Powerplay tips tisdag 16 mars 2021

En lapp som innehåller matcher från nästan hela Europa. Vi har fighter från Sverige, Österrike, Tyskland och Schweiz att sätta tänderna i. Två av kamperna är från SHL där båda innehåller lag som slåss för sin överlevnad i den högsta serien. Första mötet i Hockeyallsvenskans playout startar också. En mastig kupong med roliga matcher och fint värde. Häng på!

Spelstopp 17:59

1. Frölunda – Oskarshamn X
Detta Frölunda blir man inte klok på. De hade en tuff föregående vecka, det blev endast en seger på tre försök. Den kom mot seriens sämsta lag, HV71. Därefter blev det förlust mot Skellefteå hemma och seriens näst sämsta lag Brynäs. Under matchen i Gävle så såg det väldigt uddlöst ut och göteborgarna hade svårt att komma till farliga lägen. Lägg därtill ett försvarsspel som såg stillastående och tafatt ut. Oskarshamn hade en tung lördag och förlorade mot Örebro med 1-7. De reste sig till söndagens drabbning mot samma motstånd och vann med 5-1. Viktiga poäng i bottenstriden för smålänningarna. En svårtippad match med tanke på hemmalagets kalla form. Ta med samtliga tecken.

2. Brynäs – Örebro 1
Så tog Brynäs en seger efter flertalet nederlag i rad. Frölunda besegrades på hemmaplan och Oula Palve blev stor matchhjälte med både 1-0 och 3-0. Det var Gävlelagets match från nedsläpp till slutsignal. De var mer påkopplade och gick segrande ur många av kamperna. Kedjan med Palve, Descheneau och Harper såg bra ut. Till denna match är dessutom Greg Scott tillbaka som saknades på grund av sjukdom senast. Örebro gör sin tredje match på fyra dagar. Bör vara mer slitet, men då vilade de större delen av söndagens match mot Oskarshamn. Det var stillastående och inte alls samma frenesi som laget kan spela med. Kan Brynäs komma med samma inställning som mot Frölunda finns goda chanser till seger, gör de inte det blir det förlust. En hederlig gaffel (1-2) är en bra start.

3. Väsby – Kristianstad X
Det är dags för playout i Hockeyallsvenskan. Serien avgörs i bäst av fem och Väsby kliver in som favorit enligt spelbolagen. Det som talar emot Väsby är deras defensiva spel, powerplay och det faktum att deras bästa spelare, Raphaël Lavoie, är avstängd. Det som talar för hemmalaget är att Kristianstad har ofattbart svårt att göra mål. Skåningarna kommer till många bra avslutslägen per match, men har haft väldigt svårt att konvertera chanserna till mål. Defensivt har det däremot sett bra ut och en stor anledning till det är Calle Clang. Målvakten har överraskat positivt och levererat på en oväntat hög nivå. En oviss match på förhand, ta med alla tecken.

4. Bern – EHC Biel 2
Vi rör oss söderut och hamnar i Schweiz. Björnarna från huvudstaden gör sin andra raka dåliga säsong. Det har blivit lite bättre på slutet. I helgen blev det två segrar, först mot det hopplösa bottenlaget SCL Tigers och senare besegrades även topplaget Zürich. För Biels del var helgen också lyckad, enda matchen slutade med en 4-1 seger mot Servette. Lagen möttes under måndagen då drog Biel längsta strået. Detta tack vare två mål i tredje perioden av Kuenzle. Hos Bern gjorde Calle Andersson två mål, dessutom visar kedjan med Olofsson, Jeffrey och Conacher fin form. Bortalaget ska vara ett snäpp större och på mindre system är det en vettig spik. Är plånboken lite större så är krysset en trevlig gardering.

