Powerplay tips torsdag 1 december 2022

Blågul fägring på dagens Powerplay då samtliga matcher hämtas från SHL. HV71 har gått starkt på bortaplan mot slutet och jumbon har skrälläge borta mot ett formsvagt Leksand medan Linköping väntas lägga vantarna på tre pinnar hemma mot Brynäs. Nedan kan ni läsa hela analysen. Lycka till!

Spelstopp 18:59

1. Leksand – HV71 2
John Quenneville var utanför laget igen, Kloos dras med skadebekymmer och Hrivík klev av på uppvärmningen. Leksand var därmed rejält brandskattade inför matchen mot Färjestad och kunde heller inte riktigt mäta sig med ett bra Karlstad-lag. Nu ska masarna inför närmast sörjande försöka nypa poäng då HV71 gästar, vilket knappast blir enkelt. Tjurarna från Småland fick visserligen en rejäl tisdags-snyting då Timrå vann i Husqvarna Garden med 4-1 men känslan är ändå att Fredrik Forsberg och hans lagkompisar ska kunna kriga ner dalaklubben då skillnaderna kvalitetsmässigt är små. Värdet till höger är magnifikt och X2 ska tidigt prioriteras.

2. Skellefteå – Luleå X
Skellefteå smygrånade Växjö i Småland och tog sin tionde raka tävlingsseger tidigare i veckan. Galet starkt men nu är det ändå dags för SAIK att komma tillbaka ner på jorden. Derbydags då Luleå gästar Skellefteå Kraft Arena och det är ett bortalag som möjligen är förstärkta redan här med både Tomi Sallinen och Mario Kempe som kritat på färska kontrakt med klubben. Björnarna från Norrbotten har haft svårt att nita dit pucken på slutet och lite tyngd i fronten är precis det som saknas för att fjolårets SM-finalister ska bli att räkna med. Ettan målas upp överdrivet högt och behöver i ett tidigt skede garderas.

3. Rögle – Färjestad 2
Inför nästan 11.000 åskådare lyckades Rögle vända och vinna derbyt mot Malmö nere vid brofästet i söder. Bandyklubben har därmed löst två raka vinster på kort tid och fått lite andrum i botten. Att de grönvita ängelholmarna ändå saknar viss kraft framåt går inte att förbise. Zaar, Brithén och Everberg är blytunga tapp och när svårighetsgraden skruvas upp i form av Färjestad så kommer RBK få spela andrafiolen. FBK gjorde en urstark bortamatch mot Leksand i veckan och fortsätter spela på hockey på resande tass. Tvåan i “Hajtanken” målar vi ner först.

4. Timrå – Frölunda 2
Hemma bra men borta bäst! Timrå flyger fram i sitt spel utanför NHC Arena. De rödklädda från Medelpad är seriens klart största utropstecken och nu gäller det bara för Dahlén och gänget att komma upp på samma höga höjd när det vankas match inför sin trogna hemmapublik. Frölunda blir ett test som heter duga. Rönnbergs lärjungar har haft en del bekymmer i framkant men vad spelar det för roll då defensiven sitter som en smäck. Fyra raka vinster har göteborgarna med sig till Sundsvallstrakten och en magiskt vacker målskillnad över dessa bataljer om 9-2! Med andra ord kommer det krävas massor av list och kvalité framåt från Timrås sida för att tränga sig igenom detta igelkottsförsvar som VF numera visar upp. Det tror vi inte att de lyckas med. Tvåan är en spännande chansspik att ta rygg på.

5. Linköping – Brynäs 1
Brynäs är i fritt fall. 1-4, 1-5 samt 1-4 på Gävle-klubbens tre senaste framträdanden är minst sagt oroväckande och en härförare som Simon Bertilsson kom återigen inte alls upp i nivå då Oskarshamn la Tigrarna på rygg. Linköping mår klart bättre. Cluben hade inga bekymmer med att montera ner Örebro i veckan och Östmans mannar har därmed grejat poäng i nio av tio raka hemmamatcher. Att ett vingklippt Brynäs helt plötsligt ska komma till “Saaben” och rubba stabila LHC är inte troligt. Bra etta.

