Topptipset tips torsdag 29 september 2022

Torsdagens Topptips är en strid ström spridda skurar som domineras av andraligor från Danmark, Brasilien och Tyskland. Två toppmöten från Zweite Bundesliga ska avverkas samtidigt som tänderna ska sättas i Division 2 Norra Svealand och Liga Profesional. Vamos!

Spelstopp 18:59

1. Hobro – Fremad Amager 1
Bottenmöte från den danska andraligan där både Hobro och Fremad Amager som väntat tillhör tabellens nedre skikt. De förstnämnda har förädlat flera allsvenska talanger under senare tid och att truppen är ung har synts i de senaste tillställningarna. Det är dock inte mot topplagen som Hobro ska ta sina poäng. Fremad Amager är i grunden likvärdiga med värdföreningen och vi anser att hemmaplan ska spela en avgörande roll denna torsdag. Gästerna rosar sällan marknaden på resande tass och så länge ettan håller sig under 50 procent finns inget att tveka på. Spik!

2. Kvarnsveden – Korsnäs X
Extremt skev streckning förekommer i detta Dala-derby där Kvarnsveden ska mäta svärd med Korsnäs i Division 2 Norra Svealand. De förstnämnda har redan grejat kontraktet och har således bara en transportsträcka framför sig till säsongens slut. Redan där kan den övervärderade tvåan ifrågasättas. Korsnäs krigar i sin tur för överlevnad och när motivation lyser till höger är värdemässigt fina X2 ett par av kupongens absolut viktigaste tecken. Ska något tecken skippas är det ettan. Om råd hela spannet.

3. Barracas Central – Gimnasia La Plata 1
Barracas Central har gjort bra ifrån sig i Liga Profesional där nykomlingarna visat att de håller måttet för nytt kontrakt. Hemmaplan är som vanligt en fördel när det kommer till sydamerikansk fotboll och är det någonstans värdarna ska rå på Gimnasia La Plata är det på eget gräs. De tillresta toppade tabellen för bara någon vecka sedan, men efter två raka 0-1-förluster har de fallit ifrån. Kunnandet är dock stort och ett kryss är inte omöjligt att nå i Buenos Aires. Ettan går först men mittentecknet kommer inte långt efter.

4. Tombense – Novorizontino X
Bottenmöte från den brasilianska andraligan – Brasileiro Série B – där både Tombense och Novorizontino slåss för nytt kontrakt. Gästerna från Porto Alegre visade klass när de slog stadsrivalen Gremio med 2-0 och med bara en poäng ner till giljotinen är det besökarna som torde vara mest angelägna om att inte förlora denna batalj. Tombense återfinns fyra poäng ovanför Novorizontino men har inte formen på sin sida. Blott en poäng på de fyra senaste vittnar om detta och här lockar högersidan utan tvekan mest. Den vågade lämnar den överstreckade ettan därhän.

5. Vasco da Gama – Londrina X
Vasco da Gama är ett storlag som förr snarare än senare kommer att vara tillbaka i Brasileiro Série A. Den här säsongen ser ut att bli den då väntan tar slut för fansen, men mot slutet har prestationerna svajat en hel del. Vi drar oss därför för att spika ettan när den målas upp över 70 procent. Londrina vann sitt senaste besök mot fredagens kombattanter i Rio de Janeiro och till rådande streckning lockar det minst sagt att gardera för en favorit i repris. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i sambastaden.

6. Hannover – Hamburg 2
Klassikermöte från Niedersachsen där Hamburg inlett Zweite Bundesliga majestätiskt. 21 inspelade poäng av 27 möjliga är starka papper och allra mest imponerande har defensiven varit. Blott fem insläppta mål stinker uppflyttning och kan Hamburg komma upp i närheten av sin högstanivå får Hannover svårt att hänga med i svängarna. Värdföreningen kan skugga topplagen under säsongens gång men upp till HSV:s nivå skiljer det en hel del. Tvåan står stadigt allena på HDI Arena.

7. Paderborn – Darmstadt 2
Tabelltvåan drabbar samman med trean i Zweite Bundesliga där Paderborn besitter andradivisionens klart bästa offensiv. Platte och Pieringer är spetsspelare hos de hemmahörande som Darmstadt måste hålla under bevakning. Lyckas gästerna med detta är dock mycket vunnet. “Liljorna” har också sitt signum i offensiv riktning där firma Manu/Tietz kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. I en förmodat målrik historia får inte den lågt streckade tvåan missas. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

8. Hvidovre – Vejle 1
Tidig seriefinal från danska andraligan där den bästa offensiven – Hvidovre – tar sig an den bästa defensiven – Vejle. De sistnämnda bröt en negativ trend när Hobro slogs tillbaka med 2-0, men ett bottenlag ska gästerna inte ha några problem med att lägga på rygg. Här blir det tuffare emot och vi väntar med att benämna Vejles formkurva som vänd innan de börjar rada upp trepoängare. Hvidovre har gjort rent hus hemma i Köpenhamn och bättre läge än så här får de inte att ta över serieledningen. Vi gillar ettan mest men här är det inte dumt att täcka upp i samråd med plånboken.

Omgångens bästa: Hobro

Kompletterande spik: Hamburg

Största fyndet i övrigt: Korsnäs

Övervärderas grovt: Tombense

Kassaskåpet! Hobro
Hobro är bättre än vad tabellen visar och hemma mot ett inte märkvärdigt Fremad Amager ska värdarna kunna påbörja sin klättring i tabellen. Fin etta.

Varningen! Novorizontino
Novorizontino krigar precis som Tombense för nytt kontrakt och när tipparna går hårt åt ettan får högersidan under inga omständigheter missas. X2 är vitala tecken.

36 rader
1. Hobro – Fremad Amager 1
2. Kvarnsveden – Korsnäs 1 X 2
3. Barracas – Gimnasia LP 1
4. Tombense – Novorizontino X 2
5. Vasco da Gama – Londrina 1 X 2
6. Hannover – Hamburg 2
7. Paderborn – Darmstadt 1 2
8. Hvidovre – Vejle 1
216 rader
1. Hobro – Fremad Amager 1
2. Kvarnsveden – Korsnäs 1 X 2
3. Barracas – Gimnasia LP 1 X
4. Tombense – Novorizontino X 2
5. Vasco da Gama – Londrina 1 X 2
6. Hannover – Hamburg 2
7. Paderborn – Darmstadt 1 X 2
8. Hvidovre – Vejle 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100