Powerplay tips torsdag 2 februari 2023

Ytterligare en full omgång i SHL uppdagas under torsdagen och självklart tar samtliga sju matcher plats på dagens Powerplay. En kupong som avslutas med en häftig spelarduell mellan Möller och Suomela. Brynäs är ett läckert skrälldrag borta mot Färjestad medan Timrå och Örebro väntas göra jobbet i respektive hemmamatch Nu kör vi!

Spelstopp 18:59

1. Färjestad – Brynäs 2
Färjestad är skadedrabbat och fick också en liten näsbränna i LInköping då Cluben skickade på FBK en 5-2-snyting under tisdagen. Max Lindroth var ytterligare en FBK:are som fick skrinna av skadad och Mitell har en hel del att fundera över och göra om inför Brynäs hemma. Calle Odelius lånas på kort tid in från Djurgården för att stötta upp defensiven. Brynäs lyckades vända och vinna hemma mot Skellefteå tidigare i veckan. Starkt av Tigrarna som för stunden går bra. Manners herrskap har skapat sig en lucka ner till HV71 under strecket på tio poäng och slutspel är bara fem pinnar bort. Att X2 underskattas rejält av svenska folket är något vi snabbt ska utnyttja. Helgardera i Löfbergs men håll en extra tumme eller två för BIF-knall.

2. Malmö – Växjö X
Efter 4-0-segern mot Färjestad hemma så har Malmö åter ramlat in i gamla trötta hjulspår. 1-2-förlusten mot Brynäs följdes upp med en 0-3:a mot Luleå. Att Kollars grabbar ska ha någon chans att reda ut spel i SHL utan kval får därför anses som omöjligt. Nu ska skåningarna upp i ringen mot serieledarna från Växjö. Ett omöjligt uppdrag tänker ni. Icke så. MIF har genom hela säsongen spelat bra hockey inbördes och har löst poäng i två av lagens tre möten. Att Jönssons Lakejer dessutom lirat fem raka matcher utan seger över 60 minuter ökar givetvis hoppet för en skånsk knall. Alla tecken.

3. Örebro – Frölunda 1
Häftig kamp precis norr om kvartsfinalstrecket. Örebro gick på pumpen borta mot Växjö i veckan. En 3-4-förlust efter övertid där ÖHK med en riktigt vass Arntzen i kassen hade chansen till tre tunga poäng med bara 95 sekunder kvar att spela av ordinarie tid. Nu får värdarna ladda om och möta upp ett Frölunda som lyckades greja en 3-2-vinst mot Oskarshamn under tisdagen. Bortalaget saknade precis som väntat Max Friberg, också Ryan Lasch fanns åter utanför spel. Oklar status på poängkungen här. Inför fullsatt salong ska Niklas Erikssons lärjungar kunna skölja över VF och greja en seger. Ettan är en fin spik.

4. Leksand – Rögle 1
För två dagar sedan drabbades Leksand och Rögle samman i Ängelholm. En fajt som gick på knock till masarna. 4-1-segern var inte mycket att snacka om. LIF var starkare, smartare och framförallt mer effektiva. Att Rifalk hade en direkt usel kväll i Hajtanken gjorde inte saker och ting bättre för Bandyklubben. Nytt möte mellan klubbarna. Denna gång i Tegera Arena och även här är det fördel Leksand på förhand. Dalarnas stolthet har trots flera toppspelare borta gjort det kanon på slutet och kan skryta med fem vinster på sex försök. LIF vann dessutom höstens motsvarande duell med klara 3-0. Ettan först.

5. Timrå – HV71 1
Någon direkt effekt av tränarbytet i HV syntes inte. Tjurarna fick för tredje matchen i rad bita i det sura äpplet då Timrå vann med 3-1 inför en plågad hemmapublik i Jönköping. Gästerna har därmed avverkat fyra raka matcher med bara två poäng in på kontot. Avståndet till säker mark är tio jobbiga poäng och risken är stor att denna siffra blir ännu värre efter bortamatchen i Medelpad. Dahlén och gänget ser återigen riktigt stabila ut och kan skryta med fyra fullpoängare i rad. En kvartsfinalplats ligger under klubbens fötter och Olli Palola klev direkt in och hängde en påse i sin första match för klubben under tisdagen. Med finländsk påfyllning ser värdarna stabilare ut och visar en bredd av klass. Ettan är given.

6. Luleå – Linköping 1
Vi börjar känna igen Luleå. Bulans defensivt präglade ishockey sitter samtidigt som Matteus Ward spelat briljant mellan sina stolpar. Norrlänningarna har inför matchen mot Linköping fyra raka trepoängare och nu är givetvis siktet inställt på att försöka utmana, även om avståndet är långt, om en topp 6-plats. Linköping är stabila överlag och behöver inte be om ursäkt för sin 5-2-skalp mot Färjestad. Det var däremot hemma. Utomsocknes är inte Cluben i närheten av lika bra och bara HV71 visar sämre siffror. 1X öppnar.

7. Skellefteå – Oskarshamn 1
15 raka segrar! Skellefteå är fullkomligt utomjordiska när det kommer till spelet på egen rink och senast SAIK torskade en tävlingsmatch inför hemmapubliken var slutet av oktober. De gulsvarta lyckades dock inte vinna i Gävle tidigare i veckan. 2-1-ledningen käkades upp av BIF som till slut straffade Olssons mannar. Oskarshamn lurar bakom hörnet denna dag. Ett IKO som spelat avslappnat och respektlöst. Gästerna har faktiskt plusstatistik inbördes den här säsongen i och med två vinster av tre. Med detta i åtanke behöver vi få med ett fint rensande kryss tidigt.

8. Oscar Möller – Antti Suomela X
Två av hela ligans bästa hockeyspelare ska gå i klinch. Antti Suomela har tagit SHL med storm och den flygande finländaren kan skryta med otroliga 48 poäng på 38 matcher varav hälften är mål. Den skicklige forwarden fungerar som den perfekta avslutaren i gästernas PP och har dessutom en briljant passningsklubba. Möller är inte så långt efter. Skellefteå-veteranen gör en kanonsäsong. 20 mål på 35 matcher är magiska siffror och fler baljor kommer det att bli. Krysset är som vanligt första tecken i dessa spelardueller att prioritera. Då Skellefteå har något större chans att vinna matchen garderar vi från vänster i takt med att systemen växer till sig.

Kassaskåpet! Timrå
HV71 går uselt och kommer från en färsk 1-3-förlust mot just Timrå. Ny torsk att vänta för Jönköpings-klubben nu. Ettan i Medelpad är inte mycket att fundera över.

Varningen! Brynäs
Brynäs visade moral och kunskap då BIF vände till seger hemma mot Skellefteå i veckan. Färjestad må vara ett lag högre upp i tabellen men FBK är stukade på grund av skador och målas upp på tok för högt. Mycket fin tvåa.

36 rader
1. Färjestad – Brynäs 1 X 2
2. Malmö – Växjö 1 X 2
3. Örebro – Frölunda 1
4. Leksand – Rögle 1
5. Timrå – HV71 1
6. Luleå – Linköping 1 X
7. Skellefteå – Oskarshamn 1 X
8. Oscar Möller – Antti Suomela X
216 rader
1. Färjestad – Brynäs 1 X 2
2. Malmö – Växjö 1 X 2
3. Örebro – Frölunda 1
4. Leksand – Rögle 1 X
5. Timrå – HV71 1
6. Luleå – Linköping 1 X 2
7. Skellefteå – Oskarshamn 1 X
8. Oscar Möller – Antti Suomela 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100