Topptipset tips torsdag 24 november 2022

Damernas Champions League-gruppspel pågår för fullt och denna torsdag ska bland annat Rosengård ta sig an Benfica i Lissabon. En fight från portugisiska Ligacupen ska också synas innan fredagens underhållning från VM avrundar kupongen. Inledningen är dock den allra mustigaste när Brasilien stöter på Serbien. Nu kör vi!

Spelstopp 19:59

1. Brasilien – Serbien 1
Brasilien är oddsfavorit till VM-guldet och det är svårt att argumentera emot detta faktum. Frågan är om ett landslag någonsin haft en vassare offensiv uppsättning i ett världsmästerskap? Neymar är prinsen som ska se till att brassarna vänder hem med sitt sjätte VM-guld och även om Serbien blir en svår nöt att knäcka i premiären råder det inget tu tal om att Brasilien ska gälla som klara favoriter. Serberna har sin styrka i duellspelet och på fasta situationer, men kan “Selecao” undvika att dra på sig för många hörnor och frisparkar ligger tre poäng onekligen i luften. Trolig etta som garderas med hänsyn till värdet.

2. Benfica – Rosengård 1
Benfica och Rosengård har båda fått sina fiskar varma av Barcelona och Bayern München. Portugisiskorna skämde ut sig mot Barca (0-9) men visade i den senaste hemmamatchen i denna turnering att de kan spela jämnt mot de bästa i Lissabon. Bayern München kom undan med 3-2 i bagaget men värdinnorna ska inte skämmas över insatsen. Lacasse visade framfötterna med en balja och det är en spelare som gästerna från Malmö kommer få problem med. Svenskorna har ansenliga resultat i ryggsäcken mot gruppens två bästa lag, men spelmässigt har Mia Persson och company inte haft särskilt mycket att säga till om. Även i Portugal slår FCR ur underläge. Vettig utgångsetta.

3. Juventus – Arsenal 2
Arsenal åkte på säsongens första förlust alla kategorier när det blev 2-3 mot Manchester United. Londonlaget bjöd rivalen på väl många målchanser och det tyngsta av allt var att Beth Mead drog på sig en knäskada långt in på tilläggstiden. Storstjärnan finns således inte med mot Juventus men med lirare som Miedema och Blackstenius går det trots allt ingen nöd på Jonas Eidevalls främre led. Svensken har även fått ordning på gästernas defensiv och här får Juventus verkligen ligga i om de ska få med sig något. Italienskorna innehar just nu andraplatsen framför Lyon men vi skulle bli ytterst förvånande om katalanskorna inte tagit sig förbi när gruppspelet går i mål. Arsenal är ett nummer större i pastastöveln och vinner detta till behaglig procent. Spiktvåa!

4. Tondela – Torreense 1
Tondela och Torreense tillhör båda Segunda Liga och ett eventuellt avancemang från gruppspelet i Ligacupen skulle vara en stor framgång för bägge aktörerna. De förstnämnda kamperade i fjol i Primeira Liga och vanan från spel på den översta hyllan syntes när de körde över Torreense med 3-0 för drygt två månader sedan. Dos Anjos stod då för två av målen och på egen mark ska anfallaren kunna hitta rätt även denna afton. Torreense har stora problem i sin offensiv och får sikta in sig på att freda det egna målet denna afton. Över 90 minuter är det en taktik vi inte ser hålla. Ettan kan gott lämnas allena när den streckas förmånligt.

5. Wales – Iran 1
Iran stod för en snurrig premiär mot England där defensiven varken visste ut eller in. Sex mål i nacken var blytunga siffror och ska Carlos Queiroz gäng ha chans att ta sig vidare krävs förmodligen tre poäng mot Wales. “Team Melli” är inte ett herrskap som plockar segrar på beställning och agerar de lika ogenomtänkt denna gång är Wales tillräckligt skickliga för att straffa iranierna via omställningar. Med det sagt har pågarna från draklandet problem när de förväntas föra en matchbild. Gareth Bale kan åstadkomma mycket på egen hand men även om ettan gillas till runt 40-45 procent bör den knappast lämnas på egna ben. Gardera i samråd med plånboken.

6. Qatar – Senegal X
Qatar hade en allt annat än munter premiär. 0-2 i baken mot Ecuador var i paritet med matchbilden där Félix Sánchez mannar inte åstadkom något av glädje i offensiv riktning. Ordentlig skärpning krävs och lyckas värdnationen skaka av sig nerverna från premiären tror vi trots allt på en förbättrad insats mot Senegal. Cissé och company imponerade stundtals mot Nederländerna men här väntar en helt annan typ av matchbild. Vi ställer oss frågande till afrikanernas förmåga att föra en matchbild och när tvåan sniffar på 60 procent föredras snarare garderingar än en blindspik på Al-Thumama Stadium. Om råd hela spannet.

7. Nederländerna – Ecuador 2
Utan att imponera kunde Nederländerna lägga Senegal på rygg efter två mål i matchens slutskede. “Oranje” hade dock problem i uppställt spel och mot en opponent som frodas när de får ligga lågt och spela på omställningar lockar den betrodda ettan föga. Ecuador får se upp med Depay som förmodligen är tillbaka i startelvan, men när sydamerikanerna kan ställa upp med rappa lirare som Plata, Estrada och Valencia i de främre leden höjs ett varningens finger för “La Tri”. Gustavo Alfaro är en mästerlig taktiker som mycket väl kan knäppa van Gaal på näsan. Spelvärda X2 är ett fräckt drag när båda aktörerna kan vara nöjda med en pinne vid likaläge i slutskedet av matchen.

8. England – USA X
England trampade gasen i botten mot Iran där Southgates val att släppa på handbromsen föll väl ut. 6-2 var dock siffror i överkant och när iranierna lyckades få bett på engelsmännens planhalva såg det vilset ut i “The Three Lions” defensiv. Harry Kane år ett frågetecken inför mötet med USA och skulle han missa denna laddade fight är britterna försvagade. USA vilja att pressa högt och straffa motståndarnas misstag bör passa väl i denna drabbning där vi inte gärna missar X2 till fin procent. Pulisic och Weah är två potentiella matchvinnare som kan störa England på egen hand. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Kassaskåpet! Arsenal
Arsenal har gått urstarkt under inledningen av säsongen och kan här koppla ett järngrepp om gruppsegern i Champions League. Tvåan står stadigt ellan mot ett i grunden sämre Juventus.

Varningen! Ecuador
Ecuador stod för en kontrollerad insats mot Qatar och ska kunna frodas än mer när de får ställa om på Nederländerna. Högersidans magiska procent får inte gå någon förbi.

36 rader
1. Brasilien – Serbien 1
2. Benfica – Rosengård 1
3. Juventus – Arsenal 2
4. Tondela – Torreense 1
5. Wales – Iran 1 X
6. Qatar – Senegal 1 X 2
7. Nederl. – Ecuador X 2
8. England – USA 1 X 2
216 rader
1. Brasilien – Serbien 1 X
2. Benfica – Rosengård 1 2
3. Juventus – Arsenal 2
4. Tondela – Torreense 1
5. Wales – Iran 1 X 2
6. Qatar – Senegal 1 X 2
7. Nederl. – Ecuador X 2
8. England – USA 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100