Topptipset tips torsdag 10 december 2020

Torsdagens Topptips består helt och hållet av matcher från den sjätte och sista gruppspelsomgången av Europa League. En del lag har massor kvar att spela för medan flera andra inte lär vara lika motiverade. Det kan absolut bli en faktor. Åtta rätt är som vanligt målet och vi inleder i Tjeckiens huvudstad Prag där Milan kommer på besök.

Spelstopp: 20.59

1. Sparta Prag – Milan 2
Milan har varit lite skakiga i sin grupp men är klara för slutspel efter att ha vänt 0-2 till 4-2 mot Celtic förra veckan. Offensivt ser Rossoneri väldigt svårstoppade ut även fast Zlatan är skadad. Ska Milan ha chans på förstaplatsen i gruppen nu krävs det seger och Piolis mannar lär i alla fall gå för det. Sparta Prag stod upp bra mot Lille men föll med 1-2 efter att Celustka visats ut. Han är avstängd här. I helgen föll Sparta i derbyt mot Slavia med 0-3 och tjeckerna ska inte räcka till mot Milan. Tvåan singlas.

2. Celtic – Lille 2
Lille ligger väldigt bra till för att vinna gruppen. En seger i den sista omgången och det är klart. Fransmännen har en väldigt bred trupp offensivt och det är något som verkligen har hjälpt dem under de senaste veckorna. Mot Celtic skapade Lille mängder av chanser men hade svårt att sätta dit bollen. Då byttes Yilmaz in och satte dit två bollar. I helgen var det Yazici som hoppade in och blev målskytt när Monaco besegrades. Celtic har plockat en poäng i gruppen och släppt in hela 17 mål! Inga bra förutsättningar när Lille attackerar. Utgå från tvåan och gardera efter storleken på plånboken.

3. Tottenham – Royal Antwerp 2
I London ska det avgöras om det blir Tottenham eller Royal Antwerp som tar förstaplatsen i gruppen. Inför avslutningen är det fördel belgarna som har två poäng fler än Spurs. Mourinhos gäng kommer från en moralhöjande seger i derbyt mot Arsenal och ligger i toppen av Premier League. I Europa League har Tottenham haft svårare att hitta rätt motivation och bland annat föll de vitklädda borta mot Antwerp. Refaelov noterades för det enda målet då och tillsammans med Mbokani bildar han en anfallsduo som definitivt kan störa. Högersidan streckas väldigt lågt och då är X2 av högsta prioritet. Alla tecken är dock bäst.

4. Dinamo Zagreb – CSKA Moskva X
Dinamo Zagreb har imponerat stort defensivt under hösten. De är klara gruppsegrare och ståtar med en målskillnad på 6-0. Rasmus Lauritsen, som kom från IFK Norrköping, har sett fin ut i mittförsvaret. Framåt finns målmaskinen Petkovic vanligtvis men under torsdagen är han avstängd. Dinamo har ändå ett starkt lag men då Rijeka väntar på söndag kan det möjligen roteras en del här. CSKA Moskva kan inte avancera från gruppen då de bara mäktat med tre poäng på fem omgångar. Svagt av ryssarna som går desto bättre i den inhemska ligan. Spelare för spelare är inte CSKA sämre än Dinamo och med ett omotiverat hemmalag känns inte ettan säker. Plocka med alla tecken.

5. Slovan Liberec – Crvena Zvezda 2
Liberec har besegrat Gent två gånger om i gruppspelet men i övrigt har det blivit idel förluster för tjeckerna som därmed är utslagna ur gruppspelet. Truppen imponerar inte nämnvärt heller, Liberec ligger faktiskt i mitten av den tjeckiska tabellen och håller betydligt lägre klass än till exempel Sparta Prag och Slavia Prag. Crvena Zvezda misslyckades i Champions League-kvalet men de är åtminstone klara för avancemang i Europa League och har raden 15-2-0 i den inhemska ligan. När dessa två lag möttes i Belgrad vann Zvezda med 5-1. Falcinelli och El Fardou fixar biffen. Tvåan lämnas ensam.

6. Wolfsberger – Feyenoord 2
Wolfsberger och Feyenoord ska göra upp om andraplatsen bakom Dinamo Zagreb. Holländarna måste vinna medan Wolfsberger tar sig vidare vid ett kryss. Österrikarna har övertygat stort och kommer frå en 1-0-seger borta mot CSKA Moskva. Kroaten Vizinger och israelen Peretz har fungerat bra ihop längst fram och är Wolfsbergers främsta hopp nu också. Feyenoord har flera skador, bland annat på Linssen och Fer, men har ändå en namnkunnig trupp till förfogande. Narsingh, Berghuis och Toornstra är spelare som ska höja sig i matcher som denna. Knapp fördel Feyenoord. Strecka från höger!

7. Ludogorets – LASK Linz 2
LASK Linz har gjort ett fullt godkänt gruppspel där de senast spelade 3-3 mot storlaget Tottenham. Det har dock inte räckt till, med sju inspelade poäng är österrikarna utslagna ur gruppen inför den sista omgången. Räkna ändå med att LASK vill avsluta snyggt. Johannes Eggestein, som spelade för Werder Bremen i fjol, har noterats för sju mål på sina åtta senaste tävlingsmatcher och är en spelare som Ludogorets får svårt att hantera. Bulgarerna ligger sist i gruppen med noll poäng och är ett sämre fotbollslag än LASK. Visst är det en betydelselös match, men tvåan ska hållas troligast.

8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor X
Maccabi Tel Aviv och Sivasspor ska göra upp om andraplatsen i sin grupp bakom Villarr. Det är israelerna som sitter i förarsätet med två poäng mer inspelade än turkarna. På hemmaplan har Maccabi besegrat Qarabag och kryssat mot Villarreal. De israeliska landslagsmännen Cohen och Peretz är väldigt viktiga för detta lag och dessutom är Blackman en spelare en lirare som har mycket att ge. Sivasspor har svårt att imponera men kvalitén finns där. Yatabaré, Claudemir och Gradel är lirare på hög nivå. Ovisst i Tel Aviv, plocka med alla tecken.

Kassaskåpet! – Milan
Ett skadedrabbat Sparta Prag med två avstängningar ska inte kunna stå emot Milans fina lag även fast Zlatan saknas. Tvåan spikas utan några betänkligheter.

Varningen! – Royal Antwerp
Tottenham kommer rotera kraftigt här och då är det inte omöjligt att störa de vitklädda. Antwerp har kvalité i sin trupp och ska inte räknas bort.

36 rader
1. Sparta Prag – Milan 2
2. Celtic – Lille 2
3. Tottenham – Royal Antwerp 1X2
4. Din.Zagreb – CSKA Moskva 1X2
5. Sl.Liberec – Crvena Zvezda 2
6. Wolfsberger – Feyenoord X2
7. Ludogorets – LASK Linz 2
8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1X

216 rader
1. Sparta Prag – Milan 2
2. Celtic – Lille X2
3. Tottenham – Royal Antwerp 1X2
4. Din.Zagreb – CSKA Moskva 1X2
5. Sl.Liberec – Crvena Zvezda 2
6. Wolfsberger – Feyenoord X2
7. Ludogorets – LASK Linz X2
8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100