Topptipset tips torsdag 9 september 2021

Torsdagens Topptips innehåller precis som onsdagens ett par klara favoriter som ska klara av att göra jobbet. Ett mindre system följt av ökad radinsats är därför att föredra. Fem härliga VM-kvalmatcher från Sydamerika och tre spännande returmöten från damernas Champions League-kval är vad som erbjuds. Häng med!

Spelstopp 18:29

1. Brasilien – Peru 1
Brasilien har vunnit samtliga sju kvalmatcher så långt och stormar mot VM. Det blev dock ingen match mot Argentina för några dagar sedan då landets hälsoministerium helt sonika gick in och avbröt tillställningen. Oerhört märkligt. Ett utvilad Brasilien således, men det saknas flera viktiga kuggar som hör hemma i Storbritannien och det såg inte helt friktionsfritt ut i 1-0-segern över Chile. Peru har kommit igång efter en usel start på kvalet och har hittills plockar fyra pinnar under denna samling. Guerrero är avstängd, men det är ingen större förlust när Lapadula finns på topp. Med Cueva, Carrillo, Tapia, Flores och Yotún bakom är detta ett Peru som kan spela fotboll. Ettan är såklart väldigt trolig, men inte till vilka priser som helst. Räcker plånboken till får gärna alla tecken ta plats i Recife.

2. Argentina – Bolivia 1
Den beryktade kvartetten Premier League-spelare har åkt hem, men Argentina kan ändå mönstra en grym elva när Bolivia kommer på besök. Lirare som Paredes, De Paul, Messi, Di María, och Correa finns tillgängliga. Det räcker gott och väl för att Copa América-vinnarna ska ta tag i den här tillställningen redan från start. Då det inte blev någon match i helgen bör det också vara relativt pigga spelare som springer ut. Bolivia är totalt värdelösa på resande fot och har faktiskt inte vunnit en enda VM-kvalmatch på resande fot sedan 1993. Den sviten lär inte brytas nu. Helt given etta som singlas.

3. Colombia – Chile 1
Chile har offensiva problem. Fyra raka matcher utan något mål framåt oroar och nu är dessutom Eduardo Vargas avstängd. Sedan tidigare saknas Ben Brereton och Alexis Sánchez av olika anledningar och känslan är att Morales och Meneses väger för lätt på topp. De slipper i alla fall tampas med Tottenhams mittbacksjätte Davinson Sánchez som också är avstängd. Colombia saknar även de flera viktiga kuggar, men kan mönstra en elva med Cuadrado, Sinisterra och Díaz. Det räcker för att gälla som favoriter i denna hemmamatch. Strecka från vänster.

4. Uruguay – Ecuador 1
Både Suárez och Cavani saknas i Uruguays trupp, men det går tydligen att göra mål ändå. Fyra stycken blev det till och med när Bolivia stod för motståndet. Valverde och De Arrascaeta glänste i den matchen och backas upp på ett fint sätt av Bentancur och Vecino. Spelare som bör kunna ta tag i taktpinnen här. Ecuador trivs väldigt bra hemma i Quito på hög höjd, men har desto svårare att imponera på resande fot. Två förluster och en ytterst knapp triumf mot usla Bolivia är facit hittills. I Montevideo ska Uruguay hållas snäppet högre och 1X får anses som helgarderat.

5. Paraguay – Venezuela 2
Tomás Rincón drog ett rött kort mot Peru och efter det var det såklart svårt för Venezuela att hävda sig. Det slutade dock med en 0-1-förlust och spelmässigt var det trots allt en ganska jämn tillställning. Rincón är avstängd nu, men lirare som Savarino, Soteldo och Martínez håller riktigt hygglig nivå. Paraguay har vissa problem då Almirón stoppats från att flyga hit av Newcastle och duon Gómez/Morel är avstängda. Dessutom är Paraguay den enda nation i Sydamerika som ännu inte vunnit någon hemmamatch i kvalet. Med de förutsättningarna lockar bortaskrällen. Alla tecken känns dock säkrast.

6. Slavia Prag – Arsenal 2
Arsenal fick tuffast möjliga start på det engelska ligaspelet när de ställdes mot förra årets Champions League-finalister Chelsea i premiären. Eidevalls damer stod dock för en finfin insats och vann till slut med 3-2. Den offensiva trion Iwabuchi, Mead och Miedema låg bakom allt då och The Gunners behöver knappast oroa sig för anfallsspelet. Mot Chelsea satt en spelare som Nikita Parris på bänken. Slavia Prag har börjat den tjeckiska ligan med tre raka segrar och 14-0 i målskillnad. Det är dock skillnad på motståndet i den serien och ett vasst Arsenal som vann första mötet i London med 3-0. Visst behöver engelsmännen inte gå för seger, men skillnaden i kvalité är för stor för att det ska spela någon roll. Given tvåa.

7. Benfica – Twente X
Twente klev in som favoriter hemma mot Benfica, men hade svårt att få det att lossna. Trots ett visst spelövertag skapade portugiserna väl så många farliga chanser. Bättring krävs och visst är det Kalma och Jansen, som snickrade ihop målet förra veckan, som ska göra det. Har de en bra dag får Benficas försvar svårt att stå emot. Värdarna har en trupp som främst består av portugiser och brassar. Bland annat finns här målvakten Letícia Izidoro som var andremålvakt bakom Barbara i den brasilianska OS-truppen. En väldigt viktig spelare om Benfica ska lyckas ta sig vidare. Väldigt ovisst i Lissabon och helst ska alla tecken ges utrymme.

8. Breidablik – Osijek 1
Breidablik skulle bara köra över Osijek var tanken förra veckan, men kroaterna stod upp väldigt bra och löste 1-1. Press på de favorittippade islänningarna därmed. Truppen ska dock vara tillräckligt rutinerad för att klara av det. Gunnlausdóttir, Tómasdóttir och Albertsdottir finns alla med i den isländska landslagstruppen i kvalet mot Nederländerna om några veckor. Den sistnämnda har dunkat in elva ligamål på 17 omgångar och ser väldigt vass ut. Osijek är ett sämre fotbollslag i grunden och det kommer bli åka av på Island. Väldigt trolig etta.

Kassaskåpet! Argentina
28 år. Så lång tid har det gått sedan Bolivia senast vann en kvalmatch på bortaplan. Ett starkt Argentina gör processen kort och vinner enkelt.

Varningen! Venezuela
Paraguay saknar ett par viktiga kuggar och blir för stora favoriter mot ett något underskattat Venezuela. Tvåan är en av få vettiga skrällchanser på kupongen.

36 rader
1. Brasilien – Peru 1 X 2
2. Argentina – Bolivia 1
3. Colombia – Chile 1
4. Uruguay – Ecuador 1 X
5. Paraguay – Venezuela 1 X 2
6. Slavia Prag – Arsenal 2
7. Benfica – Twente X 2
8. Breidablik – Osijek 1
216 rader
1. Brasilien – Peru 1 X 2
2. Argentina – Bolivia 1
3. Colombia – Chile 1 X
4. Uruguay – Ecuador 1 X
5. Paraguay – Venezuela 1 X 2
6. Slavia Prag – Arsenal 2
7. Benfica – Twente 1 X 2
8. Breidablik – Osijek 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100