Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips torsdag 16 mars 2023

Åttondelsfinalerna från Europa League och Europa Conference League ska gå i mål under torsdagsaftonen. Arsenal, Villarreal, West Ham och Nice ges alla stort förtroende av såväl oddsmakare som tippare och det gäller att luska ut vad som ska göras med drakarna. Vi guidar er rätt i analysen!

Spelstopp 20:59

1. Arsenal – Sporting 1
Arsenal blandade och gav i Lissabon där The Gunners ska vara både nöjda och missnöjda med 2-2. De bakre leden agerade stundtals virrigt och det var med en hel del flyt som Xhakas 2-2-mål såg till att de rödvita åkte hem med delad pott till returen. Kommer Artetas gäng upp i högre nivå i norra London får Sporting problem, men portugiserna ska trots allt inte skojas bort hur som helst. Amorims mannar fick stundtals bra bett i sitt presspel och i spelare som Chermiti och Goncalves finns spets som Arsenal får se upp med. Ettan är trolig men krysset är ingen dum följeslagare.

2. Real Sociedad – Roma 1
Roma visade i det vändande mötet med Real Sociedad att de kan växla upp flera hack i Europaspelet. Mourinhos manskap vann den första akten med 2-0 och känslan är att det ska mycket till för att La Real ska komma ikapp trots fördelen av hemmaplan. Med det sagt är Roma inte som bäst på resande tass och i en match Giallorossi inte behöver vinna vore det synd att inte blicka åt vänster. Ettan streckas behagligt och med David Silva tillbaka från skada kan baskerna såra Roma på flera olika sätt. Till runt 40-45 procent spikas ettan.

3. Royale Union SG – Union Berlin X
Union Berlin fick nöja sig med 3-3 hemma mot Royale Union Saint-Gilloise. Med tanke på att tyskarna dominerade matchbilden med eftertryck ska de känna sig missnöjda med resultatet och returen i Belgien blir allt annat än enkel. Royale Union SG har ryckt upp sig mot slutet efter två raka segrar i Jupiler League och i gruppspelet av denna turnering höll belgarna jämna steg med gästerna i båda mötena (varsin seger). Känslan är att returen inte blir lika målrik vilket gör krysset lockande. Spikkryss eller alla tecken.

4. Ferencváros – Bayer Leverkusen 1
Bayer Leverkusen har tagit rejäla spelmässiga kliv under Xabi Alonsos ledning. Spanjoren guidade sina adepter till 2-0 hemma mot Ferencváros och åker således till Ungern med ett perfekt utgångsläge inför returen. Det ska dock sägas att ungrarna bjöd upp till hård kamp redan i Tyskland och med tanke på att “Kusarna” inte nödvändigtvis behöver vinna denna fight lockar den betrodda tvåan föga. Ferencváros har spets i bland andra Mmaee, Zachariassen och Marquinhos som alla kan se till att tyskarna får en obehaglig resa framför sig i Budapest. Alla tecken föredras men det är ettan som framför allt inte får missas.

5. AZ Alkmaar – Lazio 2
Lazio blev tagna på sängen i Rom där en viss Jesper Karlsson låg bakom AZ Alkmaars båda mål i 2-1-segern. Svensken har snart växt ur den nederländska kostymen och lyckas romarna inte hålla honom i schack blir detta en svårlöst retur. Med det sagt vann “Örnarna” xG i sin hemmaborg och även om Immobile är ett frågetecken ska det sägas att AZ har ett klart dystrare truppläge än italienarna. Sköter Sarris mannar sina kort rätt hänger en seger i luften på AFAS Stadion men kassaskåpssäker är inte tvåan. Ettan är ett sunt komplement i en troligen målrik fight.

6. Villarreal – Anderlecht 1
Villarreal gjorde inte alltför mycket för att åka hem från Belgien med ett övertag inför returen. 1-1 mot Anderlecht var varken bu eller bä men i Vila-real vågar vi lova att det blir andra bullar. Quique Setiéns mannar har sett förbättrade ut mot slutet och att detta sammanfallit med Gerard Morenos återkomst från skada är ingen tillfällighet. Anfallaren är en av turneringens allra bästa spelare och tillsammans med firma Pino/Chukwueze ska Moreno se till att “Den gula ubåten” tar sig vidare. Ettan är en trygg spik till fin procent mot ett svagt Anderlecht.

7. West Ham – AEK Larnaca 1
West Ham spåddes få bekymmer på Cypern men David Moyes och company svarade för en stabil insats. Michail Antonios doppietta ledde fram till 2-0 inför returen och det är knappast en ledning som värdarna tappar. Med det sagt finns risk för stor motivation och större under har skett än att The Hammers ställer ut skorna. AEK Larnaca imponerade i gruppspelet och även om cyprioterna troligen försakat sina chanser till avancemang kan hedern räddas via en stark insats i London. Det rensande krysset får gärna hänga med ettan!

8. Nice – Sheriff Tiraspol X
Nice och Didier Digards äktenskap tycks leva lyckligt i alla sina dagar. Pågarna från rivieran har fortfarande inte gått på pumpen sedan 36-åringen tog över skutan och efter 1-0 borta mot Sheriff Tiraspol sitter de rödsvarta i pole position inför returen. Ledningen kan absolut drygas ut på Allianz Riviera men moldaverna ska ändå inte underskattas när fransmännen inte behöver vinna. Gästernas prestation var gedigen i den vändande akten och att spika av varenda storfavorit gör ingen poolspelare rik. Måla tvärs över och håll en tumme för en megaknall!

Kassaskåpet! Villarreal
Villarreal klarade 1-1 borta mot Anderlecht och hemma i Spanien ska det inte vara något snack. Moreno och company gör vad som krävs för att ta sig vidare.

Varningen! Ferencváros
Ferencváros gjorde det svårt för Leverkusen i Tyskland och när all motivation hamnar till vänster ska favorittvåan synas hela vägen. Ettan får inte missas.

36 rader
1. Arsenal – Sporting 1
2. Real Sociedad – Roma 1
3. Union SG – Union Berlin X
4. Ferencváros – Leverkusen 1 X 2
5. AZ Alkmaar – Lazio 1 2
6. Villarreal – Anderlecht 1
7. West Ham – AEK Larnaca 1 X
8. Nice – Sheriff Tiraspol 1 X 2
216 rader
1. Arsenal – Sporting 1 X
2. Real Sociedad – Roma 1
3. Union SG – Union Berlin 1 X 2
4. Ferencváros – Leverkusen 1 X 2
5. AZ Alkmaar – Lazio 1 2
6. Villarreal – Anderlecht 1
7. West Ham – AEK Larnaca 1 X
8. Nice – Sheriff Tiraspol 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100