska Lejonen nu face:ar giganten Tyskland. Värdnationen kontrollerade grupp D tämligen bekvämt och är numera enda nation som ännu inte släppt in ett mål bakåt. För Jogi Löw och hans Mannschaft finns mer att ta av. 2-2 mot Ungern i sista gruppspelsmatchen var ingen bra match från tyskarnas sida och känslan är att gästnationen kommer få slita ordentligt i London. Svenska folket verkar dock inte helt överens med oddssättarna och slänger upp tvåan som mer eller mindre jämbördig med ettan. Inte helt korrekt vilket gör att vi kliver in med 1X först och plitar ner en helgardering först på lite större rader.

5. Bolivia – Argentina 2
Spelarna i Bolivia har redan börjat fila på semesterplanerna efter tre raka förluster och därmed färdigställt att det inte blir något kvartsfinalspel lite senare i Copa América. Innan César Farías och hans mannar får vinka bye bye till tävlingen ska nationen nu ställas mot giganten Argentina på Arena Pantanal. Messi och hans kamrater i den vitblåa dressen ligger bra till för att greja förstaplatsen i grupp A och därmed få en något lättare resa i första knockout-rundan. Det ska däremot snabbt tilläggas att argentinarna, trots sju av nio möjliga poäng, inte övertygat nämnvärt och haft en del flyt på vägen. Tvåan ska givetvis målas ner först men ett kryss till drygt tio procent är inte fyskam och kan absolut spelas på lite större rader som komplement.

6. Uruguay – Paraguay 1
Paraguay gjorde en fenomenal prestation i 2-0-segermatchen mot Chile häromsistens. Newcastle-stjärnan Almirón pangade in sitt första tävlingsmål sedan februari och var en stor bidragande orsak till vinsten. I övrigt agerar nationen föredömligt defensivt där bland annat före detta Milan-spelaren Gustavo Gómez varit en klippa i mittlåset. Uruguay är efter 2-0 mot Bolivia häromsistens vidare i tävlingen men det stjärnspäckade gänget från tangons födelseland har fortsatt en del att fundera över då det spelmässigt inte riktigt klaffat. Strecken ser dock ut att spela i korrelation med oddsen vilket gör 1X till en vis väg att inleda på.

7. Vittsjö – Djurgården 1
I Damallsvenskan har Vittsjö varit väldigt framgångsrika när det kommer till spel på sin egen arena. Robert Bergströms damer har tappat poäng mot Häcken hemmavid men därutöver är det idel segrar som letat sig in. Emily Gielnik och Clare Polkinghorne har visat sig vara två klassförvärv för klubben och det australiensiska paret styr genom Gielnik offensiven på ett strålande sätt och backlinjen lika fint via Polkinghorne. Djurgården har öppnat Allsvenskan svagt. Två vinster på nio matcher är lite av ett misslyckande och DIF har dessutom haft väldiga bekymmer på resande fot. Ettan i Skåneland kan gott spelas allena.

8. Linköping – KIF Örebro 1
Två lag som sannerligen inte rosat marknaden den senaste tiden kliver upp i klinch i Linköping. Värdarna har fem raka bataljer utan vinst inför matchen mot Örebro och de inför säsongen topptippade Lejonen är redan nu borta från allt vad guldstrid heter. Lagbygget i stort är inte mycket att klaga på men nog skulle vi kunna förvänta oss väldigt mycket mer av spelare som Nilla Fischer, Cornelia Kapocs, Heidi Ellingsen med flera. KIF har å sin sida inte gjort mål sedan 22:a maj och coach Rickard Johansson har nog ett och annat att fundera över. Ganska svårsmält ändå att köpa hemmalagets odds och likaså streckprocent som bör hamna i krokarna runt 70. Senaste matchen lagen emellan slutade 1-1 och nog finns det ändå fog för att tämligen tidigt pilla in åtminstone ett kryss som gardering till ettan.

Kassaskåpet! Spanien
Efter proppen ur mot Slovakien känns Spanien som en utmanare i mästerskapet att ta på allvar igen. Kroatien är inte riktigt på samma nivå och kommer få väldigt bekymmer att freda sig på Parken. Tvåan till fint värde singlas.

Varningen! Schweiz
Ett något mer utvilat Schweiz kommer från en fin avslutande dust med Turkiet och kan slå helt ur underläge mot Frankrike i Bukarest. Tvåan är väldigt fin värdemässigt och måste få chansen att vara med redan från start.

36 rader
1. Kroatien – Spanien 2
2. Frankrike – Schweiz 1 X 2
3. Sverige – Ukraina 1 X 2
4. England – Tyskland 1 X
5. Bolivia – Argentina 2
6. Uruguay – Paraguay 1 X
7. Vittsjö – Djurgården 1
8. Linköping – KIF Örebro 1
216 rader
1. Kroatien – Spanien 2
2. Frankrike – Schweiz 1 X 2
3. Sverige – Ukraina 1 X 2
4. England – Tyskland 1 X 2
5. Bolivia – Argentina X 2
6. Uruguay – Paraguay 1 X
7. Vittsjö – Djurgården 1
8. Linköping – KIF Örebro 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100