Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips onsdag 8 februari 2023

Onsdagens Topptips är en fruktsallad med extra allt. The Roses Derby och Le Classique sticker ut som kupongens tveklöst största höjdpunkter och det behövs egentligen inte mer än så för att se fram emot ett spännande äventyr. Notera att den sista matchen lottas. Let’s go!

Spelstopp 19:59

1. Manchester United – Leeds X
Ett bittert och otroligt uppskruvat möte stundar på Old Trafford där Manchester United och Leeds ska göra upp i The Roses Derby. Hatmötet har anor hela vägen tillbaka till 1400-talet och det är inte sällan som känslorna tar överhanden på händelseförloppet på det gröna schackbrädet. Manchester United har på kort tid gjort sig till en liten utmanare i kampen om ligatiteln men det ska samtidigt sägas att ten Hags adepter matchas otroligt hårt just nu. Med en avbräckslista bestående av herrar som Casemiro, Eriksen och Antony är The Red Devils ingen given vinnare denna afton. Leeds saknar i sin tur Rodrigo men efter Jesse Marchs entledigande finns en möjlig ny tränare-effekt att hämta hos de tillresta. När ettan sticker iväg lockar hela spannet och skrälljobb tveklöst mest.

2. Sunderland – Fulham 2
Trots att Sunderland fick med sig starka 1-1 från Craven Cottage ger det vändande mötet i FA-cupen också dåliga vibbar för nykomlingen. Ross Stewart tvingades nämligen utgå i detsamma med en skada som håller honom borta från spel resten av säsongen. Joe Gelhardt har lånats in från Leeds för att fylla luckan men det ska sägas att ynglingen inte är på samma nivå som Stewart. Fulham har i sin tur ett positivt truppläge inför onsdagen och prestationen i 0-0-matchen mot Chelsea gick inte att klaga på. Då den spelades i fredags har gästerna givits gott om tid att ladda upp inför vad som komma skall. Så länge tvåan stannar under 55 procent är det en kanonspik på Stadium of Light!

3. Marseille – PSG 1
Det blåser upp till Le Classique på Stade Vélodrome där Marseille och PSG ska duellera i Coupe de France. Aktörerna har lagt beslag på de två översta platserna i Ligue 1 och det skulle faktiskt inte förvåna om de förstnämnda orkar göra parisarna sällskap i toppstriden ett bra tag under våren. Chanslösa är heller inte Tudors gäng med tanke på gästernas truppläge. Ramos, Neymar och Mbappé sägs alla missa denna drabbning och då råder inget annat än utmärkt slagläge för Marseille. De hemmahörandes truppläge är betydligt bättre och bättre chans än så här går knappast att få mot ärkerivalen. Alla tecken förespråkas men ettan är den som absolut inte får missas.

4. Al Ahly – Real Madrid 2
VM för klubblag har nått fram till semifinaler och att turneringen går av stapeln i Marocko är något som torde gynna Al Ahly. Egyptierna spelar i princip på hemmaplan och publikstödet är onekligen något som behövs mot ett lag av Real Madrids kaliber. Spanjorerna befinner sig i ett tätt spelschema och 0-1 i brakan mot Mallorca var knappast en optimal uppladdning inför vad som komma skall denna onsdag. Al Ahly har värmt upp med att besegra Auckland och Seattle inför denna strid och att detta tickar jämnt en bit in i den andra halvleken är inte otänkbart. Åtminstone krysset bör sällskapa tvåan.

5. Bochum – Dortmund X
Derbydags i Nordrhein-Westfalen där Bochum och Borussia Dortmund hoppas nå en kvartsfinalplats i DFB Pokal. Efter örfilen mot Mainz (2-5) svarade Bochum upp på bästa sätt när de slog tillbaka Hoffenheim med samma siffror och uppladdningen inför detta rivalmöte kunde knappast varit bättre. Dortmund kommer i sin tur från fyra raka segrar sedan uppehållet men fläckfritt uppträder inte Edin Terzic gäng. 2-0-segern mot Leverkusen var bland annat en stöld och när tvåan ser ut att sticka iväg är det dags att dra öronen åt sig på Vonovia Ruhrstadion. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Académico de Viseu – Porto 2
Trots att Académico de Viseu och Porto tillhör olika ligor känner kombattanterna varandra väl inför onsdagens möte i Portugisiska cupen. För bara två veckor sedan drabbade herrskapen samman i semifinalen av Ligacupen, en dust som Porto vann med 3-0 på neutral mark i Leiria. Denna gång drar värdarna nytta av eget gräs och lyckas Académico de Viseu ligga rätt i sina positioner går det att störa Sergio Conceicaos manskap via omställningar. Tvåan är trolig men med hänsyn till spelvärdet är det inte dumt att överväga ett rensande kryss på större system.

7. Feyenoord – NEC Nijmegen 1
Feyenoord såg ut att gå mot säsongens blott andra förlust när de i helgen låg under med 0-2 mot PSV Eindhoven. En utvisning i värdarnas favör gav dock blodad tand och till slut kunde inhopparen Jahanbakhsh på egen hand hämta upp till 2-2. Arne Slots gäng går något stort till mötes denna säsong och en inhemsk doppietta – liga- och cuptitel – är inte omöjlig. NEC Nijmegen är svåra att lägga på rygg i Eredivisie men resultatraden 4-11-5 vittnar samtidigt om att det saknas spets i de främre leden. Inte ens vid möjlig rotation lider Feyenoord av samma bekymmer och hemma på De Kuip är de rödvita minst ett nummer för stora. Ettan kan gott och väl spikas av.

8. FC Winterthur – Servette LOTTAS
Matchen mellan Winterthur och Servette i schweiziska Super League har skjutits upp på grund av en frusen plan. Medan Stadion Schützenwiese tinar upp kommer lottning att fälla avgörandet i denna strid och fördelningen lyder 30-28-42. Avvakta så nära spelstopp som möjligt och strecka sedan i enighet med spelvärdet.

Kassaskåpet! Feyenoord
Feyenoord fick med sig en moraliskt stärkande poäng från helgens toppmöte med PSV. Värdarna dominerade den matchen fullständigt och gör processen kort med NEC Nijmegen.

Varningen! Leeds
Leeds har inte matchats lika tufft som ärkerivalen Manchester United mot slutet och i The Roses Derby vågar vi inte räkna bort gästerna. X2 ska med till varje pris.

36 rader
1. Man United – Leeds 1 X 2
2. Sunderland – Fulham 2
3. Marseille – PSG 1 2
4. Al Ahly – Real Madrid X 2
5. Bochum – Dortmund 1 X 2
6. Académico de Viseu – Porto 2
7. Feyenoord – NEC Nijmegen 1
8. FC Winterthur – Servette 2
216 rader
1. Man United – Leeds 1 X 2
2. Sunderland – Fulham 2
3. Marseille – PSG 1 X 2
4. Al Ahly – Real Madrid X 2
5. Bochum – Dortmund 1 X 2
6. Académico de Viseu – Porto X 2
7. Feyenoord – NEC Nijmegen 1
8. FC Winterthur – Servette 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100