Topptipset tips torsdag 30 juni 2022

Det är fortsatt en stor blandning på veckans Topptips. Torsdagen erbjuder, till en början med, blågula drabbningar från Svenska Cupen samt Division 1- och 2. Amerikanska MLS och sydamerikanska cup-matcher följer upp. Vi jobbar som vanligt åtta rätt och saftig utdelning.

Spelstopp 18:59

1. Piteå – Team TG 2
Thorengruppen är en nykomlingen i Ettan som satsat ungt men där effekten uteblivit. Gästerna från Umeå bottnar den norra serien i överlägsen stil i och med bara fyra inspelade poäng och redan nu känns det mer eller mindre klart att björkarnas stad blir av med ett av sina två lag i den svenska tredjedivisionen till kommande år. Piteå är dock ett motstånd som inte bör skrämma jumbon. PIF parkerar på en 13:e plats i tabellen och på lika många matcher finns bara fyra vinster att skåda. Det här kan mycket väl ramla in både målsnålt och med en TG-knall. Heltäckt bricka funkar allra bäst.

2. Ängelholm – Tvååker X
Två sällskap som till vardags lirar boll i den södra Ettan går i klinch på skånsk mark då det ska kvalas till Svenska Cupen. Ängelholm var i trakterna runt Tvååker så sent som i måndags då Falkenberg besöktes. På den alkoholfria arenan nere vid havet pulveriserades ÄFF med 7-0 och skåningarna fick resa hem med svansen mellan benen. Tvååker i cupen är ändå ett klart enklare motstånd. Gästerna har varit godkända på resande tass under våren samtidigt som Johan Oremo och company varit otroligt bra på hemmaplan och radat upp sju raka i ligan utan torsk. 1X målas ner först.

3. Räppe – Rosengård 2
Räppes form är god inför matchen mot topplaget Rosengård. Division 2-serien i södra delarna av Götaland lever i allra högsta grad efter att Malmö-gänget tog stryk av Balkan i senaste hemmamatchen och fick därefter bara 0-0 mot Ariana borta i seriefinalen nyligen. Toppen av serien är därmed rejält ihoptryckt och mellan värdarna från Växjö på en sjätteplats och upp till Rosengård i topp skiljer nu bara fem poäng. RGOIF är också riktigt bra hemmavid och kan skryta med tre vinster på de fyra senaste matcherna på Räppevallen. Räkna med en batalj helt i publikens smak. Gubben, etta-tvåa spelas.

4. Charlotte – Austin 2
Charlotte spelar en väldigt trevlig fotboll hemmavid. Klubben har vunnit sex av sina åtta fajter på BOA Stadium där en fin defensiv står i fokus. Austin å sin sida hoppade med i MLS-cirkusen under fjolåret. Klubben från Texas gjorde en mager insats under sitt debutår men hittills denna säsong har det varit klackarna i taket. Gästerna har fått fullträff kring flera av sina nyförvärv och AFC smyger med i den yttersta toppen av den västra konferensen. Gubben, etta-tvåa gillas tidigt i North Carolina.

5. New York Red Bulls – Atlanta United X
New York var utan chans borta mot LAFC nyligen. En 0-2-förlust där spelare som Reyes (långtidsskadad), Luquinhas och Long saknades. Tunga tapp och med covid-protokollet i beaktning finns risken att Red Bulls-klubben åter får lösa uppgiften utan de båda sistnämnda. Tungt värre i så fall. Atlanta är inte så tokiga och har också fått en något bättre styrsel på sin trupp efter att frånvarolistan stundtals varit lång under våren. Läge denna gång för mästarna från 2018 att kliva fram och visa upp sig från sin bästa sida. Alla tecken spelas där X2 kommer rensa kraftigt.

6. Fortaleza – Estudiantes 1
Fortaleza har en tuff period bakom sig i sitt seriespel hemma i Brasilien. Gastón Ricardo Liendos mannar kan dock glädjas åt ett jättefint gruppspel i Copa Libertadores där andraplatsen i grupp F innebar spel i knockout-rundorna där Estudiantes väntar. Ett tämligen passande motstånd, framförallt på hemmaplan. På Estádio Castelão är värdarna svårfångade och mot ett sämre argentinskt bortalag ska Moises, Silvio och övriga i hemmatröjan kunna sätta sig i ett bra utgångsläge inför returen. Upp till 50 procent är det inget snack om saken. Spika.

7. Universidad Católica – São Paulo 2
Från Libertadores till Sudamericana. Kontinentens motsvarighet till Europa League är också framme vid knockout-spel och för Católica från Ecuador är slutspelsplatsen något av en bonus. Värdarna tog sig nämligen hit som ett av de sista lagen från gruppspelet och nu ska tuffast möjliga motstånd mötas. São Paulo är en av favoriterna att plocka hem hela tävlingen och sprang också igenom gruppspelet plättlätt. Ett rakt igenom mer namnstarkt och bättre bortalag vinner. Tvåan spikas.

8. Club Olimpia – Goianiense 2
I Paraguay stänger vi butiken. Club Olimpia kliver in i Copa Sudamericanas slutspel efter att ha slutat trea i grupp G (Copa Libertadores). Väl här blir det direkt tufft motstånd för värdarna då Atlético Club Goianiense står som motståndare. Gästerna från Goiania, Brasilien kommer hit med ett par riktigt fina matcher i bagaget. Bland annat finns bara ett nederlag noterat på sex raka i alla tävlingar. Svenska folket likväl som spelbolagen håller Asunción högre och visst kan ettan få utrymme men det är i tidigt skede X2 som står för spelvärdet.

Kassaskåpet! São Paulo
São Paulo är en av favoriterna att vinna Copa Sudamericana i år och då ska inte ett betydligt sämre Universidad Católica kunna störa, trots hemmaplan. Fin spiktvåa.

Varningen! Atlanta United
New York-klubben har bara vunnit två av sina åtta senaste i alla tävlingar och kan dessutom få lösa uppgiften utan Long och Luquinhas. Atlanta är tillräckligt bra för att störa och med väldigt förmånliga streck till höger är det givet att bomba på med 1X2 tidigt.

36 rader
1. Piteå – Team TG 1 X 2
2. Ängelholm – Tvååker 1 X
3. Räppe – Rosengård 1 2
4. Charlotte – Austin 2
5. NY Red Bulls – Atlanta 1 X 2
6. Fortaleza – Estudiantes 1
7. Uni.Católica – São Paulo 2
8. Club Olimpia – Goianiense 2
216 rader
1. Piteå – Team TG 1 X 2
2. Ängelholm – Tvååker 1 X 2
3. Räppe – Rosengård 1 2
4. Charlotte – Austin 1 2
5. NY Red Bulls – Atlanta 1 X 2
6. Fortaleza – Estudiantes 1
7. Uni.Católica – São Paulo 2
8. Club Olimpia – Goianiense X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100