Topptipset tips tisdag 16 februari 2021

Väntan är över – Champions League tar äntligen ett fast grepp om vinterkylan när det vankas slutspel den kommande tiden. Två rafflande åttondelsfinaler ska spelas under tisdagen där reprisen från 2017 mellan Barcelona och PSG lockar lite extra. The Championship förgyller även kupongen, som har 250 000 kronor extra i potten, med sex härliga matcher. Nu sparkar vi igång denna magiska fotbollsdag!

Spelstopp: 19:59

1. Barcelona – PSG 1
Kupongens mest högoktaniga match, RB Leipzig och Liverpool får ursäkta, kommer direkt i inledningen då Barcelona och PSG brakar samman i Katalonien. Fotbollsvärlden har inte glömt mötet för drygt fyra år sedan då Barca vände PSG:s 4-0-ledning till totalt 6-5-seger här på Camp Nou, bland annat med Neymar i huvudrollen. Brassen har dock ådragit sig en skada som håller honom borta från spel här och det är givetvis ett enormt avbräck för parisarna. Barca har i sin tur kommit igång rejält mot slutet och helgens 5-1-överkörning av Alavés var ett rejält styrkebesked. Med fin form på Messi, Trincao och Griezmann blir det inte lätt för Pochettinos manskap att stå emot. Håller sig ettan i trakter omkring 50 procent behövs inga garderingar.

2. RB Leipzig – Liverpool 1
Tysklands Coronarestiktioner stoppar nästa fajt från att spelas i landet. Därför är det neutral mark i Ungern som gäller när Red Bull Leipzig ska ta sig an Liverpool. Tjurarna är i gott slag för stunden med fyra raka tävlingsvinster och Nagelsmann är sannerligen belåten med sin defensiv som endast släppt en balja förbi sig under samma period. Salah, Mané och Firmino blir givetvis ett tuffare test än på länge, men läskvurmarna ska inte räknas bort. Liverpool ser nämligen inte alls bra ut defensivt och det var inte minst den skakiga insatsen mot Leicester ett kvitto på. Mycket talar för en böljande tillställning och då är gubben (etta-tvåa) ett utmärkt val.

3. Preston – Watford 2
Champions League kombinerat med The Championship är sedan gammalt och inte heller under tisdagen gör den engelska andraligan oss besvikna. Watford kommer från en brutal överkörning av stackars Bristol City som fick i brakan med hela 6-0. The Hornets har svajat lite fram och tillbaka under säsongens gång, men här fick verkligen Xisco Munoz och company full utdelning. Preston är således förvarnade inför tisdagsaftonens uppgift. Segern i Lancashire-derbyt mot Blackburn var en fin fjäder i hatten för The Lilywhites, men den ska inte vägas in för tungt i den här kampen då värdarna slår ur underläge. Utgångstvåan garderas efter plånbok.

4. Stoke – Sheffield Wednesday X
Många av våra svenska gärdsgårdsserier avverkades via enkelmöten under föregående säsong, något som Stoke verkar tro gäller även i årets upplaga av The Championship. Efter en stark inledning har nämligen The Potters helt tappat stinget efter jul. Åtta (!) raka ligafajter utan seger är inte bra och måendet hos värdarna är inte på topp efter brakförlusten mot Norwich (1-4). Här ställs de rödvita mot ett kontraktsjagande Sheffield Wednesday, en på förhand svårtippad dust. Ugglorna är förbättrade mot slutet med tre segrar på de fyra senaste, men föras till protokollet bör att gästerna torskat nio av 14 kamper på resande fot. Krysset först, men alla tecken är att föredra så tidigt som möjligt.

5. Wycombe – Derby X
Kupongen innehåller två kolossalt högt streckade favoriter och på Adams Park ska vi titta till den första. Derby har kravlat sig över nedflyttningsstrecket efter att Wayne Rooney valt att lägga skorna på hyllan. Fyra segrar på de fem senaste är respektabla siffror, men när tvåan valsar upp över 60 procent måste vi dra öronen åt oss. Derby är verkligen inte några övermän i de här sammanhangen. Wycombe tog en pinne av The Rams i det vändande mötet och helgens viktoria mot Huddersfield (3-2) visar ändå att The Chairboys är kapabla att blixtra till i The Championship. Blunda för värdarnas tabellposition och måla brett i hopp om att Rooneys adepter har en av sina sämre dagar.

6. Bristol City – Reading 2
Att Bristol City har överpresterat deras underliggande statistik ett bra tag har varit känt sedan länge och i helgen fick också Karmagudarna nog. 0-6 i nacken mot Watford var en rejäl käftsmäll för The Robins. Att den också betydde den femte raka tävlingsförlusten gjorde inte det hela bättre. Reading fick också de stryk i helgen hemma mot Millwall, men insatsen var inget att skämmas över. The Royals skapade tillräckligt för att vinna och här ska Joao och Olise med flera kunna ha en trevlig afton mot ett rörigt försvar hos Bristol City. Tvåan kan gott lämnas på egna ben, åtminstone upp till 50 procent.

7. Middlesbrough – Huddersfield 2
Derby har tidigare nämnts som en alldeles för stor favorit och här kommer vi till nästa. Formlösa Middlesbrough ståtar med en pinne av de senaste 15 möjliga, men det hindrar inte tipparna från att gå man ur huse på ettan när Huddersfield kommer på besök. The Terriers är inte heller de inne i en period att skriva hem om, men gästernas högstanivå är definitivt tillräckligt bra för att kunna såra Boro flera gånger om. Den otroligt lågt streckade tvåan är ett måste på samtliga kuponger även om heltäckningsmattan smakar bäst om finanserna tillåter.

8. Luton – Cardiff X
Tisdagen går i mål på charmiga Kenilworth Road där Luton ska försöka stå i vägen för Cardiffs formtåg. Walesarna har tillsammans med relativt nytillträdde Mick McCarthy radat upp tre raka segrar, men innan vi förhastar oss ska det också påpekas att motståndet inte varit det svåraste. Luton är ett gäng som väldigt sällan ger bort något på sin hemmabana och här kommer Blånäsorna, som Cardiff kallas, att få slita för poängen. Hattmakarna tog en viktig trea borta mot Birmingham i helgen och ska kunna stå emot bra även här. Spikkryss eller alla tecken.

Kassaskåpet! – Barcelona
PSG utan Neymar är inte samma lag, precis som Barca inte är det utan Messi. Här har dock katalanerna sin argentinska stjärna i fin form och då kommer parisarna få svårt att hänga med. Trolig hemmaseger på Camp Nou.

Varningen! – Huddersfield
Hudds visar inte mycket men har en hög kapacitet och ska kunna stå upp mot ett tamt Middlesbrough alla dagar i veckan. När det inte syns på procenten ska naturligtvis den lågt streckade tvåan med omgående. Go, Terriers!

36 rader
1. Barcelona – PSG 1
2. Leipzig – Liverpool 12
3. Preston – Watford 2
4. Stoke – Sheffield W 1X2
5. Wycombe – Derby 1X2
6. Bristol City – Reading 2
7. Mboro – Huddersfield 12
8. Luton – Cardiff X

216 rader
1. Barcelona – PSG 1
2. Leipzig – Liverpool 12
3. Preston – Watford X2
4. Stoke – Sheffield W 1X2
5. Wycombe – Derby 1X2
6. Bristol City – Reading 2
7. Mboro – Huddersfield 12
8. Luton – Cardiff 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100