Topptipset tips tisdag 4 oktober 2022

Champions League är äntligen tillbaka! Tisdagen bjuder på underhållning i kubik där godbiten från San Siro – Inter – Barcelona – sticker ut allra mest. Förutom Champions League ska även The Championship synas. Två matcher från den engelska andraligan avrundar kupongen. Nu kör vi!

Spelstopp 20:59

1. Inter – Barcelona 2
Gigantmöte på San Siro där Inter får finna sig i att slå ur underläge. Nerazzurri får det inte att stämma just nu där två raka förluster i ligaspelet vittnar om att formen pekar spikrakt nedåt. Lukaku, Brozovic och Martínez är alla rejäla frågetecken som Barcelona dock jublar över då katalanerna dras med bekymmer i sin defensiv. Offensivt det däremot sylvasst ut och 0-2 i nacken mot Bayern München var inte siffror som katalanerna förtjänade. Xavis gäng var det bättre laget i den matchen och lyckas de bara vässa effektiviteten får Inter se upp. Tvåan går först men i en förmodat målrik historia får även den lågt streckade ettan ta plats.

2. Liverpool – Rangers 1
Rangers har ryckt upp sig mot slutet efter två raka segrar i Premiership. Motståndet har däremot inte varit i närheten av den dignitet som stundar på Anfield. Skottarna har 0-7 i nacken på sina två inledande matcher i Champions League och även om Liverpool inte rosar marknaden bör engelsmännen kunna spä på det kontinentala lidandet för gästerna. Klopps gäng skapade tillräckligt för att vinna helgens 3-3-match mot Brighton, men när flera normalt bärande spelare dras med taskig form blir det svårt att vinna fotbollsmatcher i Premier League. Denna afton ligger dock en islossning i luften. Urstark etta som spikas.

3. Eintracht Frankfurt – Tottenham X
Tottenham var i långa stunder utspelade av Arsenal i helgens Londonderby. Emerson Royals utvisning gjorde dessutom att de liljevita fick slita ont i slutet av matchen, något som knappast gynnar förutsättningarna inför resan till Tyskland. Eintracht Frankfurt reste sig efter premiärförlusten mot Sporting med att slå tillbaka Marseille i den senaste omgången. De tre poängen var vitala för fortsättningen av gruppspelet och hemma i flygplatsstaden vill vi inte räkna bort de svårspelade tyskarna. Alla tecken åker med redan från start.

4. Ajax – Napoli 1
Napoli har varit en av kontinentens största överraskningar under sommaren. Trots mängder av tunga spelartapp har Spalletti fått sina adepter att dra åt samma håll. Dubbla segrar i Champions League och serieledning i Serie A är inte illa pinkat, men det tar också ut sin rätt på både oddsmakare och tippare när resan går till Amsterdam. Ajax är en erkänd urkraft på egen mark där nederländarna spelade skjortan av Rangers i premiären. En gedigen insats trots förlust följde sedan mot Liverpool och här blir vi inte förvånade om de rödvita studsar tillbaka på vinnande väg. Tadic, Bergwijn och Berghuis är bara några av Schreuders potentiella matchvinnare. Ettan spikas hela vägen upp till 45 procent.

5. Porto – Bayer Leverkusen X
Efter ett gäng sämre prestationer satte Porto ner foten i fredagens toppmöte med Braga. 4-1 var odiskutabla segersiffror och en perfekt uppladdning inför dusten med Bayer Leverkusen. Tyskarna gick i sin tur på pumpen med hela 0-4 mot Bayern München, men här lättar nivån på motståndet betänkligt. Mot ett Porto som normalt inte trivs med att hantera hög press från sina opponenter blir vi faktiskt inte förvånade om Leverkusen åker hem med poäng. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå på Dragao.

6. Club Brugge – Atlético Madrid 1
Atlético Madrid stod för en av säsongens bättre insatser när de i helgen slog Sevilla med 2-0. Andalusierna är med det sagt långt ifrån sitt forna jag och det är inte läge att dubba Simeones gäng som några frälsare efter bara en match. Problem lurar runt hörnet på Jan Breydel Stadion där Club Brugge bör trivas med den förväntade matchbilden. Belgarna har betvingat både Leverkusen och Porto efter meriterande insatser och med glödheta lirare som Skov Olsen och Jutglá på topp kan det bli åka av för Atlético Madrid. Ettan gillas mest även om alla tecken smakar bäst.

7. Reading – Norwich 1
Norwich fortsätter att skugga Sheffield United i toppen av The Championship. Helgens 1-0-seger mot Blackpool var The Canaries sjunde på elva försök, men skrapar vi under ytan hade delad ära varit mer i paritet med matchbilden. Denna afton ställs de gulgröna mot en annan opponent som också sju av elva fighter. Reading blandar och ger under 90 minuter men med spets i form av Ince, Joao och Carroll behöver The Royals inte alltid övertyga spelmässigt för att ta sina poäng. Vi doftar skräll på Select Car Leasing Stadium och inleder därför streckningen från den värdemässigt fina vänstersidan. Om råd hela spannet.

8. Cardiff – Blackburn 1
Blackburn studsade tillbaka på vinnande väg i och med 2-1 mot Millwall, men insatsen var inte mycket att skriva hem om för Tomassons gäng. Dansken har förtvivlat svårt att få sina mannar till kontinuerligt starka prestationer, något resultatraden 6-0-5 vittnar om. Det blir därför obegripligt när tipparna målar upp tvåan som klar favorit i draklandet. Cardiff tog en moralhöjande poäng på egen mark mot Burnley och kan walesarna visa samma kämparglöd denna tisdag är mycket vunnet. Ettan är en fräck värdespik, krysset sällskapar på större system. Avslag på tvåan.

Kassaskåpet! Liverpool
Det går inte som på räls för Liverpool men Rangers är med det sagt ett lag de rödklädda ska kunna avfärda utan större bekymmer. Ohotad etta på Anfield.

Varningen! Reading
Reading blandar och ger men hemma på Select Car Leasing Stadium ska The Royals kunna bjuda upp till kamp mot Norwich. Värdet i väst får ej missas.

36 rader
1. Inter – Barcelona 1 2
2. Liverpool – Rangers 1
3. Frankfurt – Tottenham 1 X 2
4. Ajax – Napoli 1
5. Porto – Leverkusen 1 X 2
6. Club Brugge – A.Madrid 1
7. Reading – Norwich 1 X
8. Cardiff – Blackburn 1
216 rader
1. Inter – Barcelona 1 2
2. Liverpool – Rangers 1
3. Frankfurt – Tottenham 1 X 2
4. Ajax – Napoli 1
5. Porto – Leverkusen 1 X 2
6. Club Brugge – A.Madrid 1 X 2
7. Reading – Norwich 1 X
8. Cardiff – Blackburn 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100