5. Lausanne – Davos 1
En viktig match avgörs i Vaudoise aréna. Hemmalaget ligger poängen före Davos på den sista säkra kvartsfinalsplatsen, förvisso med fyra matcher färre spelade. Det är viktigt att nå kvartsfinal och slippa spela en oviss åttondel. Lausanne har varit starka hemma och framförallt är det defensiven som varit bra och solid. Bortalaget började säsongen dåligt men har spelat upp sig på slutet. På bortais tenderar de att bjuda på målrika bataljer. Det finns fint värde i att plocka ettan som spik. Lausanne ska vara klara favoriter här och upp till 55 procent står de fint på egna ben.

6. München – Schwenninger 1
Vi tar oss till södra Tyskland och till München. Hemmalaget har inte kunnat följa upp den fantastiska säsongen från förra året. De har inte varit dåliga i år, men de kommer mest troligt inte att komma ifatt Mannheim. Schwenninger har överraskat positivt och har tre lag bakom sig, vilket är två mer än vad som förväntades. Spelmässigt har “Wild Wings” sett ganska bra ut. De kommer från fyra raka segrar. Under dessa fyra matcher har de besegrat Ingolstadt, som är ungefär lika bra som dagens motstånd. Men det ska vara klar skillnad mellan dessa lag. München kommer vara med och slåss om titeln i slutet. Vettig spiketta.

7. Vienna Capitals – Fehérvár 1
De två sista matcherna hämtar vi från det österrikiska slutspelet. Vienna klev in som sämst placerade hemmalaget. De två första matcherna har gått riktigt bra, och det har blivit två segrar. Hemmamatchen slutade med en klar seger, efter att Ty Loney gjort två mål och en assist i där resultatet blev 6-1. Den andra matchen som spelades i Ungern blev en tightare historia. Även här gjorde Loney mål och assist, amerikanen har varit en pålitlig poängplockare hela säsongen. Österrikarna ska vara klara favoriter här och på mindre system kan en spik vara vettig. På det större plockar vi med krysset som rensar lite.

8. Salzburg – Dornbirn 1
Kupongens sista match är även den kvartsfinalmatch nummer tre. Den här har tagit en oväntad start. Dornbirn som är det sämre rankade laget leder med 2-0 i matcher. Den första bortamatchen vanns med 2-0 efter att Oskar Östlund spikat igen fullständigt. Hemmamatchen avgjordes i början av andra när Woger gjorde 4-0. Här klev svenske Henrik Nilsson fram och gjorde två mål. Backen som spelade i Oskarshamn förra säsongen är inte känd som någon målskytt och tror inte Dornbirn kan räkna med så många fler mål av Nilsson. Det är en måstematch för Salzburg, som innan kvarten startade var favoriter att ta sig vidare. Kommer säkerligen försöka ligga rätt defensivt och inte gå bort sig. 1X räcker väldigt långt.

Kassaskåpet! München
München är ett av DEL:s bästa lag. Med möjligen ett eller två lag framför sig. Schwenninger är ett av de sämre lagen på pappret. Ska skilja väldigt mycket mellan lagen. Allt under 65 procent är en gåva.

Varningen! Oskarshamn
Smålänningarna behöver alla poäng de kan få. De kämpar på i botten och möter ett Frölunda som gått riktigt dåligt. Som upplagt för skräll.

36 rader
1. Frölunda – Oskarshamn 1 X 2
2. Brynäs – Örebro 1 2
3. Väsby – Kristianstad 1 X 2
4. Bern – EHC Biel 2
5. Lausanne – Davos 1
6. München – Schwenninger 1
7. Vienna – Fehérvár 1
8. Salzburg – Dornbirn 1 X
216 rader
1. Frölunda – Oskarshamn 1 X 2
2. Brynäs – Örebro 1 X 2
3. Väsby – Kristianstad 1 X 2
4. Bern – EHC Biel X 2
5. Lausanne – Davos 1
6. München – Schwenninger 1
7. Vienna – Fehérvár 1 X
8. Salzburg – Dornbirn 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100