Topptipset tips tisdag 30 november 2021

Det ska spelas mitt i veckan-fotboll i både Premier League och Serie A denna vecka, något som innebär att julen är nära. Topptipset får dessutom sällskap av skotska Premiership och Serie B som bidrar med härliga strider. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp 20:29

1. Leeds – Crystal Palace X
Bielsa har haft problem med skador i sin trupp, men nu börjar läget ljusna betänkligt. Både Bamford och Ayling ska spela en match med U23-laget under måndagen så deras comeback i A-laget lär inte vara långt borta även om de knappast finns med från start här. Istället bör vi få se James, Rodrigo och Raphinha som en offensiv trident på Elland Road. Tre spelare av hög nivå. Crystal Palace har sett stabila ut under större delen av hösten, men i helgen åkte de på en förlust mot Aston Villa. Ingen fara på taket för Vieira som i Benteke och Zaha har spelare som kan skoja bort vilket försvar som helst. Väldigt ovisst på Elland Road och alla tecken ska helst åka med.

2. Newcastle – Norwich 1
Det ska spelas ett viktigt bottenmöte på St. James’ Park under tisdagen. Newcastle och Norwich bottnar Premier League-tabellen och därmed står det oerhört viktiga poäng på spel. Newcastle räknas nuförtiden som världens rikaste klubb och det lär märkas i nästa transferfönster. Det behövs investeringar för The Magpies har ännu inte vunnit en enda match under hösten. Samtidigt har Eddie Howe kommit in i klubben och med stjärnor som Wilson och Saint-Maximin till förfogande ska han kunna hålla klubben flytande till januari. Norwich har tagit poäng i tre raka matcher men har en sämre trupp rent namnmässigt. Skatorna får äntligen jubla ihop med sina fans. Ettan spikas.

3. Salernitana – Juventus X
Det råder kaos i Juventus. 0-4 mot Chelsea följdes upp av 0-1 mot Atalanta och utanför plan ser det inte direkt bättre ur. Klubben misstänks för ekobrottslighet och riskerar att ännu en gång kastas ur Serie A. Fortsättning följer på den soppan, men det blir inte enkelt för spelarna att bara tänka bort allt som händer vid sidan av. Dessutom gick både Chiesa och McKennie sönder i helgen och saknas troligen nu. Salernitana är jumbo, men bör ha fått en liten boost av kvitteringsmålet i den 90:e minuten mot Cagliari för några dagar sedan. På hemmaplan ska de inte räknas bort. Plocka med alla tecken och jobba in en monsterskräll.

4. Hellas Verona – Cagliari 2
Det vill sig inte för Cagliari. I helgen tog de ledningen hemma mot nykomlingen Salernitana, men ett minst sagt taffligt försvarsingripande i slutsekunderna kostade två poäng. Dessutom ska målvakt Cragno ha en släng av sleven för skottet såg allt annat än otagbart ut. Det ser illa ut för gästerna, men truppen är inte så pjåkig. Pavoletti hoppade in och nätade mot Salernitana och med Baldé och Pedro som andra offensiva pjäser har de rödblå det ganska gott ställt där. Hellas Verona är starka hemma, men de ser ut att streckas på tok för hårt. X2 betalar bäst, men helst ska alla tecken ges utrymme.

5. Motherwell – Dundee United 1
Motherwell åkte på en riktig smäll mot Dundee FC i den senaste omgången av skotska Premiership och ställs nu mot DFC:s lokalrival Dundee United. Till skillnad mot i lördags är det hemmaplan som gäller och där är The Steelmen alltid svåra att tas med. Tony Watt har gått mållös av plan i fyra raka matcher men med sina sju ligamål under hösten finns det kapacitet där. Dags att bryta måltorkan nu. United ligger strax före Motherwell i tabellen, men har tre raka bortamatcher utan seger och får slå ur underläge på Fir Park. Strecka från vänster.

6. SPAL – Lecce 2
Lecce har gjort en fin höst och har framförallt varit oerhört svårslagna. Endast en förlust på 14 omgångar imponerar och den torsken kom i premiären i augusti månad. En tredjeplats är facit inför veckans omgång och en stor del av framgången har Strefezza och Coda som tillsammans noterats för 15 av lagets 24 mål. Spal har potential för att vara uppe i täten och bråka, men får nu klara sig utan två väldigt viktiga spelare. Både Vicari och Viviani är nämligen avstängda. Med målvakten Seculin dessutom småskadad och tveksam till spel blir detta en svår uppgift. Börja med tvåan.

7. Vicenza – Benevento 2
Benevento trillade ur Serie A i fjol och siktar på en snabb comeback. Tre raka förluster i november gjorde att de rödgula tappade lite på täten, men i helgen besegrades Reggina med hela 4-0. Viktigt för klubben. Den peruanska landslagsmannen Gianluca Lapadula satte dit ett av målen då och är en av seriens bästa spelare. Den polske krigaren Kamil Glik är avstängd, men Benevento ska ses med bra chans till tre poäng ändå. Vicenza ligger i botten av tabellen och är seriens sämsta hemmalag. Samtidigt har Benevento bara vunnit två av sex matcher på resande tass. Det är därför inte fel att gardera utgångstvåan.

8. Reggina – Ascoli 1
Reggina åkte på en riktig stjärnsmäll mot Benevento i den förra omgången. En match där de verkligen var tvåa på bollen. Vi bör därför få se ett gäng suget på revansch som springer ut på Stadio Oreste Granillo. Det finns en del hyfsade spelare i hemmalaget där Galabinov, som har gjort en del matcher med det bulgariska landslaget, sticket ut. Även Federico Ricci är en meriterad spelare för den här nivån. Ascoli har visat hyfsad form mot slutet, men har bara lyckats vinna en av de fyra senaste bortamatcherna. Stannar ettan kring 40 procent är det en vass spik.

Kassaskåpet! Newcastle
Det är dags för hemmapubliken på St. James’ Park att äntligen få gå hem glada från en match. Norwich är seriens sämsta lag på pappret och åker på stryk av hungriga Skator.

Varningen! Salernitana
Juventus gör inte mycket rätt vare sig på eller utanför planen för tillfället. Ett Salernitana i desperat poängbehov kan mycket väl sno åt sig poäng hemma i Salerno.

36 rader
1. Leeds – Crystal Palace 1 X
2. Newcastle – Norwich 1
3. Salernitana – Juventus 1 X 2
4. H.Verona – Cagliari 1 X 2
5. Motherwell – Dundee U 1
6. SPAL – Lecce 2
7. Vicenza – Benevento X 2
8. Reggina – Ascoli 1
216 rader
1. Leeds – Crystal Palace 1 X 2
2. Newcastle – Norwich 1
3. Salernitana – Juventus 1 X 2
4. H.Verona – Cagliari 1 X 2
5. Motherwell – Dundee U 1 X
6. SPAL – Lecce X 2
7. Vicenza – Benevento X 2
8. Reggina – Ascoli 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100