Topptipset tips torsdag 1 februari 2024

Intressant kupong som startar torsdag kväll och tar oss med på en resa ända in i fredagsnatten där boll från Sydamerika hamnar i fokus. Dessförinnan besöker vi bland annat Premier League och La Liga. Mot åtta rätt!

Spelstopp 20:29

1. Wolverhampton – Manchester United 1
Det har inte varit Manchester Uniteds säsong hittills. Erik Ten Hag har troligtvis en hel del sömnlösa nätter på kontot. Att Marcus Rashford just nu är rubrikernas man, i negativ bemärkelse, förbättrar naturligtvis inte den holländske tränarens situation. Wolves är alltid slagkraftiga på Molineux där många jättar gått lottlösa de senaste åren. En avstängning på brassen Joao Gomes samtidigt som sydkoreanske anfallsstjärnan Hee-Chan Hwang är borta på landslagsuppdrag är inte optimalt, men känslan är ändå att “Vargarna” kan utmana om segern i hemmaborgen. Börja måla från vänster och låt penseln vandra så långt pengarna räcker.

2. West Ham – Bournemouth 2
Bra läge för Bournemouth som ställs mot ett sargat West Ham denna torsdag. De sistnämnda saknar tunga gubbar som Coufal, Benrahma och Paquetá vilket innebär ett hårt slag mot David Moyes gäng. Lägg även till att The Hammers har tagit fler poäng än de förtjänat om vi ser till statistiken. Gästerna från sydkusten kan slå samtliga aktörer i Premier League på en bra dag. Har klasspelare som Solanke och Sinisterra vaknat på rätt sida av sängen kan de ställa till det för London-klubben. Tvåan är en fräck chansspik till runt 25 procent.

3. Getafe – Real Madrid X
Real Madrid gnetade till sig en uddamålsseger mot Las Palmas i den senaste La Liga-omgången. “Marängerna” hamnade dock i ett tidigt underläge och i matchen dessförinnan hände samma sak mot Almería. Det ser med andra ord skakigt ut från Carlo Ancelottis galácticos. Derbyn lever ofta sina egna liv och ett Getafe som mer än gärna täpper till truten på storebror kommer att ge allt och lite till hemma på Coliseum. Borja Mayoral har nätat i två raka matcher och är en potentiell hjälte när hans Getafe slår ur underläge. Koppla på hela spannet och gå för storskrällen!

4. St. Truidense – Gent 2
Gent är drabbat av en del tunga tapp, främst på grund av landslagsuppehållet. Därtill såldes Orban till franska krisgänget Lyon nyligen. Vi ska dock komma ihåg att stjärnor som Gandelman och Cuypers finns till förfogande och då ska gästerna ha ett tydligt övertag på ett St. Truidense som håller till på den undre halvan av Jupiler League. Lagen möttes på denna arena i cupen så sent som i december och då slutade det hela med en 0-1-förlust för de hemmahörande “Kanariefåglarna”. Hein Vanhaezebroucks krigare ska ses med god chans att få med sig tre pinnar till Flandern även denna gång. Spikad tvåa.

5. Mechelen – Anderlecht 2
Mechelen har visat fin form sedan ligaspelet drog igång igen. Kerim Mrbati och company står på två raka viktorior där jätten Gent är ett av lagen som föll offer för den rödgula ilskan. Nu väntar ett nytt eldprov när Anderlecht kommer till AFAS Stadion. Gästerna bringar en startelva av hög klass där bland annat Yari Verschaeren och Anders Dreyer tar plats. Trots att Mechelen visat sig starka mot slutet ska besökarna vara numret större om spelet stämmer. Håller sig tvåan kvar kring 45 procent bör spikpistolen plockas fram.

6. Lausanne-Ouchy – Luzern 2
Måstematch för Lausanne-Ouchy som går tungt i schweiziska Super League. De röda har haft svårt att komma upp i nivå under säsongen, inte minst på egen plan där poängtappen avlöst varandra. Att Luzern är ett bättre fotbollslag håller också oddsmakarna med om och vid 40-strecket ser tvåan aptitlig ut. FCL har med det sagt bjudit på en del fadäser på resande tass och går inte helt säkra i denna match. Senast sällskapen svingade svärd, då i Luzerns hemmaborg Swissporarena, var Lausanne-Ouchy endast minuter från att knipa en pinne. Då värdet ser ut att landa ute på kanterna är “gubbgarderingen” (etta-tvåa) att föredra.

7. Boca Juniors – Sarmiento X
Mot Sydamerika där Copa de la liga Profesional bjuder på ett möte mellan Boca Juniors mot Sarmiento – David mot Goliat i detta fall. Gästerna väntas få svårt att hävda sig i detta Buenos Aires-derby, men helt chanslösa är grönkostymerna inte. Det såg helt okej ut i ligapremiären mot Tigre där den bakre kvartetten samt burväktaren Fernando Monetti storspelade (0-0). Tickar även denna fight mållös länge kommer Sarmiento-spelarnas självförtroende att öka och då kan Edinson Cavani och company i hemmalaget få svårt att komma till. Ettan ser ut att bli rejält överstreckad och då är en helgardering att föredra.

8. Envigado – Boyacá Chicó X
Tight tillställning är att vänta i Colombia där Envigado och Boyacá Chicó brakar samman i Primera A. I skrivande stund står krysset så lågt som 2,8 gånger pengarna hos många spelbolag. Med runt 30 procent i mitten av spelbrädet är det alltså där som en stor del av värdet hittas. Chicó har vunnit de två senaste inbördes mötena, två raka 1-0-segrar, men efter värdarnas debacle mot Santa Fe senast (1-3) är det ingen vild gissning att tro att coach Dayron Pérez befaller sina spelare att täppa till bakåt i första hand. X2 är ett lås.

Kassaskåpet! Gent
Gent slog St. Truidense i Belgiska cupen så sent som i december. Förutsättningarna är förvisso annorlunda nu då de förstnämnda saknar ett par gubbar på landslagsuppdrag, men trots detta är klasskillnaden tydlig. Spiktvåa.

Varningen! Getafe
Getafe är vana att slå ur underläge i dessa derbyn. Mot ett Real Madrid som inte övertygat mot slutet finns chansen. Ska det bli formstarke Borja Mayoral som sänker “Marängerna”?

108 rader
1. Wolves – Man United 1 X 2
2. West Ham – Bournemouth 2
3. Getafe – Real Madrid 1 X 2
4. St. Truidense – Gent 2
5. Mechelen – Anderlecht 2
6. Lausanne-Ouchy – Luzern 1 2
7. Boca Juniors – Sarmiento 1 X 2
8. Envigado – Boyacá Chicó X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100