Topptipset tips torsdag 18 februari 2021

Europa League för hela slanten på torsdagens Topptips när en mängd storlag ska tittas till. Noterbart är att Man United, Tottenham och Arsenal alla spelar på neutral plan vilket tipparna inte tycks ha lagt märke till. En magisk skrällchans hittas på serbisk mark där Milan ligger pyrt till. Nu jobbar vi in åtta rätt tillsammans!

Spelstopp: 18:54

1. Real Sociedad – Manchester United 2
Vi inleder sydväst om Turin vilket alltså innebär att Real Sociedad och Manchester United drabbar samman på neutral mark. Baskerna kommer hit med två raka segrar på kontot och extra glädjande ur svensk synvinkel är att Alexander Isak visat god målform mot slutet. Ackompanjerad av Silva och Oyarzabal är Isak i gott sällskap, men det finns en del anfallskraft på andra sidan också. Mot ett bollkärt och spelande Real Sociedad kommer United att få fina kontringslägen och då är Rashford, Fernandes och Greenwood en mardröm för La Reals backlinje. Trots den svaga insatsen mot West Bromwich (1-1) känns Ole Gunnars adepter som det starkare laget i grunden här. Hamnar tvåan under 45 procent finns inget att tveka på.

2. Slavia Prag – Leicester X
Leicester har stått för en kanonsäsong hittills trots att den varit kantad av en mängd skador på nyckelspelare. Jamie Vardy har precis kommit tillbaka från en operation och Brendan Rodgers lär därför inte vara våldsamt sugen på att ge sin kultlirare 90 minuter i benen under torsdagen då Aston Villa väntar redan på söndag. Nordirländaren har dessutom bekräftat att varken Justin, Castagne eller Pereira kommer till spel här. Således öppnas fin skrällchans för Slavia Prag. Tjeckerna gör slarvsylta av allt och alla i den inhemska ligan och med ett tio poäng stort försprång ner till tvåan Sparta Prag kan tränare Trpisovský matcha bästa möjliga elva mot Leicester. Då går inte gästerna så säkra som strecken gör gällande. Alla tecken åker med redan på mindre system.

3. Wolfsberger – Tottenham 2
Av alla favoriter på kupongen är Tottenham det gäng som på förhand tilldelats den enklaste lotten. Wolfsberger är ett herrskap som Spurs normalt ska städa av utan problem, men given är inte tvåan. Mourinho och company har ett viktigt derby mot West Ham till helgen och det skulle inte förvåna om portugisen beordrar en tillbakadragen insats här för att sedan avgöra i returen. Wolfsberger har skrällt enstaka gånger i Europa League förr och strax innan jul visade österrikarna sin kapacitet när de betvingade Red Bull Salzburg. Att matchen spelas på neutral mark i Ungern är ett minus för “värdarna”, men krysset är med det sagt inte dumt att få med.

4. Benfica – Arsenal 2
Benfica upplever en mörk säsong i det portugisiska finrummet där gulddrömmarna redan är grusade. Tuff konkurrens finns också gällande kvalplatsen till Champions League och mitt i allt ska nu Örnarna ställas mot Arsenal i Europa League. Fajten äger rum på Olimpico i Rom vilket heller inte talar till Benficas fördel. Arsenal visade klass mot Leeds där bland andra Aubameyang stod för ett hattrick, men bäst av samtliga var utan tvekan Saka. Supertalangen går en ljus framtid till mötes och då Benfica har en mängd ytterbackar skadade lär The Gunners fira stora triumfer på kanterna under torsdagen. Tvåan singlas.