6. Oskarshamn – Malmö 2
Malmös spel på hemmaplan är fullkomligt uruselt. Rödhökarna föll för tionde matchen i rad på egen is då Rögle vände 0-2 till seger. På bortaplan går det däremot bättre. Sex av nio matcher utanför Arenan i Skåne har MIF lyckats vinna. Sett till laget som Kollar ställer på isen är det inte heller så pjåkigt och vi finner matchvinnare i mer eller mindre samtliga enheter. Oskarshamn tog en mycket viktig viktoria då Brynäs kunde fällas i Gävle. För Oket är det också spelet i sin egna borg som spökar och smålänningarna är ensam klubb att fortsatt stå utan trepoängare hemmavid. Den trenden tror vi lever vidare även efter matchen mot Malmö. IKO får stort förtroende av svenska folket och då är vi inte sena med att gå emot. X2 öppnar.

7. Örebro – Växjö 1
Örebro fick lira match i Linköping nyligen utan Backström, Larsson och Hofbauer. Även Abols fanns vid sidan mot Cluben men här finns chansen att centertanken ska vara spelklar. Sex förluster på sju försök den senaste tiden är givetvis riktigt dåligt men hemma i Behrn Arena är ändå ÖHK ett lag att lita på. Växjö fick på läppen av Skellefteå nyligen men Jörgen Jönsson kan ändå blicka tillbaka på en jättefin höst och VLH är fortsatt serieledare. Närke-klubben brukar däremot inte vara någon önskemotståndare, blickar vi tillbaka på de åtta senaste bataljerna i “Bunkern” så finns sju segrar för Örebro och bara en Lakers-skalp att bevittna. I och med detta öppnar vi upp med ettan men så fort systemen växer något är det garderingar som gäller, helst hela vägen över.

8. Mathias Bromé – Robert Rosén X
Spännande head-to-head är bongens sista inslag. Två ledande spelare i Örebro respektive Växjö ska fajtas och det här kan faktiskt bli en målrik historia mellan dessa båda herrar. Bromé har växt in i ligaspelet igen efter en tung start. Sex baljor har det hunnit bli från Mathias klubba och med 43 skott på mål vittnar det om att anfallskraften är åter. Rosén har bitvis sett briljant ut under senhösten. Något mer sparsamt med speltid har visserligen 35-åringen fått jämfört med Bromé men leveransen är riktigt bra i och med 15 poäng varav sju mål. I ett disciplinerat Växjö är det Robban som i mångt och mycket ska driva offensiven. Lurig spelarduell där vi för en gångs skull kladdar på med 1X2 redan från start.

Kassaskåpet! Linköping
Linköping är stabila på egen is och lämnar sällan ifrån sig alla poäng här. Nu möter Cluben dessutom ett Brynäs helt ur slag och med ett anfallsspel som helt saknar kreativitet och finess. Stabil spik.

Varningen! HV71
Leksand har en del frågetecken på ledande spelare framåt och formen är mycket tveksam. HV71 spelar bra hockey stundtals och ska givetvis kunna hota LIF trots spel i Tegera. Lysande tvåa.

36 rader
1. Leksand – HV71 X 2
2. Skellefteå – Luleå 1 X 2
3. Rögle – Färjestad 2
4. Timrå – Frölunda 2
5. Linköping – Brynäs 1
6. Oskarshamn – Malmö X 2
7. Örebro – Växjö 1
8. M.Bromé – R.Rosén 1 X 2
216 rader
1. Leksand – HV71 X 2
2. Skellefteå – Luleå 1 X 2
3. Rögle – Färjestad X 2
4. Timrå – Frölunda 2
5. Linköping – Brynäs 1
6. Oskarshamn – Malmö X 2
7. Örebro – Växjö 1 X 2
8. M.Bromé – R.Rosén 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100