Stryktipset tips lördag 3 juli 2021

Kvartsfinaler i EM, Division 1-fotboll och inte minst nystarten av Allsvenskan! Där har ni schemat för lördagens Stryktips. Vi har grävt fram flera fina skrällchanser ihop med ett par solida spikar. Häng med på hela analysen mot 13 rätt och respekt!

Spelstopp 15:59

1. Tjeckien – Danmark 2
Efter det mörka som hände på Parken i matchen mot Finland har dansken rest sig, tillsammans. Först genom en väldigt fin spelmässig prestation mot Belgien. Därefter genom att fullkomligt mangla över både Ryssland och Wales i de två senaste fajterna där ett rödvitt nordiskt kollektiv av hög klass varit ostoppbara. Tjeckien står som motstånd för dagen. Ett tjeckiskt lag som varit rätt trevliga att bevittna och dessutom kunde Silhavys herrskap skrälla ordentligt i åttondelen då Nederländerna fick maka på sig. Dansken med Maehle, Kjaer och gänget är rättmätiga favoriter men att det ska gå lika enkelt som senast är inte troligt. Tvåan först men krysset bör adderas tämligen omgående som stöd.

2. Ukraina – England X
Det har mer eller mindre varit en form av hemma-EM för England. Fyra raka matcher har The Three Lions fått lira på Wembley men denna gång är det dags för Southgate och grabbarna att ta flygmaskinen till Rom för kvartsfinal. Mot Ukraina! Detta gula östgäng där Shevchenko än en gång fått vara med att dräpa svensken. Förra gången på planen via två mål i EM 2012 och denna gång vid sidan som coach. Att “Sheva” och hans landsmän ska vara helt borträknade är uteslutet. Laget är kollektivt väl ansatt med en bra defensiv samtidigt som stora stjärnor i Yarmolenko och Zinchenko bland annat finns framåt. Ett England som mer eller mindre räknat hem platsen i semifinalen kan få bekymmer. Gardera därmed tvåan tidigt med helst alla tecken.

3. Degerfors – Östersund 1
Stora Valla ska bjuda på allsvensk fotboll under lördagen. Nykomlingen står stadigt efter en något vinglig start på säsongen. Fyra raka matcher utan förlust är rätt starka papper för värmlänningarna som bland annat kunnat fälla både Örebro och Djurgården på gräset hemma. Östersund vann visserligen sista matchen hemma mot Sirius innan uppehållet men lagbygget i norr är inte lika vasst i år som tidigare. Att ÖFK dessutom får lösa hösten utan sin backgigant Ronald Mukiibi gör läget än sämre. Ettan klarar sig gott ensam.

4. Gefle – Brommapojkarna 2
Gefle hade inte marginalerna på sin sida när gästrikegänget fick resa hem från Örebro med en 0-1-förlust mot Örebro-Syrianska. Isac Lidberg är mannen på allas läppar i Gävle. Först gult kort och därmed avstängd i denna duell, därefter straffmiss på stopptid. Nu lämnar den tidigare målsprutan dessutom GIF för nya äventyr i Nederländerna. Brommapojkarna är ligans bästa lag. Inget snack om den saken. De rödsvarta från Stockholm vägrar förlora och är dessutom offensivt skillade med matchvinnare lite här och var. Tvåan är väldigt trolig på Gavlevallen.

5. Sollentuna – Dalkurd 2
Dalkurd har likt sin seriekollega BP traskat den trista vägen de senaste säsongerna. Från Allsvenskan raka vägen ner i tredjedivisionen. DFF förfogar över en rätt trevlig trupp med flera meriterade namn, men trots en fjärdeplats och häng på topp 2 är det inte tillräckligt. Coach Mesut Meral har i dagarna lämnat klubben och in kommer istället Azubuike Oliseh. Sollentuna blir nigerianens första uppdrag och det bör vara ett motstånd som ska falla DFF i smaken. Hemmalaget har bland annat bara vunnit en match på egen matta och kommer från en riktigt tröttsam 1-2-förlust borta mot Haninge. Tvåan ska kunna lämnas ensam utan större darr på ribban.

