Topptipset tips onsdag 29 juni 2022

Svenska fotboll, med lag från lägre divisioner dominerar onsdagens Topptips. Fyra drabbningar från Svenska Cupen inleder, där flera matcher ännu inte har fått några odds när denna analysen skrivs. Det gör att det gäller att ha ögonen öppna under dagen om spelbolagen rankar lagen annorlunda än strecken sitter. Räkna med att kunna fynda spelvärde! Här har ni den tidiga analysen för grundjobbet.

Spelstopp 18:59

1. Trollhättan – Vänersborg 1
Det ska vara klasskillnad i Trestads-derbyt från Trollhättan. Trollhättan presterar starkt fotboll i Division 1 medan ett extremt formsvagt Vänersborg FK sladdar i Division 2. Gästerna har släppt in elva mål på sina fyra senaste bortafajter och kommer helt enkelt få otroligt svårt att räcka till mot ett klart mer kompetent hemmagäng. Trollhättan bankspikas i Svenska Cupen.

2. Husqvarna – Motala 2
Husqvarna huserar numera i Division 2. En liga som värdarna tillhört sedan 2019. Hemmalaget ser i år onekligen ganska bra ut och ligger med i den yttersta toppen av serien. Sommarlovet är i antågande men först ska det liras cupfotboll på Vapenvallen. Motala är motståndet och det är ett bortalag som vanligtvis finns att skåda i Ettan Norra. MAIF har i den svenska tredjedivisionen gjort det riktigt bra och har ett intressant lag med Bark, Mutic och Åslund framåt. Går Martin Axén och hans mannar för segern så vinner gästerna. Tvåa.

3. Ullared – Onsala 2
Onsala tappade inför säsongen en hel del klass framåt då bland annat supergubben Victor Andersson lämnade för spel i IFK Värnamo och Gustav Lindgren skrev på för GAIS. Återväxten för hallänningarna har ändå varit godkänd och OBK befinner sig i mittens rike av sin Division 2-serie. 17 poäng före kvällens motståndare ifrån Ullared. Värdarna är inte att känna igen och hemmalaget har massor att jobba på under sommaren. Bland annat är ett läckande försvar något som måste tätas om inte UIK vill lira boll i Division 3 till kommande vår. I denna batalj slår Gekås-konnässörerna ur underläge. X2 först.

4. Järfälla – Stocksund 2
Stocksund älskar sina matcher på Järfällavallen. Förra veckan krossade Division 2-topplaget FCJ med 6-1 och visade upp ett jättefint anfallsspel. Gästerna har i Ömür Pektas och Alchahin ett anfallspar av klass som även här kommer slita hål på ett hemmaförsvar som svajar. I och med att detta är en cupmatch så får vi ändå reservera oss en aning för hur hårt lagen satsar. Utan sina allra bästa spelare hos Kamratföreningen skiljer det inga ljusår mellan klubbarna och därmed är det tidigt läge att trots allt snegla mot garderingar med start från mitten.

5. Säffle – Lidköping 2
En Division 2-kamp från Värmland härnäst. Sällskapet från Säffle går in i kampen som underdogs och det är i ärlighetens namn svårt att säga emot. Nykomlingen inledde hyfsat men har tappat farten efterhand. Lidköping är i klart bättre slag både defensivt och offensivt – närmast kommer laget från en fin 3-0-seger mot toppkonkurrenten Stenugsund efter en dopietta av Skillermo. Lidköping får förtroendet från start.

6. Huddinge – IFK Eskilstuna 1
Det är en väldigt intressant Division 2-match i Stockholmsregionen vi kollar till härnäst. Eskilstuna är fullkomligt genomusla på bortaplan. Kamratföreningen har noll inspelade poäng och hemska 2-15 i målskillnad på sex resor under vårsäsongen. Huddinge å sin sida är ett klart mycket bättre fotbollslag men på egen mark har det gått troll i maskineriet och HIF är faktiskt utan seger hemma på Källbrinks IP. Med ett stort favoritskap vilandes på värdarna är det ändå ettan som kliver på först även om garderingar välkomnas med start från mitten tämligen tidigt.

7. Vålerenga – Bodö/Glimt 1
Även om Vålerenga haft en väldigt brokig tid under våren så finns ändå ett par ljusglimtar att nämna. Aron Donnums 3-3-mål och även 4-3-balja på stopptid mot Brumunddal i förra omgången av cupmatchandet gav ringar på vattnet. Även om Enga torskade mot Odd i serien nyligen såg spelet betydligt bättre ut och ska vi bara kolla på chanserna som värdarna skapade får det anses som en smärre sensation att Odds BK kunde vinna matchen med 1-0. Bodö/Glimt har som bekant varit Norges bästa lag de senaste åren men våren är något sämre för de gulklädda. Med skeva streck gillar vi hursomhelst ettan allra mest.

8. Talleres de Córdoba – Colón de Santa Fe 2
Argentinsk clash i Copa Libertadores-slutspelet. Cólon gjorde ett jättefint gruppspel och slog bland annat Olimpia Asunción och Cerro Porteno. Truppen som besökarna ställer upp med är i stort sett enbart bestående av argentinska spelare där Ramón Ábila varit riktigt bra under våren framåt. Talleres har startat ligasäsongen tämligen uselt och bara vunnit en av fem matcher. Dessutom har frontlinjen hos värdklubben varit begränsad och målen lyser i stort med sin frånvaro. Tvåan kliver på tåget först.

Kassaskåpet! Trollhättan
Det råder klasskillnad i derbyt. Trollhättan är ett bättre lag, är i bättre form och har hemmplansfördel därtill. Klar etta!

Varningen! Vålerenga
Vålerenga går knackigt i ligaspelet men har en trupp byggd för en strid på övre halvan av Eliteserie-tabellen och får nu chansen att bygga på med lite självförtroende i denna cupmatch. Bodö är bra men inte på något sätt omöjligt att slå. Kul etta.

36 rader
1. Trollhättan – Vänersborg 1
2. Husqvarna – Motala 2
3. Ullared – Onsala X 2
4. Järfälla – Stocksund 1 X 2
5. Säffle – Lidköping 2
6. Huddinge – IFK Eskilstuna 1 X
7. Vålerenga – Bodö/Glimt 1 X 2
8. Tall. de Córdoba – Colón 2
216 rader
1. Trollhättan – Vänersborg 1
2. Husqvarna – Motala 2
3. Ullared – Onsala 1 X 2
4. Järfälla – Stocksund X 2
5. Säffle – Lidköping X 2
6. Huddinge – IFK Eskilstuna 1 X 2
7. Vålerenga – Bodö/Glimt 1 X 2
8. Tall. de Córdoba – Colón X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100