Topptipset tips onsdag 7 oktober 2020

Vi ska titta till åtta stycken vänskapslandskamper under onsdagen där hemmanationerna ska ses med bra chans i samtliga fajter. Bland annat hittas den största favoriten på mycket länge när Italien tar emot Moldavien. Åtta rätt ser klart görbart ut och här är vägen dit!

Spelstopp: 20.29

1. Portugal – Spanien 1
Den mesta intressanta träningsmatchen på kupongen ska spelas i Lissabon där de två rivalerna Portugal och Spanien drabbar samman. Portugal rankas högre än Spanien och ser väldigt intressanta ut med yngre förmågor som Félix, Podence och Dias blandat med de äldre stjärnorna Ronaldo, Silva och Moutinho. Spanien har fått ett genombrott som heter duga i Ansu Fati som mot Ukraina blev den yngsta spelaren genom tiderna (han slog ett 95 år gammalt rekord) att göra mål för det spanska landslaget. Till denna samling känns faktiskt gästerna något svagare, men på den här kupongen plockas alla tecken med utan att tveka.

2. Tyskland – Turkiet 2
Tyskland såg inte alls bra ut i sin senaste landskamp mot Schweiz där Löws mannar hade ren tur som fick med sig en poäng. Då saknades de flesta spelarna från Bayern och RB Leipzig, lirare som nu är tillbaka i truppen. Visst blir Tyskland bättre med Kimmich, Neuer, Gnabry och Klostermann för att nämna några. Turkiet åkte på en chockförlust hemma mot Ungern i september men visade klassen i senaste EM-kvalet där de bland annat besegrade Frankrike. Ünal, Ünder och Yilmaz är alla skickliga offensiva spelare som kan ställa till med bekymmer för tyskarna. Det bor många med turkisk bakgrund i Tyskland vilket gör denna match väldigt prestigefull, åtminstone för Turkiet. Den lågt streckad tvåan plockas därför med, men visst ska alla tecken få plats.

3. Nederländerna – Mexiko 1
Mexikos Edson Álvarez behöver inte resa speciellt långt till den här träningsmatchen. Den ska nämligen spelas i Amsterdam där försvararen till vardags spelar fotboll för Ajax. Han är en av de lirare som ska hålla ihop försvaret för lång tid framöver. I övrigt sätts stort hopp till att Guardado, Herrera och Jiménez, precis som vanligt. Nederländerna har tagit ut ynglingarna Ihattaren, Koopmeiners och Wijndal som mycket väl kan få göra sina debuter för Oranje. På det stora hela är dock den holländska truppen betydligt bättre än den mexikanska och på hemmaplan vinner de detta. Ettan spikas.

4. Frankrike – Ukraina 1
Ukraina har en fin generation med lirare som Yaremchuk, Yarmolenko, Konoplyanka, Moraes och Zinchenko. De tre sistnämnda är dock inte med i den här truppen på grund av diverse skadeproblem och även Marlos, Stepanenko och Kovalenko har fått tacka nej. Då blir det svårt att mäta sig med Frankrike. Les Bleus har med sig alla sina kanoner och även om de skulle välja att lufta truppen innebär det att lirare som Ben Yedder, Camavinga och Aouar får speltid. Det räcker för att plocka en klar hemmaseger. Singla ettan!

5. Polen – Finland 1
I Gdansk ska Finland försöka rå på ett Polen som har något stort på gång. De rödvita fick stryk av Nederländerna men vann mot Bosnien vid den förra samlingen. Detta utan Robert Lewandowski. Nu är Bayern München-anfallaren tillbaka i truppen och att formen är god visade storstjärnan mot Hertha Berlin i helgen. Fyra mål stod han för i 4-3-segern. Säga vad man vill om Teemu Pukki men den nivån håller inte den finska spjutspetsen. Berguvarna är kvalificerade för sitt första slutspel någonsin och har ett bra grundspel. Finland ska inte underskattas, men visst ska ettan hållas som troligast. Strecka från vänster.

6. Schweiz – Kroatien 1
Schweiz såg ruggigt bra ut mot Tyskland vid den senaste samlingen. 1-1 slutade matchen men mot slutet var det alpnationen som tryckte på för ett segermål. Kan de rödvita komma upp i den nivån ska de hållas som favoriter här. Xhaka var fantastisk då men frågan är om han spelar eller om mittfältaren vilas till kommande uppdrag. Kroatien är med i Sveriges Nations League-grupp och släppt in åtta mål mot Frankrike och Portugal. Lovren, Vida och Caleta-Car är inga stabila mittbackar. Schweiz torskar inte detta. 1X är tillräckligt.

7. Österrike – Grekland 1
Grekland fortsätter att bygga nytt och precis som senaste samlingen har flera unga spelare plockats med i truppen. Endast tre lirare är över 30 år. Här kan vi mycket väl få se PAOK:s tonåriga underbarn Christos Tzolis som har en väldigt ljus framtid. Grekerna har sett bra ut det senaste året men nu väntar en väldigt tuff motståndare. Österrike blandade och gav i september där de besegrade Norge men fick stryk av Rumänien. Då var dock inte stjärnan Alaba med och han återkommer nu. Sabitzer och Laimer är dock inte med i den här truppen och det är två tunga avbräck. Samtidigt har större delen av österrikarna erfarenhet från Bundesliga och det är svårt att se de rödklädda förlora detta. Strecka från vänster.

8. Italien – Moldavien 1
Moldavien rankas som Europas femte sämsta nation av FIFA och har inte besegrat något annat land än Andorra eller San Marino på sex år. Senaste samlingen var ett fall framåt men det är fortfarande ett riktigt uselt landslag som kommer till Florens för match mot Italien. Gli Azzurri har återigen plockat med en riktigt stor trupp bestående av 33 spelare. Här kommer Mancini säkerligen ge flera unga spelare chansen. Det ska dock inte spela någon roll alls, skillnaden i kvalité är helt klart för stor. Ettan är den klaraste spiken på mycket länge.

Kassaskåpet! – Italien
Det är nästan som att kassaskåp inte räcker till för att beskriva hur säker denna ettan är. Det kommer bli slakt från Italiens sida.

Varningen! – Turkiet
Turkiet besegrade Frankrike i EM-kvalet och kan i sina bästa stunder mäta sig med de starkaste nationerna. Mot ett Tyskland som söker efter rätt formation finns det viss chans till skräll.

36 rader
1. Portugal – Spanien 1X
2. Tyskland – Turkiet 12
3. Nederländerna – Mexiko 1
4. Frankrike – Ukraina 1
5. Polen – Finland 1X
6. Schweiz – Kroatien 1X
7. Österrike – Grekland 1X
8. Italien – Moldavien 1

216 rader
1. Portugal – Spanien 1X2
2. Tyskland – Turkiet 1X2
3. Nederländerna – Mexiko 1X
4. Frankrike – Ukraina 1
5. Polen – Finland 1X2
6. Schweiz – Kroatien 1X
7. Österrike – Grekland 1X
8. Italien – Moldavien 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100