6. Täby FK – Hudiksvalls FF 1
Kupongens kanske mest svåranalyserade batalj hämtas från Vikingavallen i Täby. TFK gjorde en ganska bra säsong i fjol men avslutade med fyra raka förluster och den sämre trenden har inte klubben lyckats skaka av sig. Inför hemmamatchen mot Hudiksvall befinner sig de blåsvarta i botten och slåss, bara Hammarby TFF är sämre. Trots detta finns en liten ljusning. Flera spelare har tagit steg framåt på slutet, bland annat har Jesper Hagman vaknat från en längre dvala och nätat en del. HuFF blir dock ingen enkel match. Snarare tvärtom. Klubben från norr har löst poäng i sju av 13 matcher och varit riktigt svårslagna på sistone. Ettan blir troligen ett värdemässigt fint tecken men nog finns fog för att pressa på med så många streck som möjligt. 1X2 spelas trots allt.

7. Oskarshamn – Linköping City 2
Oskarshamn drog fram som en orkan under inledningen av seriespelet. Allt eftersom har denna virvlande vinden mattats en aning och inför hemmamatchen mot jumbon Linköping finns en del frågor om hur statusen egentligen är i OAIK-lägret. Bara en vinst på fem matcher i alla tävlingar gör att Filip Jägerbrink och hans kamrater tappat lite i den direkta toppen mot Trollhättan. Linköping City ska såklart anses vara en mycket överkomlig uppgift. I den bästa av småländska världar städar hemmaklubben bara av jumbon men så lätt kommer det troligen inte bli. City har fått lite ordning på torpet efter ny tränare vid spakarna i Jonathan Johansson och en 2-1-skalp mot Assyriska för tiotalet dagar sedan. Därefter var City förtjänta av att åtminstone få med sig en poäng från matchen mot IFK Malmö. Ettan kommer sticka iväg rent streckmässigt och då är vi snabbt framme med garderingspennan och jobbar skräll!

8. Utsikten – Trollhättan 1
Trollhättan toppar fortsatt den södra Division 1-serien efter 1-1 i seriefinalen mot Oskarshamn. Mest anmärkningsvärt från den matchen var att Yoann Fellrath gick mållös av planen för första gången sedan 9:e maj. Om OAIK hemma var en prövning så känns även denna dust mot Utsikten borta som en minst lika tuff uppgift. Göteborgs-laget har varit ordentligt på g under tid och med 5-2-0 över de sju senaste ligamatcherna tar Bosko Orovic mannar rygg ordentligt på täten. Ettan känns given att måla ner först men att på större system lämna serieledarna helt utanför vore ett misstag.

9. Vänersborgs IF – Österlen 1
Lördagens sista batalj finns att beskåda på Vänersvallen då det ska spelas nykomlingsmöte mellan Vänersborg och Österlen. Gästerna har haft en del trubbel att anpassa sig men verkar ändå kommit in rätt bra i Division 1-spelet på slutet då en välmeriterande seger borta mot Åtvidaberg kunde bärgas (2-1) och dessutom skickade ÖFF ut IFK Malmö med huvudet före i Svenska Cupen via en 5-0-viktoria. Desto bättre har det gått för värdarna. Tre segrar på fyra nyss utförda försök är ganska starka papper där nyförvärven Claes Nyman och Engjell Ramadani ståtat med 14 av VIF:s totalt 19 gjorda mål. 1X först men i takt med att systemen växer ska även en tvåa i krokarna runt 20-25 procent få plats.

10. Hammarby – Halmstad 1
Halmstad har gjort en ganska lovande start på säsongen. Poäng i fem av åtta matcher är klart godkänt och dessutom har Marcus Antonsson fått en nytändning sedan flytten från Malmö. HBK reser denna söndag tvärs över landet för att testa lyckan på plasten i Stockholm och Tele2 Arena. Hammarby har entledigat sin coach Stefan Billborn i hopp om bättre tider och stadigare poängskörd. Vanligtvis är Bajen med Ludwigson, Selmani, Khalili med flera väldigt farliga framåt och har faktiskt bara förlorat två matcher hemmavid i Allsvenskan sedan säsongen 2019. 1X känns därför rätt stabilt på Söder.

