Topptipset tips tisdag 6 oktober 2020

När det är landslagsuppehåll gäller det att gräva djupt bland pinalerna för att få fram åtta matcher. National League är det som gäller för hela slanten. Fördelen med okända lag är att svenska folket ofta streckar matcherna skevt vilket gör att värdet på sina håll är strålande. Häng mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 20.44

1. Dagenham – Barnet 1
Det ska spelas något av ett derby på Victoria Road när två Londonklubbar drabbar samman. Det är dock två lag som geografiskt sett befinner sig nästintill så långt ifrån varandra det går. Någon större rivalitet finns således inte. Barnet gick till semifinal i playoff förra säsongen men hade ingen vidare start på den här kampanjen. 1-5 hemma mot Eastleigh var verkligen inte vad The Bees hade hoppats på. Dag & Red åkte på torsk de också men är hyfsat stabila på hemmagräset och med tanke på hur Barnet såg ut senast är det ettan som lockar mest. Börja där.

2. Chesterfield – Hartlepool 1
Chesterfield gör sin första tävlingsmatch för säsongen och det är en klubb som har mycket att bevisa efter de svaga resultaten i den förra upplagan av National League som nästan slutade med nedflyttning. 38-årige Nathan Tyson, som var på lån i våras, tillhör nu klubben fullt ut och kommer bli en viktig del i offensiven. Hartlepool, som kanske är mest känd som den staden som Andy Capp (Tuffa Viktor) och hans son Buster kommer från, vann sin premiär mot Aldershot men håller inte alls hög nivå på resande fot. Knapp fördel värdarna, men visst känns det tryggast att gardera.

3. Solihull Moors – Wrexham 1
Den lilla walesiska klubben Wrexham har verkligen fått mycket rubriker den senaste månaden. Detta då Ryan Reynolds och Rob Mcelhenney (It’s always sunny in Philadelphia) försöker köpa klubben. Att Reynolds tar klubben på allvar visade han i premiären då skådespelaren la ut en bild på Instagram där han följde en livestream av walesarnas match. Den slutade med 2-1 mot Boreham Wood efter mål av Young och Hall-Johnson. Nu väntar ännu en tuff uppgift när Solihull Moors står för motståndet. Värdarna vann tolv av 19 hemmamatcher föregående säsong, bland annat med 3-1 mot just Wrexham. Ettan är troligast återigen men då Wrexham andas morgonluft för tillfället kan den inte lämnas ensam. Måla på.

4. Aldershot – Sutton United 1
Sutton United fick en perfekt start när de besegrade Maidenhead med hela 3-0. Libanesen Omar Bugiel stod för en av baljorna då. Tyvärr för The U’s gick Jonathan Barden sönder i den första halvleken och lär inte vara tillgänglig till denna match. Ett ordentligt avbräck. Aldershot slutade bara fyra pinnar bakom Sutton förra säsongen och tog då poäng i 13 av 19 hemmamatcher. De fem senaste mötena mellan dessa två lag på The Electrical Services Stadium har slutat med tre hemmasegrar och två oavgjorda. En helgardering är att föredra, men då värdet ser ut att hamna klockrent till vänster är 1X av högsta prioritet.

5. Bromley – Dover Athletic 1
I södra London, ganska nära där Crystal Palace spelar sina matcher, hör Bromley FC hemma. Ett lag som slutade i mitten av tabellen förra säsongen. Poängplock i 14 av 19 hemmamatcher imponerar dock och bland annat körde huvudstadsklubben över Dover med hela 3-0. Nu ska The Ravens kliva in i ligaspelet. Dover spelade match i helgen och bör således ha något tröttare ben. Den matchen vanns mot Notts County med 1-0 men tyvärr klev Passley av skadad. Status kring den viktiga försvararen är oklar inför tisdagen. Bromley ska hållas högre och hamnar ettan under 50 procent är det bara att spika.

6. Eastleigh – Torquay 2
Kupongens allra bästa skrällchans hittas i Hampshire. Eastleigh körde över Barnet med hela 5-1 i sin premiär efter att fem olika spelare skrivit in sig i målprotokollet. Ett styrkebesked från The Spitfires sida. Nu ser de dock ut att övervärderas ordentligt. Torquay har visserligen tappat sin målkung Jamie Reid till League Two-laget Mansfield, men Danny Wright och Andrew Nelson är två intressanta nyförvärv på forwardspositionen. Torquay vann även de sin öppningsmatch mot Stockport som förra säsongen var ytterst nära att få kvala mot League Two. Detta är i princip helt öppet och då går det inte att bortse från den extremt lågt streckade tvåan. Utgå från höger.

7. Stockport – Halifax 1
Stockport låg sjua i tabellen när allt spel avblåstes i våras men då snittpoäng avgjorde vilka som fick följa med till playoff ramlade klubben från Manchesters utkanter ner till en åttondeplats. Tungt för The Hatters som av bara farten förlorade helgens premiär mot Torquay. Nu är det match på Edgeley Park som gäller och där är Stockport svåra att tas med. Halifax gick till playoff för några månader sedan då de hade lika många poäng som Stockport men färre matcher spelade. Sedan dess har gästerna haft en enorm ruljans av spelare och även fast Dagenham besegrades i lördags lär det ta ett tag innan spelet sitter fullt ut. Ettan ska ses som väldigt trolig.

8. Weymouth – Woking X
Den idylliska kuststaden Weymouth har numera ett lag i National League efter att Weymouth FC besegrat Dartford på straffar i playoff-finalen för två månader sedan. En stor framgång för The Terras som inledde med att spela 0-0 mot en annan nykomling, Altrincham. Nu väntar Woking som var nykomlingar i National League förra säsongen. Då gjorde Surrey-klubben det mycket bra och slutade på den övre halvan av tabellen. Insatsen mot Solihull Moors i helgen (2-1) var också riktigt fin och Woking ska gälla som små favoriter. Samtidigt är det alltid svårt att ta sig an nykomlingar i början av säsongen och räcker plånboken till är en helgardering att föredra.

Kassaskåpet! – Bromley
Förra säsongen tog Bromley poäng i 14 av 19 hemmamatcher och vann mot Dover med 3-0. Att de ska lyckas med något liknande igen känns troligt. Klar etta.

Varningen! – Torquay
Torquay såg fina ut mot Stockport och kommer de upp i samma nivå igen ska bortaseger inte alls vara omöjlig. Tvåan är ett måstetecken att få med.

36 rader
1. Dagenham – Barnet 1
2. Chesterf. – Hartlepool 1
3. Solihull- Wrexham 1X
4. Aldershot – Sutton 1X2
5. Bromley – Dover 1
6. Eastleigh – Torquay X2
7. Stockport – Halifax 1
8. Weymouth – Woking 1X2

216 rader
1. Dagenham – Barnet 1X
2. Chesterf. – Hartlepool 1X
3. Solihull- Wrexham 1X
4. Aldershot – Sutton 1X2
5. Bromley – Dover 1
6. Eastleigh – Torquay 1X2
7. Stockport – Halifax 1
8. Weymouth – Woking 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100