Topptipset tips tisdag 14 november 2023

Omspel i FA-cupen är huvudtemat på tisdagens Topptips. Derby, Forest Green och Peterborough är alla lag som ska in i elden när världens äldsta klubblagsturnering är på väg mot sin andra omgång. Innan vi går i mål ska även skotska League One analyseras. Nu åker vi!

Spelstopp 20:44

1. Burton – Port Vale 1
Två lag som till vardags håller hus i den nedre halvan av League One stöter på varandra i FA-cupen. Faktum är att detta är en retur sedan Burton och Port Vale delat på äran (0-0) när lagen mätte svärd i Stoke-on-Trent. Bägge herrskapen har ganska beskedlig underliggande statistik i ligaspelet, men på sin hemmabana ska Burton kunna ta kontroll över matchbilden. Port Vale trivs inte särskilt bra på resande tass och här får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Stannar ettan under 40 procent är det klart spikbud.

2. Accrington Stanley – Doncaster 1
Accrington Stanley och Doncaster hör båda hemma i League Two där det är de förstnämnda som visar störst kunnande. Accrington snuddar vid playoff-platserna och är framför allt ett normalt stabilt hemmalag. Andrews är en spelare som vet var målet är beläget och får han ytor att operera på blir detta ingen rolig historia för Doncaster. Rovers kommer närmast från en 0-2-snyting mot Wimbledon och även om gästerna klarade oavgjort hemma mot tisdagens kombattanter blir detta en annan femma. Ettan går först ut.

3. Grimsby – Slough X
Grimsby har det väldigt tufft i League Two där värdarna befinner sig i närheten av giljotinen. 3-2-segern mot Morecambe var ett skönt trendbrott, men innan Grimsby har visat att de är på rätt väg under en längre period går det inte att lita på den väldigt hårt betrodda ettan. Inte ens när Slough kommer på besök. Gästerna spelar till vardags i National League South, men det syntes inte till i det vändande mötet där Slough bjöd upp till dans. När Grimsby kämpar med prestationsnivån råder garderingskrav till vänstervridna streck. Alla tecken åker med.

4. Derby – Crewe X
Derby blir kupongens största favorit sett till oddsmarknaden. The Rams förtjänar det tydliga favoritskapet mot Crewe, men när det finns risk att Paul Warne roterar i sin startelva väljer vi att dra öronen åt oss när det svenska folket målar upp ettan över 80 procent. FA-cupen är som bekant en skrällvänlig turnering och Crewe gör det väldigt bra i League Two. Talangfabriken kommer närmast från 1-0 mot Notts County och ska heller inte skämmas för 2-2-resultatet i den vändande akten. Måla tvärs över och jobba in rensande X2.

5. Forest Green – Scarborough 2
Satsningen som Forest Green genomförde i jakt på den engelska fotbollens högre nivåer har kommit av sig. Den miljömedvetna klubben återfinns numera i League Two där värdarna faktiskt är ett av två lag som för närvarande trillar ur fjärdeligan. De underliggande siffror är inte mycket att hurra över och även om Scarborough är en på pappret lättare uppgift vill vi inte räkna bort gästerna. De gråklädda har en bra period i ryggen och matchbilden i det vändande mötet var en jämn sådan. Den lågt streckade tvåan får inte missas. Om råd alla tecken.

6. York City – Chester 1
Efter 0-0 i det första FA-cupmötet med Chester följde York City upp det med ett skönt trendbrott när Fylde lades på rygg med 2-0. Värdarna från National League går således mot en ljusare period medan Chesters formkurva är avvikande. 2-3 i baken mot Darlington var allt annat än en perfekt uppladdning inför detta returmöte. York hör hemma högre upp i seriesystemet och så länge insatsen är ansenlig från de hemmahörande gillas ettan allra mest. Inte minst då den ser ut att streckas sunt. Gardera i samråd med plånboken.

7. Salford – Peterborough 2
Peterborough har blandat och gett i League One men besitter ett i grunden skyhögt kunnande. Lite av den varan visades senast mot Cambridge där 5-0 var odiskutabla siffror. Poku, Clarke-Harris och Jones är vassa lirare som Salford får se upp med i returmötet i FA-cupen, men The Ammies kan samtidigt luta sig mot hemmaplansfördelen. Värdföreningen har stått för fina skalper i de inhemska cuperna tidigare och när tvåan ser ut att sticka iväg är det dags att vända sig mot garderingar. Ettan sällskapar utgångstvåan så fort plånboken tillåter.

8. Cove Rangers – Montrose 1
Skotska League One har hittills fått se Falkirk och Hamilton dra ifrån övriga kombattanter i tabellen. Är det något lag som ska ta rygg på toppduon tycker vi att det är Cove Rangers. Värdarna trillade i fjol ur The Championship, men efter en svag inledning visar Cove toppform med fyra raka segrar. Tre hållna nollor under samma period är ett kvitto på att Montrose kommer att få det tufft emot. Gästerna slutade i fjol på den nedre halvan i League One och kommer inte att ha med Cove Rangers att göra när det drar ihop sig. Ettan står stadigt på egna ben.

Kassaskåpet! Cove Rangers
Med en stabil defensiv som riktmärke har Cove Rangers radat upp fyra raka segrar i skotska League One. Montrose är i grunden ett sämre lag och här känns ettan mycket stabil.

Varningen! Slough
Grimsby har det tufft i League Two och är definitivt en övervärderad favorit i fara när Slough kommer på besök. Gästerna stod upp bra i det vändande mötet och här får spelvärda X2 inte missas.

36 rader
1. Burton – Port Vale 1
2. Accrington – Doncaster 1
3. Grimsby – Slough 1 X 2
4. Derby – Crewe 1 X
5. Forest G – Scarborough 1 X 2
6. York City – Chester 1
7. Salford – Peterborough 1 2
8. Cove Rangers – Montrose 1
216 rader
1. Burton – Port Vale 1
2. Accrington – Doncaster 1 2
3. Grimsby – Slough 1 X 2
4. Derby – Crewe 1 X 2
5. Forest G – Scarborough 1 X 2
6. York City – Chester 1 X
7. Salford – Peterborough 1 2
8. Cove Rangers – Montrose 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100