11. Häcken – AIK 1
Häcken har tackat Andreas Alm för lång och trogen tjänst. Ny coach på Hisingen är Per-Mathias Högmo som ska föra Hisingslaget från botten till toppen är tanken. Första utmaningen blir ruggigt tuff. AIK befinner sig för närvarande på en tredjeplats i tabellen och kliver in med vetskapen om att laget löst poäng eller segrar i fem av de sex senaste matcherna. Lite frågetecken i bortatruppen finns. Bland annat är det inte alls säkert att EM-duon Sebastian Larsson och Mikael Lustig är spelbara. Tapp som såklart vore ruggigt tuffa om så blir fallet. Häcken vann motsvarande möte i fjol med 4-0 och ska kliva in som små men ändå rättmätiga favoriter. Ettan först.

12. Sirius – Mjällby 2
Sirius har inte riktigt fått någon sportslig fullträff i år och saknaden efter bland annat Stefano Vecchia och Elias Andersson har varit stor. Inför hemmamatchen mot Mjällby har Uppsala-klubben fem raka utan seger och nog finns det en del som tyvärr tyder på att trenden utökas. Mjällby kliver in med en helt annan pondus och självförtroende på Studenternas. MAIF sprang igenom maj obesegrade och löste bland annat poäng borta mot AIK och vann mot Östersund och Degerfors. Ett bättre gulsvart bortagäng med Moro, Bergström och gänget vinner. Kul tvåa i Uppland.

13. Varberg – Kalmar FF 2
Det blir ingen anstormning av publik till Påskbergsvallen eller Varberg Energi Arena om ni så vill. Endast 392 platser finns till förfogande och dessa tappra själar kommer bjudas på en troligen rätt målsnål historia med en rödvit viktoria som utgång. Kalmar känns nämligen som ett nummer för stora i jämförelse och KFF har med hjälp av Henrik Rydström stabiliserat spelet och är numera en utmanare i toppen jämfört med de senaste årens trötta säsonger som mynnat ut i bottenstrider. Boisarna saknar dessutom Luke Le Roux samt Jean Carlos de Brito som båda är avstängda och därutöver kommer Albin Mörfelt fortsätta säsongen i Vålerengen. Tvåan känns spännande och blir en kul spik att avrunda med.

Kassaskåpet! Degerfors
Kan Degerfors fortsätta rida på den fina våg laget hade innan uppehållet kommer värmlänningarna bli otroligt svårslagna. Framförallt hemma på Stora Valla. Östersund håller inte samma nivå. Etta.

Varningen! Linköping City
Ett gigantiskt långskott såklart men med lite ny stabilitet i Linköping på slutet samtidigt som Oskarshamn varit en aning i gungning finns ändå chansen att fälla bjässen från Småland. Kul drag.

144 rader
1. Tjeckien – Danmark X 2
2. Ukraina – England 1 2
3. Degerfors – Östersund 1
4. Gefle – Brommapojkarna 2
5. Sollentuna – Dalkurd 2
6. Täby – Hudiksvall 1 X 2
7. Oskarsh. – Linköping C 1 X 2
8. Utsikten – Trollhättan 1
9. Vänersborg – Österlen 1 X
10. Hammarby – Halmstad 1 X
11. Häcken – AIK 1
12. Sirius – Mjällby 2
13. Varberg – Kalmar 2
1296 rader
1. Tjeckien – Danmark X 2
2. Ukraina – England 1 X 2
3. Degerfors – Östersund 1
4. Gefle – Brommapojkarna 2
5. Sollentuna – Dalkurd 2
6. Täby – Hudiksvall 1 X 2
7. Oskarsh. – Linköping C 1 X 2
8. Utsikten – Trollhättan 1 X
9. Vänersborg – Österlen 1 X 2
10. Hammarby – Halmstad 1 X
11. Häcken – AIK 1 X
12. Sirius – Mjällby 2
13. Varberg – Kalmar 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100