Speltips Polen EM 2024, Grupp D

  • Förbundskapten: Michal Probierz
  • Smeknamn: Bialo-czerwoni (De vita och röda), Orly (Örnarna)
  • Världsranking: 28
  • Tidigare EM-slutspel: 4

Spelar i Grupp D med Frankrike, Nederländerna och Österrike

Polens spelartrupp EM 2024
Szczesny är såklart fullkomligt given som keeper hos de rödklädda örnarna. Lika given är Robert Lewandowski som kommer få bära anfallsspelet tillsammans med Milik och Piatek. Mittfältet har sina uppsidor då Moder, Zielinski och Grosicki med stor sannolikhet kommer få mycket speltid. Sett till helheten är det en väntad trupp som Probierz plockat ut. Veteraner som Jakub lłaszczykowski och Grzegorz Krychowiak kommer saknas men är ändå inte gubbar Polen står och faller med. Ett helt okej bygge som absolut ska kunna utmana om åtminstone en tredjeplats i gruppen.

Förväntningar EM 2024
Med stor möda och besvär så lyckades till slut Polen kvala sig till EM i Tyskland. En rafflande straffläggning mot Wales behövdes för att ta polackerna vidare. Några större förväntningar i år finns inte på laget. Bara fem nationer rankas lägre enligt oddsen i tävlingen och tittar vi till rankingen i gruppen så är det, på förhand, en fjärde och sista plats som ligger vigd åt Lewandowski och company. Att Polen kan slå ur underläge är knappast något dåligt. Här finns bra möjligheter till att överraska.

Speltips 1 – Polen kvalificerar sig från gruppen
Med tanke på hur strukturen ligger runt dessa mästerskap numera där inte bara topp 2-nationerna tar sig vidare så är det en ganska stor chans att en tredjeplats också tar landet till en åttondel. Fyra av sex treor går nämligen vidare från gruppspelet och därför brukar tre poäng i många fall räcka till spel i knockout-fasen. Polen underskattas således här då Svenska Spel valt att måla upp de rödvita som ett tydligt jumbolag i gruppen men inte är polackerna mycket sämre än Österrike väl? Till över 2,20 i odds på att Polen tar sig vidare från gruppen är det ett spel vi gärna kastar in i mixen.

Speltips (1): Kvalificerar sig från gruppen: Ja @ 2,25

Speltips 2 – Robert Lewandowski lagets bästa målskytt
Det här är såklart inget vidare till “drag” men än lika självklart. Ingen annan nation i mästerskapet har en lika stor och betydande stjärna framåt som Polen. Lewandowski ÄR Polen och Barcelona-strikerns betydelse är svår att riktigt förstå. Lewandowski avslutade La Liga-spelet med att göra sex mål på katalanernas sex sista matcher. 35-åringen tar fasta situationer och kan som bekant skapa chanser ur ingenting närmare boxen. Om inte Lewandowski ska göra målen i Polen, vem ska då pytsa? Det här är ett tokgivet spel.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Robert Lewandowski @ 1,80

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100