5. Crvena Zvezda – Milan 1
I helgen tappade Milan serieledningen till Inter då det blev torsk mot Spezia. Att förlusten skulle komma mot nykomlingen var oväntat, men då Rossoneri fått med sig väl många poäng sett till vad spelet lovat går det heller inte att säga att en torsk inte låg i luften. Med ett stundande Derby della Madonnina kommande söndag lär Stefano Pioli vila sina storstjärnor här och ihärdiga rykten gör gällande att Zlatan Ibrahimovic inte kommer till spel mot Crvena Zvezda. Serberna leder den inhemska ligan överlägset och hemma i Belgrad är värdarna aldrig roliga att tas med. Spelare som Pavkov och Ivanic kan mycket väl ställa till det för Milan. Lita dessutom på att Dejan Stankovic, Crvena Zvezdas gamla Inter-profil till tränare, vill ge sin gamla ärkerival en knäpp på näsan. Strecka från vänster där magiskt värde finns.

6. Braga – Roma X
Om Benfica spås få det tufft mot Arsenal bör Braga kunna stå upp bättre när de tar emot Roma. Ärkebiskoparna placerar sig faktiskt på tredjeplats i Primeira Liga och då det också var slutplaceringen från fjolårssäsongen är värdarna på riktigt att räkna med i toppstriden. Horta och Medeiros är spelare som Roma får se upp med. Gästerna är det bättre laget i grunden men då romarna blandat och gett sedan nyår kan de inte räkna med något gratis i nordvästra Portugal. Om finanserna tillåter är en helgardering att föredra redan på mindre system. Särskilt då Braga är ruskigt starka på sin hemmabana.

7. Granada – Napoli 2
Granada har imponerat i både Europa League och La Liga under säsongens gång, men mot slutet har värdarna inte lyckats få till det. Fyra raka tävlingsmatcher utan seger vittnar om den saken och den tunna truppen håller knappast för ett långvarigt tvåfrontskrig under våren. Med det sagt ska Granada trots allt kunna stå upp bra mot ett skadeskjutet Napoli. Gennaro Gattuso brottas med defensiva bekymmer och även om gästerna ska hållas högst i grunden är tvåan en darrig sådan i Andalusien. Gardera efter plånbok, gärna med den lågt streckade ettan i första hand.

8. Lille – Ajax 1
Kupongens kanske mest ovissa möte är det vi avrundar med. Lille gör upp med PSG och Lyon om titeln i Ligue 1 och den främsta anledningen till att gulddrömmarna lever stavas defensiven. Botman och Fonte trivs oerhört bra tillsammans i mittlåset och bakom vaktar Maignan buren med den äran. Trots att Ajax är formtoppade blir det inte lätt att rå på Lille på Stade Pierre Mauroy. Holländarna får här pinsamt nog klara sig utan Haller som av misstag inte registrerades och då gillas 1X klart mest inledningsvis. Tvåan välkomnas inte förrän på större system.

Kassaskåpet! – Manchester United
Även om Real Sociedad gör en bra säsong ska de inte vara på samma nivå som stjärnfyllda Manchester United. De röda djävlarna kommer vara revanschsugna efter helgens svaga insats mot West Brom, något baskerna får sota för. Tvåa i Turin.

Varningen! – Crvena Zvezda
Hemma på Stadion Rajko Mitic är Crvena Zvezda en stormakt. Här ska serberna ha superläge mot ett Milan som såg bedrövligt ut i helgen och som lär fokusera stenhårt på söndagens Derby della Madonnina. Skrällen smakar mumma på Balkan!

36 rader
1. Sociedad – Man United 2
2. Slavia Prag – Leicester 1X2
3. Wolfsberger – Tottenham X2
4. Benfica – Arsenal 2
5. Crvena Zvezda – Milan 1
6. Braga – Roma 1X2
7. Granada – Napoli 2
8. Lille – Ajax 1X

216 rader
1. Sociedad – Man United 2
2. Slavia Prag – Leicester 1X2
3. Wolfsberger – Tottenham X2
4. Benfica – Arsenal 2
5. Crvena Zvezda – Milan 1X
6. Braga – Roma 1X2
7. Granada – Napoli 12
8. Lille – Ajax 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100