Topptipset tips tisdag 7 november 2023

250.000 i extrapengar är en fin krydda till ett redan spänstigt Topptips denna tisdag. Champions League är tillbaka på menyn där huvudrätten serveras från modehuvudstaden. Milan mot Paris Saint-Germain kan bli något alldeles extra. Engelsk fotboll tar kupongen i mål. Let’s go!

Spelstopp 20:59

1. Milan – PSG 2
Det vankas tungviktsmöte på San Siro där Milan hoppas undvika samma debacle som i Paris. Rossoneri åkte på stryk med 0-3 i den franska huvudstaden där de rödsvarta hade problem med att hantera spelare som Mbappé, Zaïre-Emery och Dembélé. Med tanke på att italienarna bara står noterade för två poäng kan samma problem uppenbara sig denna tisdag. PSG kan nämligen ligga lågt och spela på omställningar, något som verkligen gynnar Mbappé. Milan har frågetecken för Hernandez, Pulisic och Chukwueze som samtliga hade behövts för att kunna hota PSG ordentligt. Den förmodade matchbilden talar för gästerna och tvåan är en vettig utgång till runt 45 procent.

2. Atlético Madrid – Celtic 1
Med sina fem inspelade poäng parkerar Atlético Madrid en pinne bakom Feyenoord i toppen av Grupp E. Simeones gäng har dock inte övertygat rent spelmässigt och även om jumbon Celtic får sägas vara en vettig uppgift på hemmaplan är ettan ganska överprisad till runt 80 procent. Skottarna stod upp bra i det vändande mötet (2-2) och när Atléticos avbräckslista innehåller namn som Lemar, Depay och De Paul vill vi inte stänga dörren för ytterligare ett grönvitt poängplock. 1X går först men gärna alla tecken.

3. Lazio – Feyenoord 1
Väldigt viktiga poäng står på spel i Rom där Lazio ska mäta svärd med Feyenoord. De sistnämnda vann det vändande mötet med 3-1, men på främmande mark får Arne Slots mannar finna sig i att slå ur visst underläge. Särskilt när Minteh och Wieffer dras med frågetecken. Lazio har ett så gott som optimalt truppläge och är det någonstans italienarna visat styrka denna säsong är det på hemmaplan. Tre raka hemmasegrar i ligan är starka papper och till korrekta streckas gillas ettan mest i den eviga staden. Gardera i samråd med plånboken.

4. Manchester City – Young Boys 1
Kattens lek med råttan är att vänta på Etihad där Manchester City tar emot Young Boys. Utan att förta sig vann engelsmännen med 3-1 i Schweiz och rapporter gör gällande att Haaland varit i träning trots att han byttes ut i halvtid mot Bournemouth. Guardiola har således ett perfekt, bortsett från De Bruyne, truppläge att förhålla sig till vilket är dåliga nyheter för Young Boys. Schweizarna hör till de sämre upplagorna som visat upp sig i Champions League de senaste åren och här får gästerna försöka hålla siffrorna nere. Totalt given etta.

5. Porto – Royal Antwerp 1
Royal Antwerp har inte haft någon större jaktlycka i Champions League. Mark van Bommels mannar visar stundtals upp en frejdig offensiv, men i det vändande mötet med Porto blev det också uppenbart att defensiven inte håller på den här nivån. 1-4 i baken vittnar om detta och hattrick-skytten Evanilson kan mycket väl bli en handfull för nederländarna även denna afton. Porto har stor rutin från dessa sammanhang och vid en eventuell seger bäddar portugiserna väldigt fint för ett avancemang till slutspelet. Ettan står stadigt allena.

6. Crvena Zvezda – RB Leipzig X
RB Leipzig har som väntat lagt beslag på andraplatsen bakom Manchester City i Grupp G. Tyskarna ska kunna hålla undan för avancemang utan större bekymmer, men tisdagens uppgift i Belgrad blir knappast så enkel som tipparna tycks tro. Crvena Zvezda är erkänt starka i den serbiska huvudstaden där flera storlag fått på näbben i modern nutid. Värdarna krigar för att nå tredjeplatsen och i denna enskilda uppgift vill vi inte räkna bort vänstersidan. 1X behövs för att skapa höjd på systembygget.

7. Rotherham – Ipswich X
Hängmatch från The Championship där Ipswich bara väntas städa av Rotherham. Så kan mycket väl bli fallet då nykomlingarna från League One imponerat stort, men varken 3-2 mot Plymouth eller 2-2 senast mot Birmingham har varit några imponerande prestationer. Känslan är att The Tractor Boys kan vara på väg in i en liten svacka. Då vill vi inte stänga dörren för Rotherham. Viktor Johansson kan spika igen kassen vid en bra dag och på sin hemmabana skojas Rotherham inte bort hur som helst. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Reading – Bristol Rovers 2
Reading inledde säsongen med minuspoäng och det är för närvarande inte mycket som står rätt till hos The Royals. 3-2-segern i FA-cupen mot Milton Keynes Dons var ett steg i rätt riktning, men i ligaspelet har värdarna tre raka torsk med totalt 3-9 i ryggsäcken. Innan defensiven är fixad får Reading problem även mot Bristol Rovers. Gästerna har bättre Expected Points än tisdagens kombattanter och 2-1-0 på de tre senaste tävlingsmatcherna vittnar dessutom om bättre form. Har Collins en bra dag kan walesaren sänka Reading på egen hand. Tvåan gillas som utgång.

Kassaskåpet! Manchester City
Manchester City är regerande mästare i Champions League och kommer att ha lekstuga med Young Boys på Etihad. Ettan är så given den kan bli.

Varningen! Crvena Zvezda
Hemma i Belgrad är Crvena Zvezda erkänt svårslagna och ett ibland naivt RB Leipzig får se upp under tisdagen. 1X är vitala tecken för utdelningens skull.

36 rader
1. Milan – PSG 1 2
2. A.Madrid – Celtic 1 X
3. Lazio – Feyenoord 1
4. Man City – Young Boys 1
5. Porto – Royal Antwerp 1
6. Crvena Zvezda – Leipzig 1 X 2
7. Rotherham – Ipswich 1 X 2
8. Reading – Bristol Rovers 2
216 rader
1. Milan – PSG 1 2
2. A.Madrid – Celtic 1 X 2
3. Lazio – Feyenoord 1 2
4. Man City – Young Boys 1
5. Porto – Royal Antwerp 1
6. Crvena Zvezda – Leipzig 1 X 2
7. Rotherham – Ipswich 1 X 2
8. Reading – Bristol Rovers 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100