Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips tisdag 14 december 2021

250.000 i extrapengar omger tisdagens Topptips som inleds med en svensk smällkaramell. Halmstad eller Helsingborg ska bli klara för Allsvenskan. Premier League, Bundesliga och Jupiler League står sedan för underhållningen. Notera att match 2 lottas. Nu kör vi!

Spelstopp 18:59

1. Halmstad – Helsingborg 1
Halmstad tog ledningen med 1-0 redan i den sjunde minuten när HBK och HIF drabbade samman på Olympia. Det var matchens enda skott på mål och vi lär få se en liknande matchbild nu med mycket kamp och lite skönspel på Örjans Valls gropiga matta. Det är något hallänningarna behärskar, i seriespelet släppte de bara in nio mål på 15 matcher på denna arena. Känslan är att Baffo och Johansson håller tätt bakåt igen. Det innebär att skåningarna måste satsa allt framåt mot slutet och då finns det gyllene lägen för Halmstad att avgöra på en omställning. Ettan är väldigt trolig och spikas.

2. Brentford – Manchester United LOTTAS
På grund av covid-smitta i Manchester United-lägret har matchen skjutits upp och kommer lottas. Bollfördelningen är 3-4-9 vilket i procent motsvarar ungefär 19-25-56. Avvakta spelstopp och se vart värdet finns då.

3. Manchester City – Leeds 1
Manchester City gick på sparlåga mot Wolverhampton och det krävdes en utvisning på Raúl Jiménez innan de ljusblåa kunde skapa riktigt farliga målchanser. Avgörandet föll sedan på en tveksam straff och helt perfekt var inte prestationen. Skadeläget ser dock allt bättre ut och till denna match lär vi få se Walker, De Bruyne och Foden kliva in i startelvan igen. Tre klasspelare. Leeds har skador på hela centrallinjen då Cooper, Phillips och Bamford alla saknas. Utan den trion är de vitklädda chanslösa på Etihad. Given etta.

4. Norwich – Aston Villa 1
Aston Villa har haft problem med corona i truppen och verkar sakna ett par spelare till denna match. I skrivande stund har klubben dock inte gått ut med vilka lirare det gäller, men Gerrard har hämtat upp folk från juniorlaget för att täcka hålen. Det gör denna match ganska svårtippad. Villa har sett stabila ut sedan Gerrard tog över, men de ställs mot ett vilt kämpande Norwich. Värdarna leds av Dean Smith som bara för någon månad sedan fick sparken från just Villa. Räkna med att han väldigt gärna knäpper sin gamla klubb på näsan. De gröngula har också sett bättre ut de senaste veckorna och förtjänade poäng i 0-1-förlusten mot Manchester United i helgen. Retroaktiv utdelning nu? 1X är i alla fall av högsta prioritet.

5. Wolfsburg – Köln X
Wolfsburg har sjunkit som en sten i Bundesliga efter en ganska stark start på säsongen. Tre raka förluster i ligaspelet gör att de nu har halkat ner till den undre halvan av tabellen. Dessutom slutade Vargarna sist i sin Champions League-grupp. Weghorst, Nmecha och Waldschmidt är starka namn, men Wolfsburg får bara inte bitarna att sitta ihop i dagsläget. Köln står bara en poäng och en placering bakom Wolfsburg och har tagit poäng i fyra av sina fem senaste ligamatcher. Med spelare som Duda, Kainz, Hector och inte minst Sebastian Andersson kan de hota vilket motstånd som helst. Öppet på Volkswagen Arena. Plocka med alla tecken där högersidan rensar fint.

6. Mainz – Hertha Berlin 1
Mainz föll mot Bayern München, men 1-2 borta mot den tyska giganten är verkligen inget att skämmas för. Robin Quaisons gamla lag gör en stark säsong och bäst av alla har Jonathan Burkardt varit. Det är bara en tidsfråga innan Hansi Flick testar honom i det tyska landslaget. Burkardt och Onisiwo kan göra mål på vilket motstånd som helst och lär hitta nätet under tisdagen. Hertha Berlin har en namnstark trupp med spelare som Piatek, Jovetic och Boyata. Huvudstadsgänget agerar dock alldeles för ojämnt och här får de slå ur underläge. Strecka från vänster.

7. Arminia Bielefeld – Bochum 1
Bochum är en spännande nykomling som har tagit sig upp på den övre halvan av Bundesliga via sju poäng på de tre senaste omgångarna. Nu har gästerna dock en del sjukdomar och skador att hantera och bland annat får de klara sig utan Zoller, Asano och Löwen. Dessutom ska det sägas att sex av åtta bortamatcher har slutat med förlust under hösten. Arminia Bielefeld ligger på nedflyttningsplats och avståndet upp till säker mark har växt sig ganska stort. De behöver en framgång och här har Jocke Nilsson och hans lagkompisar en ypperlig möjlighet att ta en tung trepoängare. Trolig etta på Schüco Arena.

8. Oostende – Kortrijk X
Oostende föll med 0-1 mot Charleroi i den senaste omgången och har därmed torskat sex av sina sju senaste ligamatcher. Den gamle Arsenal-produkten Zech Medley har svårt att hålla ihop försvaret och på topp har mäktige Makhtar Gueye i stort sett slutat göra mål. Senegalesen har bara en balja på sina fem senaste matcher. Kortrijk visar stabilare form med poäng i sex av sina sju senaste ligafajter. Närmast kommer gästerna från en 2-1-seger mot Leuven där Faiz Selemanie nätade för åttonde gången denna säsong. Duellen mellan honom och Gueye blir häftig att följa. Det är svårt att ta ställning i match 8 och alla tecken är därmed att föredra.

Kassaskåpet! Manchester City
Manchester City hemma på Etihad är kupongens kassaskåp vilka de än möter. När ett skadedrabbat Leeds kommer på besök kan det bara gå på ett sätt. Given etta.

Varningen! Norwich
Aston Villa har fått in covid i truppen och det är oklart hur det påverkar laget. Dean Smith tränar nuförtiden Norwich och kommer vara oerhört motiverad i denna tillställning. Bra läge för en hemmaskräll.

36 rader
1. Halmstad – Helsingborg 1
2. Brentford – Man United 2
3. Man City – Leeds 1
4. Norwich – Aston Villa 1 X
5. Wolfsburg – Köln 1 X 2
6. Mainz – Hertha Berlin 1 X
7. Bielefeld – Bochum 1
8. Oostende – Kortrijk 1 X 2
216 rader
1. Halmstad – Helsingborg 1
2. Brentford – Man United 1 2
3. Man City – Leeds 1
4. Norwich – Aston Villa 1 X 2
5. Wolfsburg – Köln 1 X 2
6. Mainz – Hertha Berlin 1 X
7. Bielefeld – Bochum 1 X
8. Oostende – Kortrijk 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100