Topptipset tips onsdag 30 november 2022

Onsdagens Topptips hyser avslutningen i den colombianska ligan där mängder av spänning utlovas. En fight från Segunda División ska också synas i sömmarna. Störst underhållning erbjuder givetvis VM där Grupp F blir extra intressant att följa. Häng med på vägen mot åttlingen!

Spelstopp 19:59

1. Polen – Argentina 2
Argentina skapade i princip ingenting mot Mexiko men lyckades ändå vinna matchen med 2-0. Så kan det gå när Messi finns att tillgå och den lille trollkarlen kan onekligen fungera som en matchvinnare även mot Polen. Får han dessutom sällskap av Álvarez och Enzo Fernández från start ska “La Albiceleste” kunna låsa upp polackerna utan större problem. Szczesny har ännu inte släppt in något mål i detta VM men det var minst sagt på håret senast mot Saudiarabien. Polen släppte då till långt över 2,0 xG och det blir inte hållbart mot ett lag av Argentinas kaliber. Oavgjort kan räcka för bägge lagen men tvåan ska anses vara en trolig sådan.

2. Saudiarabien – Mexiko 2
Saudiarabien har övertygat på det gröna schackbrädet i Qatar. Praktskrällen mot Argentina följdes upp av ytterligare en inspirerad insats mot Polen som dock slutade med 0-2 i nacken. Siffrorna motsvarade emellertid inte matchbilden då “De gröna falkarna” bland annat brände en straff och vi vill inte räkna bort Renards gäng mot ett hittills tamt Mexiko. Tata Martino och company har knappt kommit upp i över 1,0 xG trots att de spelat två matcher och vi anser inte mexikanerna vara en pålitlig favorit mot Saudiarabiens intensiva presspel. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet då Mexiko måste gå för tre poäng.

3. Tenerife – Real Oviedo X
Tenerife spelade i fjol playoff mot La Liga, placeringar som öborna hittills inte varit nära den här säsongen. Spelmässigt rosar de hemmahörande inte marknaden och vi blir konfunderade när ettan målas upp över 50 procent mot ett Real Oviedo som sällan faller igenom. Det forna storlaget kämpar, tillsammans med Tenerife, ovanför bottenstriden men någon större fara för degradering ska gästerna inte känna. Till vänstervridna streck tar vi gärna hjälp av heltäckningsmattan redan på mindre system. X2 är framför allt tecken som inte får missas.

4. Deportivo Pasto – Independiente Medellín 2
Den colombianska ligan är farligt nära målgång. Under onsdagsnatten ska de två finallagen – ligan avgörs i ett slutspel – koras och för Independiente Medellón råder slagläge. Gästerna har tio inspelade poäng på fem slutspelsmatcher och faktum är att det bara var Atlético Nacional som gjorde fler mål än besökarna i grundserien. Deportivo Pasto har skaffat kontakt med onsdagens kombattanter via två raka segrar men det ska för mycket till för att värdarna ska knuffa ner Independiente Medellín från gruppens tron. Tydlig utgångstvåa.

5. América de Cali – Águilas Doradas 2
América de Cali har stått för ett direkt svagt slutspel där fyra förluster på fem försök är minst sagt dystra papper. Som en följd av detta har värdföreningen sumpat möjligheten till ligatiteln. Det blir inte heller enkelt att brottas med ett Águilas Doradas som har god chans att ta sig upp på förstaplatsen i Grupp B. För att det ska hända krävs tre poäng samtidigt som Independiente Medellín inte slår Deportivo Pasto. När tvåan ser ut att köpas till vettig procent väljer jag vi att strecka oss efter hammaren. Águilas Doradas lämnas på egna ben.

6. Santa Fe – Millonarios 2
“El Clásico Capitalino” dukas upp i Bogotá där Santa Fe kommer göra allt för att sätta käppar i hjulen för ärkerivalen Millonarios. Det vändande mötet slutade 1-1 i början av november och även om Santa Fe inte är borta från finalplatsen krävs det en hel del för att bärga densamma. Millonarios behöver i sin tur vinna förutsatt att Deportivo Pereira vinner mot Atlético Junior. Gästernas så här långt starka slutspel gör att tvåan går i första ledet men här ska man inte skämmas för att gardera. Om råd hela spannet.

7. Kanada – Marocko X
Kanada stod för en mäktig prestation mot Belgien där Herdmans gäng faktiskt förtjänade tre poäng. Insatsen gav mersmak till fighten mot Kroatien men där stötte “Lönnlöven” på sina övermän. Kroaterna vände enkelt 0-1 till 4-1 och som en frukt av detta är kanadensarna utslagna ur VM. Ett mer väloljat Marocko ska kunna straffa Davies och company på samma vis som Kroatien gjorde. Ziyech, En-Nesyri och Aboukhlal är giftiga vid omställningar och på mitten ska Amrabat med kamrater kunna vinna kampen mot en klart ålderstigen Hutchinson och hans följeslagare. Till syvende och sist handlar mycket om procentuell fördelning och även om tvåan är motiverad kan den inte köpas till överdriven procent. Gardera brett.

8. Kroatien – Belgien 1
Direkt avgörande fight från Ahmed bin Ali Stadium där en slutspelsplats ligger i potten. Belgien har inte rosat marknaden så här långt och efter 1-0-rånet mot Kanada hann verkligheten ikapp Martínez gäng mot Marocko (0-2). Defensivt ser belgarna ihåliga ut och framåt är de alldeles för beroende av De Bruyne. Lyckas Kroatien hålla honom i styr är mycket vunnet. Zlatko Dalic fick ordentlig fart på sina mannar mot Kanada där de schackrutiga spelade ut hela registret. 4-1 var rättvisa siffror och de spelskickliga kroaterna ska även kunna såra ett naivt Belgien. Vi gillar både odds och procent längst ut till vänster och tar ställning för de vitröda. Häftig spiketta!

Kassaskåpet! Águilas Doradas
Águilas Doradas behöver tre poäng för att kunna gå om Independiente Medellín. Mot ett avsågat América de Cali tror vi gästerna löser uppgiften. Spännande tvåa!

Varningen! Saudiarabien
Saudiarabien har imponerat i VM och ska kunna trivas med förutsättningarna mot Mexiko. När Martinos mannar inte tillåts backa hem levererar de sällan som önskat. Ettan är av yppersta prio.

36 rader
1. Polen – Argentina 2
2. Saudiarabien – Mexiko 1 2
3. Tenerife – Real Oviedo 1 X 2
4. Dep.Pasto – Inde.Medellín 2
5. América de Cali – Águilas 1 X 2
6. Santa Fe – Millonarios 2
7. Kanada – Marocko X 2
8. Kroatien – Belgien 1
216 rader
1. Polen – Argentina X 2
2. Saudiarabien – Mexiko 1 X 2
3. Tenerife – Real Oviedo 1 X 2
4. Dep.Pasto – Inde.Medellín 1 2
5. América de Cali – Águilas 2
6. Santa Fe – Millonarios X 2
7. Kanada – Marocko 1 X 2
8. Kroatien – Belgien 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100