Topptipset tips tisdag 1 december 2020

Champions League står på menyn under tisdagen. Sex matcher från mästarturneringen ska avhandlas i jakten på åtta rätt. Två matcher från den engelska andradivisionen tar sedan vid. Vi inleder i den spanska huvudstaden Madrid där hemmalaget har betydligt mycket mer att spela för än gästande Bayern München.

Spelstopp: 20.44

1. Atlético Madrid – Bayern München 1
1-0 mot både Valencia och Barcelona är Atlético Madrids två senaste resultat i ligaspelet. Precis som Simeone vill ha det, ett tajt och hårt arbetande kollektiv som sätter försvarsspelet i främsta rum. I Champions League har det dock gått trögt med målskyttet och 0-0 senast mot Lokomotiv Moskva gör att slutspelsplatsen ännu inte är säkrad. Vi lär således få se ett heltaggat hemmalag som ser ut att få tillbaka Herrera från skadelistan. Bayern München har redan vunnit gruppen och har en del skavanker på flera spelare i truppen. Med tanke på att RB Leipzig väntar till helgen lär störst fokus ligga på den matchen. Fördel hemmalaget således, men Bayern kan aldrig räknas bort. Därför är det inte fel att plocka med ett kryss till utgångsettan om plånboken tillåter.

2. Mönchengladbach – Inter 2
Inter behövde vinna mot Real Madrid förra veckan men förhoppningarna om en triumf grusades när Arturo Vidal skämde ut sig fullständigt och drog på sig två gula kort för snack i samma sekvens. Snacka om att förstöra för sitt eget lag. Nu är det bara seger som gäller när Tyskland besöks, annars är de blåsvarta från Milano utslagna. Mönchengladbach toppar gruppen och har agerat stabilt under hela hösten. Det bör dock blir svårt att stå emot när ett desperat Inter kommer forsande med Lukaku, Martínez och Sánchez. Strecka från höger.

3. Liverpool – Ajax 2
Jürgen Klopp är arg på det mesta för tillfället och skyllde James Milners skada, som Milner ådrog sig mot Brighton, på TV-bolagen som valde att matchen skulle spelas tidigt under lördagen. Frågan är vilken elva The Reds startar med när Ajax kommer på besök. Liverpool är klara för slutspel oavsett resultat här så länge de besegrar Midtjylland i den sista omgången, en uppgift de borde klara av. Ajax slåss med Atalanta om den andra platsen till slutspel och har imponerat stort på sistone. Offensiven med bland andra Antony, Tadic, Traoré, Promes och Neres är ruggigt vass. Ajax kommer inte vika ner sig här och kan mycket väl skrälla på Anfield. Plocka med alla tecken.

4. Porto – Manchester City 2
Manchester City visade klassen mot Burnley i helgen. 5-0 slutade krossen till sist efter att Mahrez glänst med ett hattrick. Sterling och Bernardo Silva vilades hela matchen då och är pjäser som istället kan starta nu. Då Guardiola inte har några skador som stör kommer de ljusblå ställa en grym elva på benen trots trolig rotation. Porto ligger bra till för att ta sig till slutspel och en poäng på de två avslutande omgångarna räcker för att portugiserna ska vara helt klara. Fokus lär ligga på försvarsspelet nu, inte minst då de blåvita släppte in tre mål på Etihad. Tvåan ska trots det hållas som troligast.

5. Marseille – Olympiakos 1
Marseille har haft ett misslyckat gruppspel och står på noll poäng och noll gjorda mål. Borta mot Olympiakos spelade fransmännen dock helt jämnt men föll på övertid. Marseille har sett bättre ut i ligaspelet mot slutet och kan matcha en topptrio med Payet, Benedetto och Thauvin nu. Känslan är att målnollan ryker under tisdagen. Olympiakos måste vinna för att ha chansen till avancemang inför den sista omgången men trivs mindre bra på resande fot. Dessutom är viktiga Valbuena, som gjort många år i Marseille, skadad. Fransmännen vinner detta. Ettan singlas.

6. Atalanta – Midtjylland 1
Midtjylland har gjort en del bra prestationer i Champions League, bland annat borta mot Liverpool, men står ändå på noll poäng efter fyra omgångar. Förra veckan var danskarna helt utspelade av Ajax och föll med 1-3. Sviatchenko blev utvisad då och är avstängd nu. Dessutom saknas troligen Cajuste på grund av corona. Jobbiga avbräck när resan går till Atalanta. Gasperinis blåsvarta manskap går trögt i ligan men visade på Anfield förra veckan vilken otrolig spets laget besitter. Kommer bara Gómez och Ilicic loss är Midtjylland chanslösa. Klar spiketta.

7. Derby – Coventry X
Derby lyckades ta ledningen mot Wycombe och dominerade den matchen klart. Trots det lyckades inte The Rams vinna utan det slutade 1-1. Därmed står Rooneys gäng kvar som jumbo i tabellen med sju inspelade poäng. Spelarmaterialet är inte så pjåkigt men det finns inget självförtroende i laget. Coventry stod för en bra insats mot Norwich i lördags och plockade poäng för tredje matchen i rad. Visst ska The Sky Blues vara underdogs mot Derby, men det går inte att lita på hemmalaget. Plocka med alla tecken och gå vidare.

8. QPR – Bristol City 1
QPR stod upp bra i fredagens derby mot Brentford men föll med 1-2. Lyndon Dykes målade då igen och offensivt har The Hoops det bra ställt. Adomah, Bonne, Osayi-Samuel, Chair och Willock är alla skickliga spelare som bör kunna hitta nätet mot ett skadedrabbat Bristol City. Gästerna ska dock inte räknas bort. The Robins förlorade visserligen den senaste omgången mot Reading men hade innan dess tio poäng på fyra matcher. Dessutom har gästerna vunnit lagens fem senaste inbördes möten i The Championship. Stäng kupongen med en helgardering.

Kassaskåpet! – Atalanta
Midtjylland har fått vara med om ett spännande äventyr men de har inte räckt till. Borta mot Atalanta lär inte danskarnas första Champions League-poäng i historien komma. Ettan är given.

Varningen! – Ajax
Ajax var väl så bra som Liverpool i första mötet och hade en del otur då. Nu har Klopps mannar jobbiga skadebekymmer att hantera och då är holländarna absolut inte borträknade. Tvåan måste med.

36 rader
1. A.Madrid – B.München 1
2. M-gladbach – Inter X2
3. Liverpool – Ajax 1X2
4. Porto – Man City 2
5. Marseille – Olympiakos 1
6. Atalanta – Midtjylland 1
7. Derby – Coventry X2
8. QPR – Bristol City 1X2

216 rader
1. A.Madrid – B.München 1X
2. M-gladbach – Inter X2
3. Liverpool – Ajax 1X2
4. Porto – Man City X2
5. Marseille – Olympiakos 1
6. Atalanta – Midtjylland 1
7. Derby – Coventry 1X2
8. QPR – Bristol City 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100