Topptipset tips torsdag 27 juni 2024

Inhemsk fotboll täcker upp kupongens övre halva där det bjuds på en salig blandning. Två kamper från det norska finrummet ska sedermera bemästras innan Copa América tar oss i mål med lika många duster. Mot åtta rätt!

Spelstopp 18:59

1. Piteå – AIK 1
Piteå slutade fyra i fjolårets upplaga av Damallsvenskan. Värdinnorna har inte varit lika framgångsrika under våren där nyckelspelaren Anam Imo inte alls har levererat samma siffror som hon gjorde förra året. Tuva Skoog har därtill varit frånvarande under lejonparten av säsongen vilket också har varit en bidragande faktor till de rödkläddas bristande målskörd. Tre segrar på de senaste fyra omgångarna är hur som haver ett steg i rätt riktning och när ett nedflyttningshotat AIK besöker LF Arena så finns goda förutsättningar. Ettan är en given utgång, krysset följer om plånboken tillåter.

2. Norrby – Ljungskile 1
Precis som i fjol så förväntas Ljungskile kriga om överlevnad under hösten. Gästerna hittas för närvarande på negativ kvalplats och kommer närmast från en blytung förlust hemma mot Olympic. LSK har varit opålitliga bakåt även om det har sett något bättre ut med Tom Amos mellan stolparna men här kommer den tidigare IFK Göteborg-målvakten ställas på rejäla prov. Arrangören har två raka hemmasegrar i bagaget och gjorde bland annat slarvsylta av Oskarshamn för ett par veckor sedan. De blåvita fortsätter på segerspåret – spiketta!

3. Täby – Karlberg 2
Täby inledde säsongen lovande med fyra poäng från de inledande två omgångarna men endast fem poäng har inkasserats från de efterföljande tolv bataljerna. Häromsistens så förlorade de blåsvarta med 1-4 mot Friska Viljor vars vårsäsong likaså har lämnat en hel del i övrigt att önska. Lukas Sunesson är en skicklig lirare i spetsen ska sägas och anmärkningsvärt är att 25-åringen står noterad för åtta av arrangörens 16 strutar. Med honom i gott slag så ska TFK inte ses utan chans mot ett bortasvagt Karlberg. Gästerna har alltså förlorat fem av sju bortamatcher och får därtill klara sig utan Daniel Persson som är avstängd. Tvåan inleder men detta intrikata möte gör sig bäst helgarderat.

4. Qviding – Lindome 1
Tabellgrannar går i klinch på Bravida Arena där endast en poäng skiljer klubbarna åt inför torsdagens dust. Qviding trivs med det sagt i Lindomes sällskap och har ännu inte förlorat ett inbördes möte efter nio bataljer. Arrangören har gått segrandes ur sex av dessa och vann bland annat vårens vändande möte med 4-2. Dagsformen hos värdskapet är därtill utmärkt med tio poäng från de senaste fyra omgångarna. Niklas Ahlgren är en pålitlig målskytt på denna nivå och är en potentiell matchvinnare. Ettan singlas!

5. Sandefjord – Ham-Kam 1
Ett ångestladdat bottenmöte stundar på Jotun Arena när tabelljumbon Sandefjord ställs mot Ham-Kam. Värdarna har presterat på en högre nivå än vad tabellen indikerar ska sägas och de blåklädda visade inte minst prov på sin förmåga när Hans Ödegaards adepter plockade poäng borta mot Bodö/Glimt strax före sommaruppehållet. Prestationerna hemmavid har i synnerhet varit solida och goda förutsättningar finns mot ett ojämnt presterande Ham-Kam. Strecka från vänster.

6. Lilleström – KFUM Oslo 1
KFUM Oslo har stundtals bjudit på fin fotboll under våren och har visat sig vara en svårknäckt nöt. Endast Bodö/Glimt har förlorat färre matcher än “Kåffa” så långt. Emil Ödegaard har med det sagt varit opålitlig mellan stolparna och har kostat Johannes Moesgaard ett antal poäng. Lilleström har inte motsvarat förväntningarna så långt men besitter i grunden en väldigt hög kapacitet. Eric Kitolano, Gjermund Åsen och Thomas Olsen är tre väldigt skickliga lirare i Andreas Georgsons trupp. Någon hemmaseger har det ännu inte blivit för LSK men det torde lossna inom kort för de gulsvarta. Ettan får agera utgång men behöver kompletteras, om möjligt hela vägen.

7. Panama – USA 2
Christian Pulisic hade stor show när USA besegrade Bolivia med 2-0 i gruppspelets första omgång. Allt annat än tre poäng i den matchen hade betraktats som ett stort misslyckande ska sägas. Gregg Berhalters manskap kliver även in till detta möte som stora favoriter men ett fysiskt starkt Panama ska inte ses som helt chanslösa. Uruguay satte spiken i kistan först i den 85:e matchminuten och firma Murillo/Puma kan störa “The Stars and Stripes” längst högerflanken. Tvåan är trolig men vi blickar brett i jakt på högre utdelning.

8. Uruguay – Bolivia 1
USA avgjorde mötet mot Bolivia redan i den första halvleken och samma visa är att vänta när La Verde ställs mot Uruguay. De himmelsblå har imponerat sedan Marcelo Bielsa tog över rodret för drygt ett år sedan och har bland annat besegrat Argentina och Brasilien i VM-kvalet. Darwin Nunez är en spelare som har frodats under 68-åringen och La Celeste har därtill visat prov på ett exemplariskt försvarsspel. Detta ska Uruguay lösa utan större ansträngning – bergetta!

Kassaskåpet! Uruguay
Klasskillnad råder på MetLife Stadium och med tanke på vad Uruguay har uträttat med Marcelo Bielsa vid rodret så har vi svårt att se Bolivia göra match av detta.

Varningen! Panama
USA avgjorde mötet mot Bolivia redan i den första halvleken. Ett fysiskt och defensivt kompakt Panama blir nog inte lika enkelt att luckra upp och ett par målchanser ska Los Canaleros allt kunna skapa. Ettan rensar fint bland kupongerna och är det skrälldrag som tilltalar oss mest på kupongen.

108 rader
1. Piteå – AIK 1 X
2. Norrby – Ljungskile 1
3. Täby – Karlberg 1 X 2
4. Qviding – Lindome 1
5. Sandefjord – Ham-Kam 1 X
6. Lilleström – KFUM Oslo 1 X 2
7. Panama – USA 1 X 2
8. Uruguay – Bolivia 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100